Quotes Februari 2019

 • Niet de dingen zelf maken de mensen van streek, maar hun denkbeelden er over. – Epictetus – Dit is eentje die heel erg van toepassing is voor mezelf, in mijn hoofd kan ik van iets kleins iets heel groots maken of ik denk ook altijd al te weten wat andere mensen gaan denken.
 • Kleine geesten houden zich bezig met het buitengewone, grote geesten met het gewone – Blaise Pascal –
 • If you don’t know where you’re going, any road will get you there – Lewis Carroll – Dit vind ik een mooie, omdat ik nogal kan panikeren over de toekomst en zeker als ik iets voor ogen heb maar dat niet blijkt te lukken, dan heb ik schrik dat ik altijd op hetzelfde pad ga blijven sukkelen. Maar uiteindelijk is een andere weg misschien ook zo slecht niet.
 • Zoals Boeddha al 2.500 jaar geleden al zei… we zijn allemaal compleet gestoord – Albert Ellis – Die vond ik gewoon grappig 😀
 • Alles kan een mens worden afgenomen maar één ding niet: de laatste van onze vrijheden, de vrijheid om te kiezen hoe je met een situatie omgaat, de vrijheid om je eigen houding daarin te bepalen – Victor Frankl – Nog zo’n pareltje. Iedereen maakt slechte en negatieve dingen mee maar hoe je er mee omgaat, is aan jou de keuze. Je kan blijven zitten in de negatieve gevoelens of je kan het accepteren en genieten van de kleine dingen. Victor Frankl is een overlevende van Auschwitz en hij bedacht deze quote nadat hij zag dat er mensen waren die zelfmoord pleegden maar ook dat er mensen waren die ondanks alle miserie en ontbering toch de kracht hadden om op te staan en een mooie zonsondergang te aanschouwen.
 • Eigenwaarde en zelfvertrouwen put je niet in perfectie, maar uit het accepteren van imperfectie – Tony Crabbe – Dit vond ik een treffende omdat ik heel onzeker ben omdat ik perfectie nastreef.

Welke quote vinden jullie de mooiste?

3 gedachten over “Quotes Februari 2019

 1. zwartraafje

  Oh, dat is een vrij moeilijke keuze vermits ze me allemaal wel op de een of andere manier doen stilstaan. Ik denk dat ik me echter het meeste kan terugvinden in de uitspraak van Frankl vermits je houding inderdaad in grote mate bepaald hoe je je voelt.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s