Voornemens 2018?

Eigenlijk twijfel ik om goede voornemens te maken want goede voornemens maken kan ten alle tijde en hoeft daarom niet op 1 januari te gebeuren. En omdat ik al vrij gezond leef, volgens sommigen misschien extreem gezond, dacht ik dat ik er geen hoefde te maken. Maar goed, omdat het een periode is waarin ik sowieso stilsta bij wat beter of anders kan, heb ik toch vaag een aantal dingen in mijn hoofd. Bovendien maak ik altijd voornemens na een vakantieperiode omdat ik na verlof weer wat structuur in mijn dagen wil.

Koken op recept
Ik wil hier werk van maken want vaak eet ik hetzelfde en eet ik het drie dagen aan stuk. Daardoor ben ik mijn eten snel beu en ik kijk toch graag uit naar een lekkere maaltijd. Wekelijks heb ik mijn biologisch groentepakket en van zodra ik de groenten weet, ga ik op zoek naar een aantal receptjes. En misschien eens een veganistisch kookboek aanschaffen.

Zelfvertrouwen en omgaan met angsten
Hieraan zou ik het komende jaar wat meer willen aan werken. Maar ik weet nog niet hoe ik dat ga doen. Misschien ga ik (opnieuw) naar een psycholoog ofwel ga ik het doen aan de hand van zelfhulpboeken/werkboeken. Tips zijn welkom.

De Verbeelding Bookchallenge
Kathleen heeft weer een bookchallenge opgesteld en ik popel altijd om mee te doen. Maar aangezien ik de Game of Thrones-reeks met dikke kleppers aan het lezen ben, twijfel ik een beetje. Want ik kan de boeken niet echt bij de puntjes laten tellen. Ik wacht nog even af. Maar zou stiekem toch graag weer meedoen, misschien terug puntjes combineren.

Een schatkist vol geluk – Leo Bormans
Een paar jaar terug kocht ik deze box al en was ik er toen mee begonnen maar ben ik er mee gestopt. Aangezien ik thuis veel van die opdracht-kaartjes/boekjes heb liggen, wil ik er eens werk van maken daar mee bezig te zijn. Ik hoop het dit jaar eens te kunnen volbrengen. Ik zou er graag over bloggen maar ik weet niet of ik al die opdrachten hier mag neerpennen.

Wat zijn jullie goede voornemens?

 

25 gedachten over “Voornemens 2018?

 1. Hilde

  Vorig jaar postte ik ‘nieuwe oude voornemens’. Daarvan zijn er toch behoorlijk wat gerealiseerd intussen. Omdat ik echter intussen weet dat een jaar altijd wel pittige wendingen in petto kan hebben, laat ik het deze keer zowat op me afkomen, dat nieuwe jaar. Aan de Verbeelding Book Challenge doe ik dan weer wel mee en zie wel hoever ik geraak. Zolang alles maar plezierig blijft en ieder z’n eigen ding kan en mag doen hΓ© ;-).

  Geliked door 1 persoon

 2. talithaheefteenblog

  Ik wil eindelijk ook eens echt werk maken van een weekmenu! Mijn Lief is de kok thuis en hij kookt wel vaak met recepten, maar om eerlijk te zijn zijn het toch wel vaak dezelfde 10 recepten, terwijl we een knipselmap met 100 hebben liggen en plenty kookboeken. Maar das dan dus vaak omdat we er totaal niet over nadenken!

  Geliked door 1 persoon

 3. Lize

  Ik zeg altijd dat ik geen goede voornemens maak maar ik doe het toch, maar ik probeer wel de lat niet te hoog te leggen. Goed voor mezelf zorgen, 1 boek per maand lezen en proberen 3 x per week te sporten.

  Geliked door 1 persoon

 4. Evi

  Ik wil proberen om wat meer evenwicht te vinden, liever en zachter voor mezelf te zijn, tal van mooie momenten beleven met diegene die me dierbaar zijn, meer sporten en wat kilo’s kwijtraken πŸ™‚ Ik wens je alvast heel veel succes & een fantastisch 2018!

  Geliked door 1 persoon

 5. Le petit requin

  Mooie voornemens! Dat eerste staat bij mij ook tussen mijn lijstje (al pak ik het dit jaar aan met een thema per maand en is voeding nog niet aan de buurt), want de laatste maanden kookte ik eerder de basisgerechten die ik al lang ken en hoewel dat op zich al beter is dan bereide gerechten opwarmen (wat ook gebeurde), miste ik toch wat het plezier van koken en eten. ’t Is te jammer om je eten beu te geraken he daardoor!

  Geliked door 1 persoon

 6. Yvonne

  Ik heb me weer eens voorgenomen om ‘meer te bewegen’, maar het feit dat ik dat ieder jaar opnieuw doe zegt genoeg. πŸ˜‰
  Vlak voor het eind van vorig jaar deed ik een kort onderzoekje naar voornemens. Daar heb ik zelfs een stukje over geschreven op mijn blog. Ik ben in ieder geval (nu nog) vol goede moed dat het dit keer blijft lukken.
  Hoe gaat het met jouw voornemens?

  Geliked door 1 persoon

 7. zwartraafje

  Ik werk al jaren (weet eigenlijk zelfs niet exact hoelang) met een weekmenu en vind dat persoonlijk erg handig. Op die manier moet ik minder vaak boodschappen doen en heb ik ook het idee dat ik meer gevarieerd kook. Als ik het op de dag zelf moet beslissen grijp ik sneller terug naar klassiekers en nu probeer ik voor meer afwisseling te zorgen.

  EIgenlijk was ik van plan om dit jaar enkel een Goodreads-challenge in te stellen en zoveel mogelijk eigen boeken te lezen maar toen las ik dus Kathleen’s nieuwe challenge Γ©n die lijkt me wel weer heel leuk te zijn.

  Like

 8. Leen

  ‘Deze box’ linkt naar het verkeerde adres denk ik. En ik ken de gewoonte om terug te vallen op gerechten die je al kent ipv één van de tientallen kookboeken uit de kast of een tof recept van ’t internet te pakken πŸ˜€

  Geliked door 1 persoon

 9. Pingback: Week-update | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s