Jaaroverzicht 2017

Het is einde van 2017 is in zicht, wat altijd eens doet terugkijken naar het afgelopen jaar. Het was voor mij écht een leesjaar, ik vermoed dat ik nog nooit zoveel gelezen heb op een jaar. Waardoor andere hobby’s (zoals o.a. brieven schrijven) wat verwaarloosd werden. En omdat ik meedoe aan een eindejaars-Read-a-thon, is een belofte voor een vriend ook wat achterop geraakt maar het komt goed, beloofd.

Op de blog van Saskia zag ik een leuke vragenlijst, die neem ik graag over.

Wat heb je in 2017 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Op reis gaan naar Wenen want ik was er nog nooit geweest. Voor de rest denk ik niet dat ik nieuwe dingen gedaan heb. Misschien moet ik er eens werk van maken in 2018.

Welke landen heb je bezocht?
Ik ben naar Oostenrijk geweest, want ik ging zoals je al kon lezen naar Wenen. Ook ben ik net over de grens in Nederland geweest, ik ben de naam van het dorpje vergeten. Een kameraad woont net aan de grens met Nederland en we gingen daar samen wandelen.

Wat zijn je favoriete momenten van 2017?
Mijn reisje naar Wenen (ik val hier precies in herhaling) met een paar vriendinnen. Het afspreken met vrienden in het algemeen. Dogsitten in Diksmuide, wat voor mij altijd een beetje vakantie is. Optredens van Vive la Fête!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Aangezien ik niet zoveel uitdagingen aangegaan ben, moet ik toch even denken. Misschien toch het aantal boeken dat ik gelezen heb. En dat ik voor elke puntje van de Verbeelding Bookchallenge een ander boek gelezen heb.
Ohja en op de foto gaan met een bekende vlaming, dat doe ik normaalgezien nooit of te nimmer want ik vind dat gênant maar ik ben toch blij dat ik met Peter van den Begin op de foto sta. Toch trots dat ik dat gedurfd heb.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2017?
Mijn hondjes, Mati, Tiqi en Nyrah. Ik ben niet zo’n knuffelaar maar mijn honden neem ik wel geregeld eens goed vast.

Ben je verliefd geworden?
Ja, op een fictief persoon.  En nee, ik ben niet de enige. 😀
En ook op een bestaand persoon, wiens naam ik hier niet ga vermelden.

marry-300x210

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Aan mijn huisdieren, ik ben zo’n freak die alle kosten bijhoudt en mijn dieren waren naast de huishuur, de grootste kost. Ook gaf ik veel geld uit aan Harry Potter-merchandising.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Een diepvriesje voor het vers vlees van mijn honden in te steken. Het was een goeie beslissing om mijn honden weer vers voer te gaan geven. Later zal ik hier nog over bloggen, want het idee zit al een tijdje in mijn hoofd.

Welke concerten bezocht je in 2017?
Ik ging enkel naar optredens van Vive la Fête, eentje in Sint-Denijs-Westrem. Eentje in Halle en eentje in Bredene. Ik denk dat ze dat allemaal zijn. Eigenlijk zou ik naar nog andere bands willen gaan. In 2016 ging ik naar veel meer optredens dan in 2017. In 2016 zag ik naast Vive la Fête, ook Intergalactic Lovers, Trixie Whitley, Wolfmother,…

IMG_3728

Wat deed je op je verjaardag?
Niks, het was een loze dag. Ik was jarig op een zondag en achteraf baalde ik als een stekker dat ik helemaal niks gepland had.

Waar heb je om moeten huilen?
Oh ik huil zo vaak en zo gemakkelijk. Ik heb gehuild bij films/series, bij boeken, bij de gedachte dat ik mijn honden ooit ga moeten afgeven, bij een vriendin die haar hart kwam luchten,…

Wat stond er op de uitjeskalender?
Oh er stond veel op de kalender. Frietketelfriet gaan eten, wandelen, naar de cinema, iets gaan drinken, naar Vive la fête gaan, de toerist uithangen in Gent, naar een boekenmeeting in Brussel, naar F.A.C.T.S, naar babyborrels,…

IMG_2379

Waar werd je heel erg blij van?
Mooi weer, vrienden, lezen, lekker eten, op reis gaan, optredens, vakantie, leuke collega’s hebben, echte post,…

Wat had je vaker of meer willen doen?
Optredens, dat zeker want eigenlijk geniet ik daar van. Ook afspreken met vrienden want dat kun je nooit te weinig doen. Misschien ook vaker naar de film gaan.

Wat had je minder willen doen?
Me druk maken over dingen waar ik geen controle over heb. Ik pieker teveel en wil de dingen vaak onder controle hebben terwijl dat niet altijd mogelijk is.

Heb je iemand gemist/terug gevonden?
Soms mis ik een liefje maar dat heb ik meestal enkel in de vakantieperiodes omdat je dan altijd iemand hebt om leuke dingen mee te doen. Als single moet je veel meer plannen.

Wat is het belangrijkste dat je in 2017 geleerd hebt?
Dat eerlijkheid niet altijd in dank genomen wordt, mensen worden niet graag gezegd wat je niet leuk vindt. Waardoor ik nu twijfel of ik niet beter de dingen de dingen laat (want ook hier weer controle) of dat het beter is om ten alle tijde open en eerlijk te zijn ook al wordt dat je niet altijd in dank genomen.

Geef 2017 een cijfer van 1-10.
8, ik mag zeker niet klagen, er zijn veel mooie momenten geweest is. Er zijn geen drama’s gebeurd. En ik probeer te genieten van de kleine dingen.

Wat was jouw hoogtepunt van 2017?

27 gedachten over “Jaaroverzicht 2017

 1. tinyblogt

  Net als voor jou was dit voor mij ook het jaar waarin ik het meeste boeken heb gelezen. Ik had per ongeluk een hobby minder (de cursus die ik wou volgen zat vol) en had daardoor blijkbaar veel meer vrije tijd. Veel liefs voor 2018!

  Geliked door 1 persoon

 2. Evi

  Ook ik las dit jaar opmerkelijk meer boeken dan de vorige jaren. Dat ik veel minder televisie keek zit daar natuurlijk voor iets tussen 🙂 Ik wens je een fantastisch eindejaar toe & een schitterend 2018!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hilde

  Dit is echt een mooie invulling van een interessante vragenlijst die ik (inderdaad) ook bij Sas zag verschijnen. Dat Wenen zo’n mooie stad is daar kan ik jou volledig in bijtreden :-). En proficiat met jouw voltooiing van de Verbeelding Book Challenge! Dat neemt natuurlijk veel tijd in beslag en dan is er – heel begrijpelijk hoor – minder tijd voor andere dingen. Voor 2018 zou ik zeggen geniet rustig verder, van al die fijne kleine dingen, zo ook van die verliefdheid (x 2) 🙂 Gent daar vertoef ik ook heel graag. Bedankt trouwens voor je kaartje, het jouwe is ook onderweg Sofie 😉 Prettig eindejaar en een nog prettiger begin toegewenst x

  Geliked door 1 persoon

 4. Lize

  Dat is inderdaad een leuke vragenlijst 🙂 Ik ben in april een paar dagen in Wenen geweest en vond het echt een mooie stad! Ik kan geen echt hoogtepunt bedenken voor 2017 maar Wenen was leuk dus misschien kan ik dat wel als hoogtepunt benomen.
  De beste wensen voor het nieuwe jaar!

  Like

 5. Sabine

  Wat een leuke terugblik!! Leuk te horen dat je verliefd bent geworden 😀 En ja Wenen: fantastische stad vond ik dat! Ik wil misschien ook een hondje, een spannende beslissing want wordt de eerste keer. Ik wil echt eens in mijn leven ervaren hoe het is om een hond te hebben. En door de honden op de boerderij ben ik er helemaal dol op geworden. Geen puppy hoor, een oudje uit het asiel om een mooi leventje te geven. Ohja mijn mooiste moment: onze trouwdag! Gelukkig nieuwjaar!! xx

  Geliked door 1 persoon

 6. pizzapartyfridaynight

  Leuk jaaroverzicht!! Mijn hoogtepunt is -cliché- verhuizen naar ons eigen huisje op de valreep, een paar dagen voor kerstmis 😄 en, het concert van Green Day in januari, en het concert van De Toppers in mei 😄 ik wens je nog de allerbeste wensen! 😘

  Geliked door 1 persoon

 7. zwartraafje

  Piekeren zou ik zelf ook willen afleren. Het is eigenlijk zo’n zonde om tijd en energie kwijt te spelen aan iets waar je zelf vaak niet eens controle over hebt. Op die manier zie je inderdaad tweemaal af zoals Newt Scamander in de Fantastic Beasts film zegt.

  Geliked door 1 persoon

 8. Le petit requin

  Leuke lijst om zo terug te kijken op het jaar! Heb mijn een jaaroverzicht bijna klaar, maar misschien maak ik er wel twee van nu 😉
  Ik was zo blij te lezen dat je verliefd geworden was, maar vind het nog veel meer spijtig daarna te lezen dat je soms een liefje mist en er dus niets van gekomen is. Ik wens het je alleszins heel erg toe (als je dat zelf opnieuw wilt 🙂 ), maar vooral – alleen of met twee – heel veel mooie momenten in 2018!

  Geliked door 1 persoon

 9. Leen

  Ik ben nog maar één keer verliefd geworden op een boekpersonage maar had het toen wel flink te pakken, amai.
  Naar dat vers eten voor honden ben ik wel benieuwd want als ik over enkele jaren (eindelijk) een hond zou kunnen nemen dan wil ik liever geen brokken geven gezien ik zelf ook zo veel mogelijk vers eet… Waarom de hond dan niet he?
  Ik heb liever iemand die eerlijk zegt wat-ie denkt dan het tegenovergestelde te beweren!
  Het allerbeste voor 2018 xxx

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s