Tiqi is van de trap gevallen…

Deze morgen stond ik op en zag ik zwart aan Tiqi zijn oor. Ik zag eerst niet goed wat het was en toen ik beter keek zag ik dat zijn oor gescheurd is. Terwijl ik bezig was aan mijn ochtendrituelen, zag ik plots dat de urne en het fotokadertje van Boika omver gevallen waren. Ik snapte niet goed wat er gebeurd was, heel even dacht ik inbrekers. Maar dat zou  ik toch wel gemerkt hebben en ik zag ook niks anders dat vreemd was.

Toen ik Tiqi wat beter bekeek, zag ik dat er een stuk huid van 5 centimeter lang van zijn poot weg was. Hij heeft ook een grote bloeduitstorting op zijn buik. Wanneer ik op de trap liep, zag ik zijn vel op de trap liggen. En toen begon het te dagen, hij is waarschijnlijk van de trap gevallen.

Het gebeurt wel vaker dat hij naar boven loopt, vooral als hij bang is. Het is nog al gebeurd dat hij halverwege omkeer maakt en dan valt. Maar deze keer heb ik niks gehoord of gemerkt. Ik ga de trap afzetten zodat hij niet meer naar boven kan. Ik zou niet willen dat hij een poot breekt. Hij is nu al genoeg toegetakeld.

Toen ik wat later naar mijn kast keek, zit er een grote barst in mijn nieuwe kast. Maar dat is het minste. Ik ben al blij dat Tiqi niet gebroken is. Mijn lief mannetje… ik heb het met hem te doen. Gelukkig heeft hij er precies niet teveel last van.

 

13 gedachten over “Tiqi is van de trap gevallen…

 1. josiesstories

  Arme Tiqi! Zo raar idd dat je dat niet hebt gemerkt! Gelukkig is hij idd niet erger gekwetst! Moet verschieten zijn geweest.
  Hier zijn zowel Luca als Figo een paar keer gevallen en op den duur hebben we ook de trap afgesloten; hadden we de hekjes eindelijk niet meer nodig voor de kinderen, dan was het voor de hond…

  Geliked door 1 persoon

 2. Leen

  o dat moet verschieten geweest zijn, ook voor hem! Gelukkig valt de schade nog mee.. Wij hadden vroeger zo’n hekje voor kinderen om de hond tegen te houden, hebben we wel goed moeten vastmaken in de muur want als die ergens door wou, dan zette ze alles op alles :p

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Het was heel verwarrend. Ik denk dat hij de schrik te pakken heeft want hij gaat niet meer de trap op. Jammer want in de winter ligt hij graag bij mij onder het donsdeken.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s