Mijn ochtendroutine – rituelen (1)

Rituelen is het tweede punt in de Najaarsblogboost-challenge. Ik hou nogal van routines en rituelen. Want ik hou nogal van voorspelbaarheid. Zeker in deze onzekere tijden.

Pre-verplicht thuiswerken
Uiteraard begin ik de ochtend door mijn honden te laten plassen, want na 8 uur is dat hoogstnodig. Daarna geef ik de hongerige wolven eten, want dat is eigenlijk nog dringender dan het plasje :-p

Terwijl zij eten, drink ik een kopje sojamelk. Daarna maak ik me klaar om te gaan werken. Ik was me gewoon aan de lavabo, want ik douch maar 2x per week.

Daarna is het tijd voor een kleine ochtendwandeling in het mini-natuurgebied rechtover mijn deur. Er gaat maar één hondje mee, want Nyrah houdt niet van kou en nattigheid.

Tenslotte wandel ik 20 minuten naar het station terwijl ik een podcast beluister. Op de trein sluit ik de podcast af en open ik mijn boek.

Bij verplicht thuiswerken
Ik sta een kwartiertje later op, om 7u loopt de wekker af. De honden moeten ook bij thuiswerken plassen en eten, dus dat ik ook als eerste. Daarna ga ik me wassen. En om 7u45 maak ik een grote wandeling met Tiqi terwijl ik naar een podcast luister. Wanneer ik thuis kom, lees ik nog een half uur in mijn boek. Ik eet pas om 11u iets.

Ik zou in principe ook een uur langer kunnen slapen. Maar toen ik hoorde dat ik verplicht moest thuiswerken, zag ik mijn hoeveelheid podcasts, stappen en boeken aan mij voorbij gaan. Dus besloot ik om dit toch te behouden.

Merken jullie een verschil in jullie ochtendrituelen?

19 gedachten over “Mijn ochtendroutine – rituelen (1)

 1. lezendstreepje

  Ik zet geen wekker – die gaat toch wel af in de vorm van mijn jongste en begin de dag als mijn hoofd dat ook wil. Ik ben een ochtendmens dus dat is meestal ruim op tijd, al kan ik ervan genieten om na ontbijt met de kleinste terug in bed te kruipen om te lezen en te soezen. Thuiswerk is er niet bij voor mij, maar voor mijn man wel en dan dwarst dat soms een beetje mijn eigen ritme. Hij wil graag wat langer slapen, maar ik sta permanent op standje ‘vroeg’ en wordt wakker als ik eruit probeer te glippen. Zijn ochtendritueel is verder wel heel erg hetzelfde – ik doe wel meestal gelijkaardige dingen elke ochtend, maar daar zit geen vaste volgorde of ritme in. Als ik ga werken, dan geniet ik wel heel erg van de podcast op de fiets!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tamara

  Zo bewonderenswaardig dat je gewoon ervoor kiest om minder te slapen en dingen te doen die je wil doen! Hier is het slaap all the way. Hoewel mijn ritme ongeveer hetzelfde blijft, want met een baby kan dat niet anders. Omdat ik vroeger met de fiets ging werken, is enkel mijn fietstochtje afgeschaft als het ware dus ik merk eigenlijk weinig verschil op.

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Het grootste verschil hier is eigenlijk het avondeten. Normaal konden we pas rond 19u of 19u15 eten afhankelijk van hoe laat manlief op het werk vertrok én hoeveel fille er was. Nu hij gewoon van thuis uit werkt eten we telkens om 18u en ik vind het gek hoeveel verschil dat ene uur maakt. Nu lijkt de avond plots veel langer te duren dan vroeger.

  Geliked door 1 persoon

 4. Shirley

  Mijn ochtendroutine is heerlijk sinds ik thuiswerk. Om naar kantoor te gaan stond mijn wekker om 6.15 (ik nam dan om 6.54 de trein). Tegenwoordig staat mijn wekker om 8.30, haha! Ik merk dat ik ook veel beter slaap nu ik niet aftel naar een wekker en dat de balans tussen werk en privé een stuk beter is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s