Week-update #1: een compostvat kopen

Mijn goede voornemens lukken tot hier toe redelijk. Ik vind het meedoen aan de Bookchallenge leuk maar ik probeer er niet teveel druk op te leggen omdat ik tergend trage kleppers lees. We zien wel hoe ver ik geraak, het moet vooral leuk blijven 🙂 Die updates post ik maandelijks.

Wekelijks zou ik graag bloggen over het gelukskaartje, er staan elke week 2 opdracht op. Meestal doe ik er maar eentje van en dat wil ik graag met jullie delen. Vorig week was de opdracht: Pak deze week een karwei aan dat je al veel te lang uitstelt. Begin er aan en werk het af.
Eigenlijk wil ik al twee jaar een compostvat, maar het kwam er nooit van. De laatste maand kwam ik weer op het idee om er ĂŠĂŠn te kopen. Bij onze stad kun je er kopen voor 23 euro. Vrijdag moest ik later beginnen werken en vond het een ideaal moment om tot aan de technische dienst te rijden. Ze waren zelfs zo lief om het te komen brengen. Zondag heb ik het vat gebruiksklaar gemaakt door in de tuin naar takken op te zoek te gaan. Je moet namelijk beginnen met 10 cm takken vooraleer je je groente- en fruitafval mag opgooien. Heel erg blij mee!

img_5140

Nu en dan kook ik wel degelijk op recept. Vorige week maakte ik Curry van groene linzen en boerenkool. Het was niet zo’n moeilijk recept, ik had veel te veel over en heb nog een goeie portie in de diepvries kunnen steken. Altijd handig. Ik liet de bonen achterwege omdat ik dat niet in huis had maar ik deed er wat extra boerenkool bij.

Welke klus stellen jullie al veel te lang uit?

17 gedachten over “Week-update #1: een compostvat kopen

 1. Mel

  Is je compostvat zwart? Dat vind ik mooier dan de groene versies die je meestal ziet 🙂 Wij moeten hier dringend werk maken van onze tuin. We zouden nog voor de lente alle grind willen laten afgraven, teelaarde laten aanvoeren en hagen en schuttingen plaatsen. De tijd begint nu wel te dringen, maar ik vind dat zo’n gedoe dat ik het veel te lang uitgesteld heb…

  Geliked door 1 persoon

 2. Le petit requin

  Ha, handig om weten dat je eerst takken moet leggen! Ga in mijn moestuin namelijk ook een compostvat hebben, maar ik zou al meteen het eerste groente- of fruitafval dat ik had erin gegooid hebben 🙂
  Dat recept ziet er lekker uit; heb het gepind, dus merci voor de inspiratie!

  Geliked door 1 persoon

 3. Eilish

  Ik lees hier een beetje met vertraging, maar heb een bedenking bij je compostvat.
  Volgens mij moet dat op aarde staan. Normaal zijn daar onderaan gaatjes in. Het is de bedoeling dat er wormen en andere beestjes in komen, want die maken mee het compost. Misschien moet je het eens opzoeken, want ik ben ook geen expert.

  Geliked door 1 persoon

 4. doetje

  Als het niet lukt met het compostvat, ik ben compostmeester(es), en kan je dus zeker wat tips geven als je wil. Die takken die je er onderaan inlegt bvb, is onder andere om ervoor te zorgen dat je gaatjes in de bodem niet dichtslibben door je gft-afval.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Weer iets bijgeleerd 🙂 Ik heb al een vraagje, de compostbak staat op het koertje maar er zitten grote groeven tussen de tegels. Zouden ze regenwormen daar in geraken of doe ik er best zelf ook nog in?

   Like

 5. Leen

  Zo leuk, een eigen compostvat! Moest ik niet op een appartement wonen, ik zou er zelf ook mee aan de slag gaan. Ik weet wel dat je ook kleinere formaten heb, speciaal voor appartementen, maar het lijkt me iets te veel gedoe; ons terras staat al behoorlijk vol met drie vuilbakken en ik zou van de zomer graag eens buiten kunnen zitten ook. Dat is dus míjn al veel te lang uitgesteld taakje: ons terras opruimen en een parasol en een ligstoel kopen voor erop 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s