Goed voor mezelf – kleine gelukjes Najaarsblogboost

We kregen weer een mailtje van de Najaars Blogboostchallenge over kleine gelukjes. Daarin stond een vraag, wat voor goeds deed je voor jezelf. Voortaan ga ik wat meer proberen op te komen voor mezelf. Vooral op werkvlak cijfer ik mezelf nogal eens weg en laat ik me wat teveel doen. Ik word vaak ondergewaardeerd en onderschat doordat ik mijn mond niet open trek. Vandaag zette ik daar al een eerste stap toe en dat werd positief onthaald.

Het is sowieso een groot werkpunt en het zal niet altijd makkelijk zijn. Maar met kleine stapjes vooruit en af en toe eens achteruit. Maar ik mag wel eens wat meer op de voorgrond treden en me minder onderdanig opstellen. Want eigenlijk ben ik best dominant maar stel me onderdanig op. Zeker tegenover dominante mensen die mondiger zijn dan mezelf, durf ik me te laten doen.

Letterlijk en figuurlijk meer van me laten horen, is het beste wat ik voor mezelf kan doen. Een beetje assertiever mag wel 🙂 En me minder aantrekken wat anderen van me vinden.

Wat voor goeds deden jullie voor jezelf?

14 gedachten over “Goed voor mezelf – kleine gelukjes Najaarsblogboost

 1. Samaja

  Ik vind dat een heel goed voornemen, je mag best opkomen voor jezelf! Ik probeer vooral goed voor mijn mentaal welzijn te zorgen nu, door niet teveel te piekeren enzo. Maar het is een work in progress.

  Geliked door 1 persoon

 2. Evi

  Mooi voornemen! Ik kom af en toe op het werk wel voor mezelf op, maar zou dat gerust nog wat meer mogen doen. De afgelopen weken heb ik vooral geprobeerd om mijn werktijd te bewaken en daar grenzen te trekken (want er werd van uit gegaan dat thuis werken gelijk stond aan altijd bereikbaar zijn)

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Dat is een heel mooi voornemen én zeker goed voor jezelf. Jammer genoeg lopen sommige mensen al snel over iemand heen wanneer je niet snel van je laat horen en dat vind ik heel jammer vermits het vaak die stille werkers zijn die heel veel verrichten zonder dat ze ervoor beloond worden met een compliment of appreciatie.

  Geliked door 1 persoon

 4. Le petit requin

  Wat een mooi voornemen! En herkenbaar, dat je eigenlijk wel dominante trekken hebben, maar je dan tegenover anderen net onderdanig opstelt. Ik heb dat op het werk heel erg; gisteren werkte ik uitzonderlijk op maandag en kwam meteen iemand vragen of ik kon blijven tot 19u, wat niet kon, want ik had online yogales. Ik moest echt moeite doen om niet meteen te antwoorden “jaja, geen probleem” en mijn yoga af te zeggen. Volledig “neen”, dat lukte nog niet, maar wel “goh, eigenlijk heb ik yoga, dus past het niet. Als het echt niet anders kan, kan ik dat wel afzeggen”. ’t Is al iets, probeer ik maar te denken 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s