5 jaar geleden…

… woonde ik in Spanje en keerde ik definitief terug naar België. Ik voelde me daar niet gelukkig. Ik voelde me gevangen op het eiland, Fuerteventura. Ik miste mijn oude leven in België, ook al wist ik dat alles anders zou zijn als ik terug zou keren. Ik keerde alleen terug omdat mijn ex daar wilde blijven, ik had geen huis en moest tijdelijk logeren bij vrienden. Met één enkele valies en twee honden vertrok ik  precies vijf jaar geleden terug naar België. Er was toen net een vriendin op bezoek, zodat ik een hondje op haar naam kon zetten als begeleider.

10847592_10205391690780007_3421350827292340567_o

Als ik nu terug blik, ziet mijn leven er zo anders uit dan toen ik die eerste maanden figuurlijk op den dool was. Ik heb eerst een paar keer van verhuisd van vriendin naar ex-schoonmoeder, om dan te gaan samenhuizen wat niets voor mij bleek. Om terug te gaan logeren bij andere vrienden tot ik eindelijk een eigen huurhuis vond wat niet evident was omdat ik maar parttime werkte. Ondertussen heb ik een eigen huisje gekocht. En werk ik 4/5 ipv parttime.

In juni vloog ik samen met mijn moeder nog eens terug om mijn derde hond en de twee katten te halen. Nu heb ik nog maar twee van de drie hondjes en één kat. Ik bracht ook nog zoveel mogelijk gerief mee. De rust van mijn spullen heeft mijn ex in stukjes en beetjes meegebracht als hij eens naar België kwam. Mijn zus heeft toen allemaal nieuwe meubels gekocht zodat ik haar meubels kon krijgen. Ondertussen kocht ik zelf ook wat meubels. En heb ik vele nieuwe boeken en spullen er bij. Al leef ik nog steeds minimalistisch.

Ik ben nog steeds single dat wel. Ik had wat korte relaties  in het eerste jaar dat ik terug was. Maar daarna besefte ik dat ik eigenlijk best gelukkig ben alleen. Ik voel me enorm vrij in mijn doen en laten. Ik ben geen knuffelaar en ben altijd al een beetje een Lone Wolf geweest. En zo voel ik me het best. Ik heb vrij veel vrienden en ben daar heel erg blij mee. Als ik al een relatie zou hebben, dan het liefst een LAT-relatie zodat ik mijn eigen ding kan doen.

Wat is er bij jullie veranderd in vergelijking met 5 jaar geleden?

 

20 gedachten over “5 jaar geleden…

 1. Samaja

  Ik ben van een appartement naar een huis gegaan qua woning in die 5 jaar. En het gaat stukken beter met de schoonfamilie, want 5 jaar geleden leefden we op voet van oorlog… Het grootste verschil is waarschijnlijk het feit dat ik mijn gebrek aan kinderwens aanvaard heb, wat een heel grote verbetering in mijn mentale welzijn tot gevolg heeft gehad.

  Geliked door 1 persoon

 2. josiesstories

  Inderdaad fijn om lezen. Bij jou is er echt wel zot veel veranderd op uiteindelijk ‘maar’ 5 jaar tijd he. Een volledig ander leven eigenlijk. Je hebt het toch maar mooi gedaan. Chapeau!
  Wat er hier allemaal veranderd is, even denken. Geen kleuters en babies meer in huis 🙂 En helaas ook geen hondjes meer 😦 En ik fiets nu heel veel, vroeger nooit, ik had zelfs geen fiets. Maar voor de rest niet zo heel veel.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tamara

  Wat een heftige pieken en dalen, wat leuk dat je intussen ontdekt hebt waar je nood aan hebt. Vijf jaar geleden is op zich niet zo veel veranderd bij me, behalve dat ik nu een kindje heb. Voor de rest is het ongeveer hetzelfde. Zelfde huis, zelfde werk, zelfde lief, zelfde alles. Oei, het komt nu wel even binnen dat ik 5 jaar al ongeveer hetzelfde soort leven leid.

  Geliked door 1 persoon

 4. Lize_madebylilo

  Op 5 jaar tijd kan er zo ontzettend veel veranderen. Mijn papa is 4 jaar geleden overleden, dat was heel moeilijk maar heb er ook veel uitgeleerd. Sinds kort heb ik geen grootouders meer en dat is nog wel wennen. Ik doe nu een job die ik super graag doe, jammer genoeg kan ik er niet blijven maar werk doen dat je graag doet, maakt bij manier van spreken een wereld van verschil.

  Geliked door 1 persoon

 5. lesleydewilde

  Vijf jaar geleden studeerde ik nog. Soms heb ik daar wel heimwee naar. Ik zou niet per se terug willen gaan studeren of zo, maar het blijft toch zoooo’n leuke tijd 🙂

  Geliked door 1 persoon

 6. zwartraafje

  Gek, hoeveel er kan veranderen op enkele jaren tijd. Nu ja, gek is niet het juiste woord maar ik vermoed dat het wel behoorlijk zoeken en wennen moet geweest zijn voor jou. Gelukkig bleek het de juiste keuze te zijn en ben je er nog steeds tevreden mee. Soms is er nu eenmaal een verandering nodig om dat te bereiken. De voorbije 5 jaren is er niet zoveel veranderd in mijn eigen leven. Het grootste verschil is dat ik ondertussen tante en meter ben geworden en dat ik nog eens tot in Londen ben geraakt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Saskia

  Fijn te lezen dat dit zo’n fijne stap is geweest! Ondanks het ook zeker eng was kan ik me voorstellen. 5 jaar geleden? Toen was ik nog geen mama en hadden we dit huis nog niet… Kan een hoop veranderen he, in zoveel jaren tijd.

  Geliked door 1 persoon

 8. Le petit requin

  Ik vind het heel dapper dat je alleen teruggekeerd bent toen. En al dat verhuizen… ik weet uit ervaring hoe vermoeiend dat is en dan was het bij mij nog niet zo vaak als ik hier bij jou lees, pfoe. Blij voor jou dat je weer helemaal op je pootjes terechtgekomen bent en weet in wat voor woonsituatie je je het beste voelt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s