Positiviteit & energie (2)

Wat zorgt er voor dat je positief in het leven staat?

Dit vind ik een moeilijke, omdat ik niet zo positief in het leven sta. Vooral omdat ik bang ben voor veranderingen. Dan durf ik de situatie nogal pessimistisch en angstig bekijken. Ook heb ik de neiging om me te focussen op het slechte, ook al gaan er duust dingen goed. Als er รฉรฉn in fout gaat, dan krijg ik dat niet meer uit mijn hoofd. Al zie ik mezelf niet als een pessimist omdat ik ook intens gelukkig kan zijn.

Misschien zijn het net die kleine dingen waar ik zo van geniet die er voor zorgen dat ik positief in het leven sta.

Waar ik me ook enorm aan kan optrekken, is wanneer ik te horen krijg dat er iemand is die me heel graag heeft. Zeker als dat iemand is, waarvan ik het totaal niet verwacht had. Het is altijd leuk om gewaardeerd te worden om wie je bent met al je goeie en slechte kanten.

Mijn windhonden en kat zorgen er ook voor dat ik positief in het leven sta. Want voor hen doe ik het allemaal, voor hen kom ik elke dag uit mijn bed. Zij hebben nood aan wandelingen en dat doet me ook goed. Zij hebben nood aan een goeie dierenarts en eten, dus moet ik ondanks alles doorgaan. Het klinkt misschien als een opgave, maar dat is het helemaal niet. Zij zijn een deel van mezelf.

Zijn jullie optimistisch of pessimistisch?

13 gedachten over “Positiviteit & energie (2)

  1. Irene

    Ik ben toch vooral optimistisch ingesteld, al heb ik ook andere momenten hoor ๐Ÿ˜‰ maar algemeen gezien vind ik dat alles mogelijk is en dat er voor alles een oplossing is en zie ik toch meestal het goeie in dingen.

    Geliked door 1 persoon

  2. iliveformydreams.com

    Ik ben een rasechte optimist. Meegekregen van huis uit; glas is altijd half vol en alles gebeurd met een reden. Hoewel het uiteraard soms wel lastig is, is het voor mij 98% van de tijd wel haalbaar. Genieten van de kleine en grote dingen en denken aan mezelf. Mooi artikel dit!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s