Tiqi krijgt een beetje meer vrijheid

Tiqi is een hond die eigenlijk niet los kan lopen. En ik vind dat zo triest voor hem want hij geniet daar zo van om eens los te kunnen rennen. Aan zee mag hij dat wel eens. Daar is het overzichtelijk en kan ik hem zien als hij 100den meter van mij vandaan loopt. Al loopt hij daar niet zo ver weg. Ik moet enkel opletten dat hij niet in de duinen geraakt want eens daar luistert hij met zijn neus in plaats van mijn zijn oren. Op het strand zelf kan ik hem makkelijk terug roepen.

Maar in het bos of in een stukje natuur mag hij niet loslopen. Hij loopt tot ik hem niet meer kan zien en wie weet waar hij dan uithangt en wat steekt hij uit. Zeker in een gebied dat ik niet ken, want je weet maar nooit dat hij een weg oversteekt en daar omver gereden wordt.

Nyrah luistert bijna perfect en zij mag dan vaak eens loslopen. Tot grote frustratie van Tiqi, hij wil het ook zo graag en mag niet. Hij loopt dan constant te blaffen. Maar zondag kocht ik hem zo’n flexi-lijn. Vroeger was ik daar tegen omdat je weinig controle hebt over je hond Γ©n ze nog meer kunnen trekken als de lijn langer is. Bovendien lopen andere loslopende honden wel eens in zo’n lijn. Maar degene die ik kocht, is geen lijn maar een bredere band en fluorescerend. Wij zijn beter zichtbaar.

Nu hij met zo’n lijn wat verder van me vandaan kan lopen, is hij echt heel erg blij. Je ziet hem vrolijk rondhuppelen, staart in de lucht en kwispelend. Ik dacht dat hij nog meer zou trekken maar hij is er heel rustig bij. Hij weet tot hoever hij kan en dan wacht hij. Hij trekt totaal niet. Hij kan nu ook verder de natuur in als ik op het paadje wil blijven.

Als ik mijn hondjes zie genieten, dan geniet ik mee. Dus het is win-win πŸ™‚

Maken jullie gebruik van zo’n flexi-lijn of hebben jullie honden zonder bananen in de oren?

23 gedachten over “Tiqi krijgt een beetje meer vrijheid

 1. josiesstories

  Mij lijkt dat wel een fijne tussenoplossing zo’n lange fluolijn, ik zou het zeker ook overwegen. Figo kon ook nooit los, zelfs aan zee liep hij weg of deed hij Luca pijn… Zelfs toen hij amper nog kon lopen probeerde die te ontspannen… Maar je hebt gelijk, ik geniet ook mee als de hondjes gelukkig zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. Le petit requin

  Zo fijn voor Tiqi! Wij hadden vroeger bij onze hond ook zo’n flexlijn, al was dat bij ons wel een dunne nylonkoord en geen brede. Hij trok er wel aan, want volgde als (jammer genoeg niet getrainde) jachthond ook veel te veel zijn neus om bij die lijn (ongeacht of we ze kortbij of verder weg lieten) niet te lopen trekken. Wel super dat het bij Tiqi geen verschil maakt qua trekken of de lijn korter of langer is!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mrs. Brubeck

  β€œHonden zonder bananen in de oren”…. πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ ik lig plat..
  de onze heeft zo’n verlatingsangst, die kan altijd loslopen, heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 4. Kathleen

  Ik heb mijn hond geleerd van op afstand te luisteren, zodat hij zonder leiband kan lopen, want ik krijg last van mijn schouder als hij trekt. Ondertussen loopt hij ook behoorlijk keurig mee aan de lijn, als kost hem dat wel moeite. Maar op afstand gehoorzamen lukt goed. Maar het is een Border Collie he, die zijn daarvoor gemaakt, dus zo moeilijk was het nu ook weer niet om hem dat aan te leren.

  Super dat je een oplossing gevonden hebt!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik heb wel al vaak het compliment gekregen dat ze voor dat ras toch goed los kunnen lopen. Veel podencos kunnen zelfs aan zee niet loslopen. πŸ˜€ Die neus is helaas heel erg sterk πŸ˜€

   Like

   1. Kathleen

    Amai ja, als je podencos los kan laten lopen, dan heb jij wel een heel straffe job gedaan! HIer in het dorp zijn er ook een paar; ik heb van hun baasjes gehoord dat ze die makkelijk kwijtgeraken wanneer ze in de velden een konijn spotten πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

 5. Ilona Wielinga

  Wij hebben voor onze hond een lijn van 8 meter, omdat hij helaas ook niet los kan lopen. Hij luistert aardig goed aan de lijn, totdat die los gaat. Daarnaast heeft hij ook nog eens jachtinstinct dus als hij iets in de neus krijgt is het feest compleet. Maar het is inderdaad zo mooi om te zien hoe blij ze al kunnen worden van een lange lijn.

  Geliked door 1 persoon

 6. zwartraafje

  Ik heb enkel een pluche Berner Sennen en daar heb ik geen flexi-lijn voor nodig. Het is een hele brave die flink op zijn plek blijft zitten. πŸ™‚ Wel super dat je door die aanwinst Tiki meer vrijheid kan geven. Al helemaal wanneer je meteen merkt dat hij daar gelukkiger van wordt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Leen

  Hahaha bananen in de oren πŸ˜€
  Wij hadden vroeger ook een lange lijn voor onze hond, zo eentje die dan oprolt als ze weer dichterbij kwam. ’t Was een echte trekker, maar aan die lange lijn wist ze perfect hoe ver ze kon lopen. Haar loslaten was geen optie, die volgde ook haar neus naar het dichtstbijzijnde eten en dan zou ze niet meer teruggekomen zijn :p

  Geliked door 1 persoon

   1. Leen

    Awel geen idee. Er werd beweerd labrador maar we hebben de papa nooit gezien en ze was veel feller, fijner en kleiner dan een echte labrador. Dus wie weet wat er allemaal in haar bloed zat πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s