Blijf-in-uw-kot week 8

We mochten ons kot al wat meer buiten komen. Veel bedrijven konden weer opstarten en op het openbaar vervoer moeten we nu verplicht een mondmasker dragen. Al zag ik een aantal mensen die geen mondmasker droegen. Er liep vrijdag zelfs één zonder mondmasker op mijn trein en liep dan door heel de wagon terwijl hij aan het hoesten was. Ik kan er vrij goed mee omgaan maar dit vond ik toch niet zo plezant.

Ik werkte heel de week op kantoor en het is nog vrij rustig op de trein. Gelukkig! Woensdag plande ik om thuis te werken omdat ik een pakje zou ontvangen. Toen het rond half elf geleverd werd, besloot ik toch richting Gent te gaan want ik kon niet verder met mijn werk. Toen ik er bijna was, bleef de trein een half uur stil staan. Dat was even balen, vooral omdat ik tijdens mijn middagpauze naar Gent ging.

Deze week haalde ik een pakje op in het pakjesautomaat van de Dampoort voor een vriendin omdat zij nog geen mondmasker had en ze dus het station niet in mocht. De dag nadien kwam ze tot aan het station en liepen we samen naar mijn werk. Die micro-momenten met vrienden zijn extra leuk in deze tijden.

De vrijdag zag ik al éénrichtings-verkeer-signalisatie voor de voetgangers geschilderd staan. We moeten dus iedere keer op het rechtervoetpad wandelen vanaf maandag als de winkels weer open gaan. Ik ben eens benieuwd wat dit gaat geven.
Aan de verpakkingsvrije winkel was het aanschuiven, er mogen daar maar 3 mensen tegelijk binnen. Toen ik bijna aan de beurt was, mocht ik gelukkig binnen van de verkoopster die me kende en weet dat ik enkel maar koekjes koop. Ik was dan toch eerder buiten dan de 3 die voor mij in de winkel waren. Dat vond ik wel lief van haar om er mij toch bij te laten!

’s Avonds ging ik eens wandelen in het bos! Ook dat mag weer, heerlijk! Het deed deugd om in de natuur te zijn en de honden vonden het ook plezant!

Op zaterdag doe ik altijd boodschappen. PostNL zou langskomen en gelukkig waren ze ditmaal mooi op tijd. Normaal ga ik altijd op de middag om boodschappen en nu stonden ze om 12u26 aan mijn deur. Perfecte timing! Na het scannen van mijn producten merkte ik dat ik mijn portefeuille niet mee had. Dit is nu de tweede keer dat ik in Corona-tijden dat ik mijn bankkaart niet bij had (terwijl dat anders zelden of nooit gebeurt). Het is sowieso vervelend om nu boodschappen te moeten doen en al zeker als je nog eens in én uit de winkel moet om je bankkaart te gaan zoeken te hopen dat je ze niet verloren hebt. Ik mocht mijn winkelkar aan de selfscan laten staan en naar huis rijden om mijn bankkaart te gaan halen.

De zondag ging ik eens op bezoek bij mijn moeder. Blij dat dit gewoon weer kan. Mijn zus heb ik niet gezien en die heeft het voorlopig nog druk. Dus ik heb nog drie plekjes vrij in mijn sociale bubbel. Er zijn wel een paar vriendinnen waarmee ik ga wandelen, maar dat mocht sowieso al. Maar nu mag ik wel tot aan een andere stad of dorp rijden om met hen te wandelen. Terwijl dat de dagen er voor nog niet mocht. En voor de rest ga ik gewoon in mijn kot blijven. Ik geniet er eigenlijk wel van, van die weekends zonder plannen.

Hoe gaat het bij jullie ij je iet of wat vrijer kot?

16 gedachten over “Blijf-in-uw-kot week 8

 1. Kathleen

  Allez jong, iemand die liep te hoesten op de trein? Daar moet je toch wel lef voor hebben.
  En wat een mooie omgeving daar bij jou in de buurt!
  Gent is mijn favoriete stad in België, ik heb daar van mijn 18e tot mijn 28e gewoond. Mis ik wel…

  Geliked door 1 persoon

 2. iliveformydreams.com

  Och die wandeling in het bos ziet er super fijn uit! Wandelen doe ik ook steeds vaker, om even mijn hoofd leeg te maken en buiten te zijn met Noa. Vanaf vandaar weer wat meer een ‘normaal’ ritme, hoewel ik al die weken wel aan het werk ben geweest. Kijk er op een één of andere manier toch een beetje tegenop. Maar we gaan het meemaken…

  Geliked door 1 persoon

 3. Organica

  Dat klinkt echt zalig, zo elke dag over en weer kunnen gaan! En zo’n mooie bosfoto’s ❤ Ik zit helaas nog veel meer 'kotgebonden' aangezien ik niet werk. En ook niet graag shop 😉 Het was gisteren een enorme verademing om eens bij iemand op bezoek te kunnen gaan. Ik voel me weer stukken beter, ik zag er echt van af de voorbije weken.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik vond het vroeger geen mooi bos wegens rechte betonnen wandelpaden… maar hier en daar is het er écht wel mooi ❤
   Ooooh blij dat je geniet van het beetje sociaal contact!

   Like

 4. Samaja

  Ongelofelijk dat er nog mensen lopen te hoesten op de trein zonder mondmasker. Zaten die onder een steen de voorbije weken?! Ik heb, tegen alle plannen in, toch mijn ouders en zus gezien dit weekend en dat deed wel deugd.

  Geliked door 1 persoon

 5. Tamara

  Wat een mooi bos, jong! En haha, die bankkaart vergeten, hier betalen we meestal met maaltijdcheques en die kaart vergeet ik ook al eens omdat ze nog bij manlief zit. Maar gelukkig kan ik dan wel nog betalen met de bankkaart.

  Geliked door 1 persoon

 6. zwartraafje

  Dat bos ziet er zo heerlijk rustgevend uit. Echt een plek om je batterij weer wat op te laden. Wel jammer dat niet iedereen zich aan de mondmasker-regel houdt. Al helemaal wanneer die persoon aan het hoesten is. Ok, ik weet wel dat hij evengoed een verkoudheid kan hebben maar die regels zijn er nu eenmaal voor iedereen. Tot nu toe ziet voor ons alles er nog hetzelfde uit. Manlief werkt nog steeds van thuis uit en doet de boodschappen, zelf ga ik af en toe even naar buiten voor een korte wandeling of fietstocht. Dat laatste gaat gelukkig wat beter dan het eerste. Ook onze sociale bubbel is voorlopig onveranderd. Mijn twee broers en hun vrouwen hebben wel een keer samen afgesproken zodat mijn neefjes en nichtje elkaar nog eens konden zien. Maar met die regel van 4 mensen is het nogal puzzelen en dus laten we het liever zo en wachten we nog wat langer. Gelukkig kan ik wel bij mijn jongste broer aan het raam dag gaan zeggen en handkusjes naar mijn metekindje blazen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Leen

  Zo fijn he dat we weer kunnen gaan wandelen waar we willen! Vreemd genoeg van de week toch weer van thuis uit een wandeling uitgestippeld – ’t is zo precies te veel keus ineens 😀

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s