Mijn mondmasker-ervaring

Vandaag ging ik een dagje naar kantoor en vandaag moest ik voor het eerst een mondmasker dragen. Voordien had ik het alleen nog maar gepast. Ik bestelde er twee weken geleden met een Disney-printje bij een meisje die ze zelf maakt. Gelukkig kwamen ze op tijd aan en kon ik met de trein gaan werken.

Het voelt toch heel vreemd om met zo’n ding rond te lopen. En het voelt onwennig. Maar het is een leuke gedachte dat niemand me toch gaat herkennen. Behalve de mensen die ik ken waarschijnlijk.

Het is wennen om er door te ademen. En het is ook wennen om er mee te lezen want je kijkt de hele tijd in het masker. Ook bij het afdalen van de trappen in het station, moet je met je hoofd naar beneden kijken ipv enkel je ogen naar beneden te richten. Anders kijk je in het masker en zie je niks πŸ˜€

Op de terugweg zag ik dat er een politiewagen aan het station stond en zag ik dat er op het perron effectief controle gedaan werd. Ik had mijn masker er al op van toen ik aan het werk vertrok.

Welke mondmaskers hebben jullie?

24 gedachten over “Mijn mondmasker-ervaring

 1. Organica

  Wat een leuke maskers zeg! Ik heb er momenteel geen… De gemeente zou er geven, maar tot nu toe nog niets. Mijn moeder kan goed naaien en gaat er nu voor ons maken. Ik ben benieuwd πŸ™‚

  Geliked door 1 persoon

 2. Cindy

  Eerste keer dit weekend gedragen en had last van mijn bril die besloeg. En dat ademen is zo zwaar! Die van mij is effen wit, op het werk werden er geleverd in oude gordijnenstof of zo lijkt het toch dus die van jou zijn echt wel leuker!

  Geliked door 1 persoon

 3. Irene

  Ik had nog een paar stofjes liggen (eentje met dino’s en eentje met stipjes / streepjes en lieve kleurtjes) en heb ze ook naar een meisje in de buurt gebracht die er maskertjes van maakte voor me. Heb voor m’n vriend ook eentje in een neutrale kleur besteld, haha :p Ik hoop alleen dat ik ze nog niet direct nodig heb, haha :p Ik werk voorlopig denk ik wel nog heel mei thuis.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hugo

  Ik heb er gisteren net twee pakketjes van gekregen op het werk. Het ene pakket met herbruikbare mondmaskers, het andere met eenmalige modellen. Ook desinfecterende gel en een Stylus pen waren inbegrepen.
  En mijn vriendin is ook al creatief bezig geweest met oude keukenhanddoeken.
  Aan mondmaskers geen gebrek dus… πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 5. Lize_madebylilo

  Ik heb één zo’n “eendenbekmasker” zoals ze dat noemen en dan een 8-tal zelfgemaakte maskers volgens het patroon van de FOD. Ik heb al 2 x een paar uur een mondmasker aan gehad maar dat was nog te weinig om er echt aan te wennen.

  Geliked door 1 persoon

 6. zwartraafje

  We hebben er twee van de gemeente gekregen maar die kan je niet wassen. Gelukkig heeft mijn moeke er ook enkele voor ons gemaakt waaronder een Harry Potter versie voor mij. Wandelen en fietsen wordt er wel een pak warmer door bij warm weer, maar toen het de voorbije dagen wat frisser was had ik er wel minder last door van de tegenwind.

  Geliked door 1 persoon

   1. zwartraafje

    Ik vind het zelf vooral vervelend dat het masker beweegt wanneer je tegen iemand aan het babbelen bent. Want in theorie mag je het niet rechttrekken met je handen.

    Geliked door 1 persoon

 7. Saskia

  Ik heb er geen, maar deze zien er (ondanks de omstandigheden waarom) wel heel tof uit! Hier alleen in het OV straks verplicht en daar ga ik eigenlijk nooit mee aangezien ik een auto heb.

  Geliked door 1 persoon

 8. goannelies

  Ons mama maakt er van een witte kussensloop dus voorlopig geen rare motiefjes. Ik blijf ook nog wel thuiswerken dus heb het nog niet gedragen. Beetje schrik voor de combinatie met mijn bril, maar dat zien we nog wel. Die maskers van Disney zijn wel echt supertof!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s