Blijf-in-uw-kot week 10

Stilletjes aan ga ik hier de titel mogen veranderen want we mogen steeds meer en meer uit ons kot komen. Elke week mogen we een stapje meer. Al vind ik het nog al snel gaan… Het was beter om twee weken af te wachten hoe de cijfers waren. Liever traag vooruit dan dat we plots weer moeten inperken.

Sinds maandag ga ik terug te voet naar het station. Zoals jullie al weten ben ik verhuisd en ik vind de route nu net iets te ver om te voet te doen. Het is een kleine 20 minuten stappen, wat op zich wel te doen is. Want van Dampoort naar het werk is het een klein kwartier, dus zoveel scheelt dat niet. Het komt waarschijnlijk ook doordat het één lange baan rechtdoor is. Om het wat aangenamer te maken luister ik ondertussen een podcast. Ik luister nu naar de Dooddoeners van Klara met Jean-Paul Van Bendegem en Ignaas Devisch. Het is leerrijk en amusant én het duurt ongeveer een kwartier, dus ideaal om dat lange stuk wat aangenamer te maken. Als er iemand nog tips heeft voor leerrijke podcasts van 15 minuten?

Dinsdag waren alle vrouwelijke collega’s aanwezig en we besloten om samen op afstand in onze tuin te lunchen. Het was zo gezellig om nog eens bij te kletsen en gewoon samen te lunchen!

Woensdag zat ik in een quasi lege wagon. Toen ik net plaatsgenomen had, kwam er een dame naast me zitten. Ze ging wel aan de andere kant van het venster zitten, dus in haar eigen vierzitje (hoe noem je dat eigenlijk? :-D). Ik stelde me toch recht en ging me elders zetten. Ze vroeg of ze te dicht zat en ik zei dat ik toch liever alleen zat. Ik vond het toch wat bizar als je al die ruimte hebt waarom je dan (vooral) in deze tijden naast iemand gaat zitten. Toen ik afstapte, zei ik dat ik misschien wat asociaal was en dat ze misschien wat gezelschap wilde. Ze zei dat het eigenlijk puur uit gewoonte was om haar helemaal achteraan te zetten en dat ze er niet bij nagedacht had.

Tijdens mijn avondwandeling zag ik voor het eerst drie reetjes wegrennen. Zo prachtig om te zien!!! Ik was helemaal blij!

Donderdag kwamen ze mijn tweedehands frigo/diepvriezer brengen. En in de late namiddag ging ik eens langs bij mijn moeder. Het was een warme zomerdag maar ik maak me daar toch zorgen over dat het nu al zo droog en warm is…

Vrijdag ging ik wandelen met een vriendin. We deden een fikse wandeling in Destelbergen en ontdekten mooie routes. Altijd fijn om bij te kletsen en eens niet alleen te moeten gaan wandelen.

Zaterdag was het een lees- en kuisdagje. Ik deed boodschappen in de gemeente verder en het is daar veel rustiger dan hier. Ik voel me daar dan ook meer op mijn gemak om te winkelen. ’s Avonds keek ik vol nostalgie naar Jurassic Park. Ik was toen 12 jaar en helemaal fan. Ik wist nog alles van die film, dus een teken dat ik hem duust keer bekeken heb 😀

Zondag deed ik een wandelroute in de polders hier op 15 km vandaan. Het deed deugd om eens elders te gaan wandelen en nieuwe dingen te ontdekken. Er zat een stevige wind. Er was ook een stukje over de grens met Nederland. Ik twijfelde even om toch dat stuk mee te pikken maar ik durfde niet. Bovendien was ik het wandelen en de wind wat beu en besloot om toch maar braaf in België te blijven. De grenzen zijn blijkbaar allemaal afgezet met een hoop zand en een hekken. Dus je gaat niet zo maar even het hekken wegzetten om de grens over te steken.

Hoe is het in jullie kot?

16 gedachten over “Blijf-in-uw-kot week 10

 1. fiekefatjerietjes

  Zo fijn dat je in de omgeving van je nieuwe huis ook veel wandelplekjes hebt!
  Ik ontdekte onlangs De Tiny Podcast, en dat zijn – zoals de titel zegt – allemaal korte podcasts. Misschien iets voor jou, je moet het maar eens proberen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Flavie

  Eens ergens anders kunnen gaan wandelen maakt ons zo blij!
  Ik vind ook dat we iets te snel meer uit ons kot mogen komen… wij doen daar voorlopig niet aan mee.. we blijven hier op ons eiland en gaan enkel iets verder gaan wandelen, maar dat is dan ook het enige.

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Ik ben echt blij voor jou dat je zoveel mooie wandelroutes dichtbij huis hebt. Jouw wandelfoto’s zijn ook altijd leuk om te zien. Deze middag komt mijn nicht terug tot hier gefietst en dan fietsen we samen nog een stukje verder. Ik kijk er echt naar uit om weer wat te kunnen bijpraten en ondertussen toch ook een beetje te bewegen. Grappig eigenlijk hoe we elk onze gewoonten hebben en die zaken vaak automatisch doen. Zoals die vrouw in de trein. Mijn neefje werd gisteren drie maar vermits we geen bubbel hebben zijn we zijn pakje aan hun achterdeur gaan afgeven. Wij buiten, zij binnen en slechts vrij kort. Maar zo kon ik toch zijn dat hij blij was met zijn zelfgeknutselde kaart en het nieuwe leesvoer. Voor die klein mannen moet dat toch allemaal heel bizar lijken. Want wij stonden daar allebei met een mondmasker op en bleven op afstand in plaats van binnen te komen.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Dat moet voor kinderen inderdaad heel vreemd zijn, wij kunnen het nog iets of wat vatten…

   Ik ben ook wel blij met dat stuk natuur recht over mijn deur, dat compenseert het feit dat ik geen tuin heb toch iets…

   Geliked door 1 persoon

 4. lesleydewilde

  Haha, ik vind het ook altijd een groot verschil tussen een kwartier stappen over verschillende straten en over één lang stuk straat. Soms verveel ik me zo erg dat ik zelfs tijdens het stappen Netflix kijk haha oeps!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s