Blijf-in-uw-kot week 7

Het wordt lastiger om je aan de regels te houden en dat merk ik bij iedereen precies. Op zich heb ik geen moeite om niks te doen te hebben tijdens het weekend. Maar vooral het praktische vind ik lastig, zo heb ik nu een tv die ik niet aan de praat krijg en graag eens wil testen met een afstandsbediening die ontbreekt. Maar ik mag nergens een bakske gaan halen, want geen essentiële verplaatsing.

Maandag mocht ik mijn boek gaan afhalen in de plaatselijke bib. Gelukkig kon ik me in deze tijden lid maken want het is nu praktischer om hier te lenen dan in Gent. Hier is het afhaalmoment op afspraak en dus geen lange wachtrij. Ik nam Tiqi mee zodat ik mijn ochtendwandeling kon combineren. (Nyrah wil ’s ochtends vaak niet mee *rolling eyes*). De medewerkster van de bib zei dat het zo’n brave hond was. *trotse mama*
’s Avonds belde de buurvrouw aan om te vragen of ik een taart wilde, er zaten er namelijk twee in haar Too-Good-To-Go-pakket. Maar ik eet geen taart wegens niet-vegan én wat zou ik met zo’n grote taart moeten doen op mijn eentje. Trakteren bij de collega’s zit er nu ook niet in. Ze ging dan het geven aan een moeder met 9 kinderen. Toen moest ik toch even slikken. Stel je voor om nu met negen kinderen opgescheept te zitten (sorry voor mijn verwoording maar ik kan dus absoluut niet tegen lawaai en zou gek worden).

Woensdag ging ik naar kantoor en kreeg een mondmakser van mijn collega! Zo bij mee, ik had er eerder deze week al drie ontvangen die ik besteld had, dus een vierde was zeker welkom. Ze had er voor iedereen eentje gemaakt. *lief*

c42aa0cb-c59a-4426-9405-d064b1ea669b

Donderdag is videochat-dag met de collega’s om eens te babbelen. Zomaar. Altijd gezellig en een momentje om naar uit te kijken. In de voormiddag belde ook nog mijn bureau-collega die nu tijdelijk werkloos is. Hij doet nooit mee aan die video-chats maar we bellen af en toe eens.

Het lange weekend deed echt deugd. Op het gemakje wat lezen, wandelen, wat boodschappen doen, serie en film kijken,… Ik ging voor het eerst oogsten bij de zelfoogstboerderij waar ik lid van geworden ben. Ik zal hier later nog eens over bloggen. Ook schreef ik wat kaartjes, ik had dit al veeeeel te lang uitgesteld. Ideaal om er nu tijd voor vrij te maken in het lange weekend.

Ohja en ik ontdekte een vegan-friendly frietkot dat ik meteen moest uit testen. Ik maakte mijn bestelling de dag voordien.

4fa88adb-c51a-4605-aad5-8b09849feae1

Hoe is het daar in jullie kot?

14 gedachten over “Blijf-in-uw-kot week 7

 1. Lize_madebylilo

  Wat lief dat je collega voor iedereen een mondmasker gemaakt heeft! En een vegan-frietkot, ik wist niet eens dat dat bestond.
  Langs de ene kant kijk ik er naar uit om volgende week terug te gaan werken maar langs de andere kant ook niet omdat er zoveel veranderd gaat zijn tegenover 2 maand geleden. Ik ben nu eindelijk gewoon aan de quarantaine 😉

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Vegan-friendly 🙂 Volledig vegan bestaat volgens mij niet en zeker hier niet 😀
   Ik ben blijven werken en ging ik nog regelmatig naar kantoor dus op zich verandert er niet zo heel veel voor mij. Maar ik ben die lege weekends ook wel goed gewoon en geniet daar enorm van.

   Geliked door 1 persoon

 2. Flavie

  Een moeder met 9 kinderen…. ik kom zot!
  Ik heb eens gekeken om mij lid te maken in de plaatselijke bib, maar dat is momenteel niet mogelijk… jammer. Gelukkig heb ik veel ebooks staan die ik nog wil lezen… maar toch, ik mis mijn bib-bezoekjes wel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Kris10

  Ik ben het nog steeds beu en niet zo vriendelijk voor een van mijn huisgenoten (lees: mijn lief). Hij wil gaan BBQ’en met zijn broer dit weekend … Jaja, dat mag wel. Nee, dat mag niet. En nee, Felix gaat niet mee.

  Geliked door 1 persoon

 4. zwartraafje

  Mijn tante en nonkel hebben zes kinderen en dat leek me altijd al een groot aantal. Maar zeker in een periode als deze lijkt zo’n groot gezin me een behoorlijke uitdaging. Vind dan als ouder nog maar eens een momentje voor jezelf. Wel super lief dat zowel je buurvrouw (ook al kon je de taart niet eten) als collega (met het mondmasker) aan jou hebben gedacht. Die praktische zaken zijn inderdaad vervelend hé. Bepaalde zaken zou je normaal relatief snel kunnen oplossen en duren nu plots veel langer. Vorige week besloot ons wasmachine dat het na 18 jaar werken toe was aan een rustig pensioen. Ik kan het het eigenlijk niet kwalijk nemen want je moet tegenwoordig al veel geluk hebben om een toestel zolang te kunnen gebruiken. Gelukkig werd er vandaag een nieuw geleverd én aangesloten zodat ik de wasachterstand kan inhalen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s