Kom-uit-uw-kot

Zondag verscheen er geen ‘Blijf-in-uw-kot-post’ omdat het eigenlijk niet meer zo aanvoelt. We mogen steeds meer en soms vergeet ik dat er nog corona is. Niet in de zin dat ik minder voorzichtig ben, integendeel. Ik ben nu extra alert omdat we zo veel meer mogen. En dus ook meer met mensen in aanraking komen. Maar maandag ging ik wandelen met een vriendin en op zo’n momenten lijkt corona weg te zijn. Omdat je gewoon weer kunt afspreken met elkaar.

Op het werk is het soms precies al terug vollen bak. Ik ging al sinds begin mei terug elke dag naar het werk omdat dat praktischer is. Maar sinds deze week zijn er meer collega’s aanwezig, al werken er nog een aantal (deels) thuis en is er nog een collega in tijdelijke werkloosheid. Er was ook al weer een vergadering met externen. Ik nam niet deel aan de vergadering en het was op afstand en in beperkte kring. Maar er was toch weer volk in het gebouw.

Doordat we nu weer veel meer mogen, valt er ook niet veel meer te vertellen dat corona gerelateerd is. Toch niet op wekelijkse basis. Bovendien zal er voor mij niet zo veel veranderen dan van voor de lockdown. Ik ben niet zo’n groepsmens dus met 10 mensen zal ik niet afspreken, ook al mag dat nu. Het zullen er zelfs geen 5 zijn, want ik heb een kleine familie. Mijn weekends bestaan sowieso meestal uit boodschappen, huishouden, lezen, Netflix en eens wandelen met een vriendin. Op restaurant en café gaan doe ik zelden, dus ook dit zal niet veranderen nu het weer mag. Ik ga dat zelfs nog zo lang mogelijk vermijden. Een optreden deed ik wel eens maar ook niet wekelijks en soms ga ik maanden niet naar een optreden.

Hoe ervaren jullie het huidige corona-leven?

9 gedachten over “Kom-uit-uw-kot

 1. Kris10

  Herkenbaar! Dit lijkt écht steeds meer op hoe het normaal is. Ik hoef ook niet meteen af te spreken met tien mensen. Maar terug eens een terrasje doen met een vriendin en mijn metekindjes kunnen zien. Heerlijk! Ik heb mijn meisjes zo gemist.

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja

  Ik blijf voorzichtig. Onze bubbel zal rond vaderdag wel uitgebreid worden en zodra het beter weer is, komen onze beste vrienden voor een barbecue. Maar andere dingen laat ik voor wat ze zijn, ik vind niet dat we nu alle remmen los moeten laten.

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Voor mij is voorlopig nog alles hetzelfde gebleven. Net als jij bevind ik me liever niet in grote groepen. De enigste keren dat ik dat doe is wanneer we met onze familie afspreken (mijn ouders, broers, schoonzussen en hun kindjes) dan zijn we 11 en eind dit jaar met 12 😉 ) of op een groot familiefeest. Maar meestal spreek ik met slechts één vriendin af. Straks ga ik bijvoorbeeld weer even wandelen met mijn nicht. Echt binnen met iemand afspreken heb ik nog steeds niet gedaan. Pas half juli ga ik me daar aan wagen en dan gewoon hier thuis bij ons. Om samen bij te praten, een gezelschapspel te spelen of te knutselen. Ik wil immers eerst even afwachten welke gevolgen de versoepelingen hebben op het virus. Komen er terug meer besmettingen? Of valt het nog wel mee?

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie

  Wij blijven voorzichtig… stilletjes aan maken we onze bubbel groter (eindelijk nog eens familie zien na al die tijd, doet deugd), maar toch zullen we drukke omgevingen vermijden. Het coronavirus is er nog altijd! We mogen dit niet vergeten.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s