Hoe ver staat het met mijn doelen 2020

In januari stelde ik doelen voorop in plaats van het maken van goede voornemens. Doelen vind ik concreter en de nerd in mij kan het cijfertjes bijhouden verantwoorden. Aangezien we voorbij de helft van het jaar zou, zou ik overal de helft van mijn doelen moeten behaald hebben.

3.000 km wandelen
Eind juni heb ik reeds 1.648,42 km gestapt. Tijdens de eerste drie maanden haalde ik ruim 250 km per maand. En de laatste twee maand draait dat getal rond de 300 km. Sinds ik verhuisd ben, stap ik ongeveer een half uur naar het werk. En dan nog een half uur terug. Daar bovenop ga ik ook nog twee keer wandelen met de honden.

300 dagen minimum 10.000 stappen
Ook daar zit ik ruim over de helft van het aantal behaalde stappen. Er zijn al 182 dagen voorbij waarvan ik 9 dagen geen 10.000 stappen had. Meestal haalde ik wel 8.000 of 9.500 stappen maar we moeten streng zijn. Ik heb in totaal al 173 dagen met 10.000 stappen behaald.

12.500 blz lezen
Ik dacht dat ik niet zo goed bezig was qua lezen, maar kijk… ik heb toch al ruim 7.000 bladzijden gelezen. Ook hier zit ik al goed over de helft. Niet slecht! Die 7.000 blz zijn verdeeld over 17 boeken.

1.000 blz per maand
Hier haalde ik mijn doelen niet altijd. Ik had in juni een slechte leesmaand maar al bij al toch een 831 bladzijden gelezen. Ook in maart haalde ik net geen 1.000 bladzijden. Maar de andere maanden compenseren dat goed. In januari las ik 1.661 bladzijden. Wat dan ook mijn beste leesmaand was.

De Verbeelding Book Challenge 2020
Hier ben ik tot nu toe dik gebuisd. Ik streepte nog maar 1/3 van de puntjes af. Ik ging dat combineren met kinder-/jeugdboeken of graphic novels maar ook hier een dikke fail. Want ik las nog geen enkel jeugdboek of graphic novel. Er komen te vaak boeken op mijn pad die ik graag wil lezen en die niet altijd passen.

Hoe gaat het met jullie voornemens of doelen?

14 gedachten over “Hoe ver staat het met mijn doelen 2020

 1. fiekefatjerietjes

  Van mijn doelenlijstje is er nog maar één volledig afgestreept. Maar eigenlijk heb ik weinig meetbare doelen gesteld, dat had ik misschien anders moeten aanpakken…
  Hoe hou je bij hoeveel pagina’s je per maand leest? Via Goodreads of in een schrifjtje? Dat is eigenlijk wel beter om te tellen dan in boeken, want in juni las ik vb. maar één boek uit, maar las ik wel nog twee halve boeken :-).

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik tel elke dag mijn gelezen bladzijden 😀 Via goodreads tel ik niet mee omdat die bladzijden niet altijd kloppen. De eerste 7 bladzijden tel ik dan ook niet mee bij een boek. En ik stop met tellen waar het verhaal ook stopt want soms is er nog een dankwoord bij.

   Geliked door 1 persoon

 2. Samaja

  Ik had weinig voornemens, dus ik hoef ook geen doelen te halen. Ik heb enkel een reading challenge staan bij goodreads en daar gaat het redelijk mee. Als ik wat meer kan lezen tijdens ons verlof, zal ik wel aan die 20 boeken komen voor dit jaar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Organica

  Wow keigoed bezig, proficiat! Ik dacht net als jij dat ik niet goed bezig was met mijn “voornemens”, maar eigenlijk ben ik beter bezig dan gedacht. 20min dagelijks mediteren: check. 20min dagelijkse yoga: check. Minder mail/whatsapp, meer bellen/afspreken: check. Mindful eten zonder afleiding: moeilijk, maar ik let er op 🙂 Alleen 30 dagen wachtperiode om iets aan te kopen lukt niet goed, maar dat is denk ik omdat ik niet vaak iets nieuw wil, maar als ik het wil het meestal écht nodig heb 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s