Uitgelezen in februari 2019

Ik las maar 1 boek uit in februari, het was een vrij dik boek met kleine letterkes. Nochtans las het boek heel vlot en was het een echte page-turner.

Gelezen pagina’s: 710 (niet slecht voor een korte maand)

Wees onzichtbaar – Murat Isik
De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Het gezin gaat in de flat Fleerde wonen. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader.

Met momenten heb ik tranen met tuiten gehuild. Maar ik heb ook gelachen. Het eerste deel gaat over zijn aankomst in Nederland tot en met zijn lagere school. In het tweede deel gaat het over zijn middelbare school-periode. Er is ook nog een deeltje van daarna maar ik ben vergeten ofdat het een apart deel was of niet. Anyway de schrijver vertelt zijn levensverhaal. Het leest heel erg vlot en is heel goed geschreven met mooie metaforen maar zonder geforceerd over te komen. Zijn schrijfstijl komt heel natuurlijk over.
Goodreads: 4 sterren
VBC-puntje: 25. een boek over migratie

Wat lazen jullie in februari?

5 gedachten over “Uitgelezen in februari 2019

 1. zwartraafje

  Ik las de voorbije maand wat minder als anders maar het was wel mooi in evenwicht. Drie eigen boeken en drie recensieboeken. Een romantisch verhaal, eentje dat zich in de toekomst afspeelt, drie fantasyverhalen en een kookboek.

  Geliked door 1 persoon

 2. Anne

  Ik ben er net in begonnen. Het spreekt me wel aan, inderdaad heel vlot geschreven en ik moest al een paar keer grinniken, ondanks het feit dat het allemaal toch wel deprimerend is.
  Hiervoor heb ik 4 boeken van De zeven zussen van Lucinda Riley gelezen. Geen hoogstaande literatuur, integendeel, nogal romantisch en zo, maar ik vond het erg leuk en ontspannend om zo eens helemaal ondergedompeld te zijn in iets makkelijks, ik had daar nood aan. Ik ga de 3 andere boeken ook nog lezen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s