Tiny pleasures en quotes april 2020

April was een lockdown-maand. Waar we in maart nog naar optredens en musea mochten, kon dit niet meer in april. Maar toch heb ik zeer veel kleine gelukjes kunnen noteren. En stiekem vind ik de weekends zonder plannen wel leuk.

Tiny pleasures
koolmeesje spotten in mijn ‘tuin’ – lezen in de zon – PostNL die net langskwam voor ik vertrok – warm lenteweer – casa de papel kijken – Sam Bettens die vegan blijkt te zijn!! – bellen met mijn bureau-collega die tijdelijk werkloos is – vegan chocolade-cake – Mexicaans eten – genieten van mijn prachtig boek – videochat met een vriendin en haar zoontje – mijn wekelijkse videochat met de collega’s – shoppen in de biowinkel – mijn favoriete koekjes weer kunnen kopen – pimpelmeesje – zelfoogstboerderij, recht over mijn deur – roodborstje op mijn terras – kopje koffie – Tiqi die zot content rond loopt op de loopweide – onverwachte Game of Thrones & Harry Potter-post ❤ van zwartraafje – m’n ecologisch pakje die vroeger was – brief krijgen van een boekenvriendin – uitgenodigd worden voor een videochat met een select groepje boekenvriendinnen – kaartjes krijgen – leuke mondmaskers kopen

Quotes
– Uiteindelijk valt alles op zijn plek. Tot dan, lach om de verwarring, leef voor de momenten, en weet: alles gebeurt met een reden… – Albert Schweitzer – Ik durf nogal eens panikeren, dus deze laat me weer wat relativeren.

– We mogen geen genade van de natuur verwachten, het benodigde nemen dat is onze taak – Leus op een affiche (komt uit het boek ‘het achtste leven’ van Nino Haratischwili) Dit vind ik zo’n mooie en toepasselijk voor deze tijd terwijl het waarschijnlijk al een hele oude is. We plunderen en maken alles kapot en dan zijn we verwondert dat er rampen (gaan) gebeuren.

– The power of finding beauty in the humblest things makes home happy and life lovely – Louisa May Alcott. Zo eenvoudig en zo waar en nu des te meer.

– Koop niet wat je wel kunt gebruiken, maar wat je nodig hebt – Seneca. Zelfs Seneca wist het al 😀

Wat waren jullie kleine quarantaine-gelukjes?

8 gedachten over “Tiny pleasures en quotes april 2020

 1. Samaja

  Ik geniet nu meer van een bolletje ijs als dessert, van een leuk gesprek met een vriendin via WhatsApp, van de tijd die de echtgenoot en ik voor elkaar hebben. En van de rust, die ga ik nadien, als dit voorbij is, best wel missen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Sas

  – The power of finding beauty in the humblest things makes home happy and life lovely –
  Precies dat ❤

  Leuke kleine mooie momentjes. De mijne staan nu online op mijn blog toevallig.

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Leuk dat die ‘zotte’ post een tiny pleasure werd. Hier zijn dat ook telkens lichtpuntjes. Verder word ik nu vooral blij van het mooie weer, de buurvrouw die vanachter op het raam klopte omdat de postbode bij hen een pakketje voor me had achtergelaten (met een nieuwe Nora Roberts, dus een dubbel geluksmoment), het eindresultaat nadat ik al mijn knutselpapier opnieuw ordende (zo overzichtelijk), kleine wandelingen, dat mondmasker niet meer altijd moeten opzetten wanneer ik buiten kom (want dat werd nu toch wel héél warm), zelfgemaakte kaarten die lukken zoals ik ze in mijn hoofd had, een nieuwe boek lezen en plots een glinsterend sterretje tussen de bladzijden ontdekken, met mijn nicht een korte wandeling doen (elk met een masker op én geen lange wandeling maar wat was het fijn om haar weer even offline te kunnen ontmoeten, …

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s