Waarom ik eerst tegen thuiswerken opzag en er nu van hou…

Tijdens de eerste lockdown werkte ik ook regelmatig op kantoor en vanaf mei werkte ik weer fulltime op kantoor. Toen telewerken weer aangeraden werd maar nog niet verplicht, vroeg ik aan mijn directeur of ik zoals tijdens de eerste lockdown ook gewoon naar kantoor mocht komen. Maar er waren nog collega’s die dat wilden, dus werd er beslist dat ieder elk één dag zou komen. Het gebouw is in principe groot genoeg en we hoeven niet in elkaars bureau te komen. Dus ik zag niet in waarom het niet mocht. Ik voelde me in die periode niet top en wilde graag naar kantoor uit schrik dat de muren op mij af zouden komen thuis. Ook al zou ik soms alleen op het werk zitten, verandering van omgeving doet al veel. Maar goed, het mocht niet en ik mocht enkel nog op vrijdag naar Gent afzakken.

Ik bouwde een nieuwe routine in om het thuiswerken aangenaam te maken. En ik moet zeggen, ik geniet er van om elke ochtend en middag samen met de windhonden een wandeling te maken. Ik luister ondertussen mijn podcasts. Net voor het werk lees ik nog een half uurtje. Tijdens de middag doe ik nog eens een boodschap. Of mijn moeder komt eens lunchen.

Ik kan letterlijk en figuurlijk afstand nemen van de miserie op het werk en dat doet me duidelijk goed. Want de laatste weken voel ik me weer een pak beter. Deze week werd zelfs beslist dat niemand nog naar het werk mag/moet. En ik was eerlijk gezegd wel opgelucht. Want ik zag er tegen op om iedere vrijdag met die laptop te sleuren.

En als ik om 17u mijn laptop afsluit of soms een uur later omdat er nog een filmpje aan het laden is. Dan kan ik onmiddellijk aan mijn avondroutine beginnen en heb ik meer tijd voor mezelf en mijn interesses. En zit ik bijgevolg een uur vroeger in mijn zetel.

Het enige nadeel is dat ik zelf mag opdraaien voor de verwarmingskosten, elektriciteit en water. Want mijn werk geeft hier geen vergoeding voor. Maar als het van mij afhangt, zou ik direct tekenen om altijd van thuis uit te werken. De honden en kat zijn ook akkoord!

Hoe ervaren jullie het thuiswerken?

19 gedachten over “Waarom ik eerst tegen thuiswerken opzag en er nu van hou…

 1. fiekefatjerietjes

  Hier is het ook dubbel: er is elke dag tijdswinst omdat pendelen wegvalt, maar de grens tussen werk en privé valt voor een stuk weg. Het contact met collega’s is ook anders digitaal vind ik, maar nu is mijn man mijn collega :-). Hier wordt ook geen vergoeding voorzien, maar hopelijk veranderen werkgevers hier nog in, want het wordt nu wel winter in tegenstelling tot de vorige keer…

  Geliked door 1 persoon

 2. Lize_madebylilo

  Ik kan niet van thuis uit werken en ga nu gelukkig gewoon nog naar het werk (van half maart tot half mei was ik werkloos). Ik denk niet dat het thuiswerken iets voor mij zou zijn. Ik ben graag alleen maar niet elke dag. Ik kijk echt uit naar de 3 dagen per week dat ik werk en dat ik mensen zie.

  Geliked door 2 people

 3. Lesley

  Ik werk ook graag thuis. Tot nu toe werkte ik één dag per week van thuis uit, en toen apprecieerde ik die extra uren wel nog iets meer, omdat het nu al een gewoonte is haha. Volledig van thuis uit werken zou ik niet per se willen, maar 2-3 dagen lijkt mij heel leuk!

  Geliked door 1 persoon

 4. iliveformydreams.com

  Kan me voorstellen dat het even aanpassen was en er schrik door was. Fijn te horen dat je het nu juist als fijn ervaart. Zo kan je het positieve er ook van blijven inzien. Hier geen thuiswerken met een cruciaal beroep, dus heb geen idee met het thuiswerken. Alleen wel eens een dagje administratie thuis gedaan maar ik heb (helaas) geen ‘thuis’ werk als pedagogisch medewerkster. Ben wel blij minder te werken en meer tijd te kunnen doorbrengen met Noa. Dat is me toch erg dierbaar.

  Geliked door 1 persoon

 5. GoAnnelies - In Another Era

  Het thuiswerken blijft heel dubbel bij mij. Ja het brengt soms meer rust, maar ook meer afstand en op ons kantoor is dat een belangrijk deel van de bedrijfscultuur. Nu er sommige collega’s zijn vertrokken en er heel wat nieuwe collega’s zijn bijgekomen is het gewoon minder evident elkaar te leren kennen. En dat vind ik jammer. Ik hou van de praatjes in de keuken of op de gang met wie je ook maar tegenkomt. Naar productiviteit toe is er geen verschil bij mij – dat was in maart wel het geval toen moest ik nog wennen aan thuiswerken. En verder: ik werk te veel uren nu ik thuiswerk, die laptop dichtklappen ’s avonds is zo veel moeilijker nu ik geen trein moet halen. En er is altijd werk natuurlijk. En nooit iets dat niet kan wachten… Ma bon 😀

  Geliked door 1 persoon

 6. Kris10

  Fulltime thuiswerk hoeft van mij niet, maar het zou leuk zijn als ik dat wanneer corona niet meer in the picture is toch minstens 2, liefst 3 dagen kan blijven doen. Geen gedoe met ophalen aan school, even boodschappen doen ’s middags ipv zaterdagochtend samen met 100 anderen … Zeer aangenaam vind ik dat!

  Geliked door 1 persoon

 7. debendevan6

  Ik geniet met volle teugen.
  Honden dichtbij, thuis zijn en kids eens zien passeren (zijn al ouder), ’s middags koken en dan ’s avonds wat langer werken.. Ja ’t is mijn ding wel.
  Voltijds zou ik minder vinden, maar een paar dagen per week zeker wel fijn!

  Geliked door 1 persoon

 8. zwartraafje

  Zo blij voor jou dat het je nu beter bevalt dan bij de eerste golf én dat het nieuwe patroon er nu zelfs voor zorgt dat je je beter voelt. Je beestjes gaan er ongetwijfeld volop van genieten. Wel jammer dat je geen vergoeding krijgt voor de extra kosten. Ik ga er vanuit dat je een trein-abonnement hebt anders had het niet moeten betalen van je treintickets een tegengewicht voor de extra electriciteitskosten kunnen zijn.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hilde

  Mijn job is een front office job, dus rechtstreeks contact met klanten (in de gezondheidssector). Als essentiële dienstverlener, waren de kantoren nog lange tijd open, dan weer enkel op afspraak en sinds kort zijn de kantoren (opnieuw) gesloten. We ondersteunen digitaal en telefonisch onze klanten. Maar het is niet hetzelfde. Er is bij vele klanten ook een taalbarrière. Het voelt raar aan, zo zonder menselijk contact IRL. Toch heb ik ook geleerd om er de voordelen van te aanvaarden. Een tijdje geleden heb ik erover geblogd, omdat ik daar ook gewoon nood aan heb om zoiets te delen.

  Geliked door 1 persoon

 10. Leen

  Aan die chauffagekost heb ik ook al gedacht 🙂 🙂 maar verder wil ik gerust altijd telewerken. I don’t mind. Ik vind het zelfs heerlijk! Alleen is een deel van mijn functie als office manager wel om op kantoor te zijn. Dus ik vermoed dat ik tevreden ga moeten zijn met één dag per week, na dit alles.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s