Over potten en pannen

Nu mijn beste vrienden het weten, mogen jullie het ook weten. Er zijn zeker nog vrienden die het niet officieel weten, dus sorry als ik iemand vergeten ben 🙂 Ik ben namelijk panseksueel. Dit is niet iets wat ik pas ontdekt heb, maar wel waar ik nu pas bij stil sta en voor uit kom.

In het middelbaar dacht ik dat ik lesbisch was. Maar dat voelde nooit helemaal ok. Ik was namelijk al verliefd geworden op jongens. Toen ik in het hoger onderwijs zat, werd ik verliefd op een jongen. En begon ik te twijfelen. Een beetje later leerde ik mijn ex kennen en dacht ik dat het vallen op vrouwen maar een fase was. Na mijn ex besloot ik onbewust op zoek te gaan naar een man. Tot ik anderhalf jaar geleden terug verliefd werd op een vrouw.

Ook merkte ik dat mensen zoals Sam Bettens, Petra de Sutter,… mij niet koud laten. Ik werd ook geïnteresseerd in transgenders. In mijn puberteit zou ik zeker gedacht hebben biseksueel te zijn, moest ik niet gedacht hebben dat ik lesbisch was. Puur omdat ik er nog niet bij stilstond wat transgenders waren. Ik had ooit wel eens een programma gezien met/over transgenders maar dat was een ver van mijn bed show. Tegenwoordig geraakt dat steeds meer en meer ingeburgerd en bestaan er veel meer termen. Seksualiteit is een spectrum, net zoals gender een spectrum is.

Iedereen aan wie ik het vertel, reageren heel positief. En de meeste verschieten er zelfs niet van. Het grootste deel moest wel googelen naar panseksualiteit.

Voor alle duidelijkheid, ik ben nog steeds single en ben daar best tevreden mee.

 

19 gedachten over “Over potten en pannen

 1. Tamara

  Wat fijn dat je daarover zo open schrijft. En eerlijk gezegd vind ik het een goede evolutie dat er minder en minder in hokjes wordt gedacht. Er zijn heel veel verschillende mensen (gelukkig) en tegelijk zijn we allemaal mensen. Die labels zijn niet nodig 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck

  Ik moest het ook even googelen 😊, het mooie is dat je verliefd wordt op een persoon, dat je je gewoon daarin laat gaan. Man of vrouw, ik begrijp je wel hoor!

  Geliked door 1 persoon

 3. Irene

  Ik heb ook even gegoogeld naar het verschil tussen pan- en biseksueel 🙂 Fijn om te lezen dat je omgeving positief reageert. Dat zou eigenlijk niet anders moeten zijn maar helaas is dat vaak wel nog het geval.

  Geliked door 1 persoon

 4. Organica

  Leuk dat je hierover schrijft! Ik ben al 14 jaar gelukkig samen met mijn man, maar heb zeker ook oogjes gehad op andere genders. Ik versta het verschil tussen bi en pan nu ook na een internet search 😉 Maar ik vind het vreemd dat er zoveel specialistische labels gecreëerd worden, die naar mijn gevoel toch ook weer hokjes zijn. Of zie ik dit verkeerd? Ik kan mezelf vinden in bi-, pan-, demi-, sapio- en nog enkele andere seksualiteiten 🙂 Zo ervaar ik mezelf ook niet als een typische vrouw (als puber droeg ik de jongenskledij, maar tegelijk deed ik ballet bijvoorbeeld) maar heb ik er toch geen probleem mee om als ‘vrouw’ bestempeld te worden. What’s in a name? Maar misschien zie ik iets over het hoofd, ik ben er niet zo in thuis omdat ik er zelf nooit aanstoot aan genomen heb. Maar ik vind het wel goed dat er door die labels aandacht komt rond het feit dat er verschillende geaardheden en genderidentiteiten zijn.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Dat klopt, uiteindelijk is het net zoals bij gender, eerder een spectrum. Het kan dat je éénmalig verliefd wordt op het zelfde geslacht, maar dat maakt je nog niet bi, pan of gay… maar ook weer niet hetero. Het is des mensens om alles te willen klasseren en catagoriseren.

   Geliked door 1 persoon

 5. Le petit requin

  Mooi dat je er hier over schrijft! En zo fijn, dat je dat doorheen de jaren rustig hebt kunnen aanvoelen / uitzoeken en dat het door jouw omgeving geaccepteerd wordt (wat eigenlijk gewoon logisch zou moeten zijn, maar het jammer genoeg zeker niet overal is).

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s