Tiny Pleasures & Quotes augustus 2020

Als ik nu terugkijk op augustus dan lijkt het zover weg terwijl het amper een maand geleden is. Het herfstweer nu versus hittegolf toen zorgen er voor dat er precies vijf maand tussen zit.

De kleine gelukjes
rustige zondag – groentjes gaan oogsten – een sprinkhaan op mijn terras – yoga (her)ontdekken – ochtendwandeling met nevel – op het bankje in het natuurgebied de koelte opzoeken – tjirpende krekels – verse tomaten van het land – verplicht vertragen door de hitte – yoga met Adrienne – nieuwe boeken – schoolboeken van wiskunde en natuurwetenschappen besteld – met een vriendin wandelen – nieuw hondje ontmoet – peptalk over Mati – buizerd van dichtbij spotten – regenboog – vermelding op een blog ❤ – collega blij maken met verse vijgen (zelf ben ik daar geen fan van) – vegan magnum na het werk – alleen zijn – Tiqi die onnozel doet op de wandeling – stilte – onverwachte vegan lunch – traktatie – de zee – een mooie veer vinden – vers gebakken nog warm brood op zondag – complimentjes krijgen over mijn foto’s – vossenmok ontdekken bij thuiskomst

Quotes
– To be beautiful means to be yourself. You don’t need to be accepted by others. You need to accept yourself. – Thich Nhat Hanh – Volledig akkoord maar oh zo moeilijk, mezelf accepteren. Ik ben vaak heel erg streng voor mezelf.

– Ervaring is niet wat je overkomt, het is wat je doet met wat je overkomen is – Aldous Huxley –

– My philosophy is: it’s none of my business what people say of me and think of me. I am what I am and I do what I do. I expect nothing and accept everything. And it makes life so much easier. – Anthony Hopkins – Wijze woorden van Anthony want ik ben vaak te veel bezig met wat anderen van mij vinden. Ik wil altijd lief en aardig gevonden worden en dat mensen mij leuk en grappig en slim vinden.

18 gedachten over “Tiny Pleasures & Quotes augustus 2020

 1. Kathleen

  Over de quotes: ik vind het wel normaal dat je je afvraagt wat mensen van je denken, want uiteindelijk is het wel de bedoeling dat we allemaal overeenkomen en in vrede samenleven. We hebben allemaal blinde vlekken, zaken die we van onszelf niet zien, maar die anderen wel zien. Dus kijk je naar anderen om te weten hoe je overkomt.
  Ik denk dat het de kunst is van enkel rekening te houden met de mening van bepaalde mensen. Mensen wiens oordeel je kan vertrouwen. Wijze mensen. En dat soort mensen, wier oordeel werkelijk waarde heeft, die zijn per definitie mild, want enkel iemand met voldoende empathie kan een ander nuttige feedback geven. Dus in die zin moet je je geen moer aantrekken van gemene oordelen, want mensen die gemeen zijn of negatieve feedback geven, zijn zelf niet matuur genoeg om een ander als persoon juist in te schatten.
  (ja, die quotes hebben veel in werking gezet hier :))

  Geliked door 1 persoon

 2. zwartraafje

  Die eerste en laatste quote zijn helemaal waar maar inderdaad niet simpel om na te leven. Dat blijft precies een proces-in-wording tot nu toe. Wel fijn dat je zoveel heerlijke geluksmomentjes bij elkaar kon sprokkelen. Ik heb de voorbije weken heel wat tomaten van mijn ouders hun moestuintje in gerechten verwerkt en die hadden echt zoooo veel meer smaak dan die van de supermarkt. De zee kan echt voor rust zorgen hé. Tai Chi doet dat bij mij ook. In het weekend sla ik het doorgaans even over en ik merk dat ik er nu al opnieuw naar uitkijk om daar morgen de dag mee te beginnen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Le petit requin

  Ha, bij die laatste foto dacht ik meteen, dat moet ergens in Nederland zijn. Die typische trappen daar, fantastisch dat ze er zijn, al heb ik er als duiker ook al serieus op gevloekt wanneer ik er bepakt met een fles over moet 🙂
  Succes met wiskunde en natuurwetenschappen, zo fijn dat je dat gaat doen!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s