Blijf-in-uw-kot week 6

Ik had schrik voor de nieuwe werkweek gezien ik wat vermoeid liep, maar ondanks het vroege opstaan voelde ik me deze week uitgerust. Ik had een goeie werkflow en ging 3 keer naar kantoor. Er moest geprint, gescand en brieven op de post gedaan worden.

Woensdag werkte ik thuis omdat ik een pakje ging ontvangen, maar de postbode stond dinsdag al aan de deur. Ik ben dan tijdens mijn lunchwandeling naar de post gestapt.

Donderdag moest ik vroeg opstaan, ook al werkte ik die dag een halve dag, want Ikea zou tussen 7u en 12u mijn meubels leveren. Rond 8u30 kreeg ik een smsje met het exacte uur, ze zouden tussen 10u15 en 11u15 leveren. Om 10u15 werd ik opgebeld door de chauffeur om te melden dat hij er binnen kwartiertje zou zijn. Een klein kwartier later stond hij aan de deur. Ik vond dit een zeer handige service qua stiptheid. Altijd handig om weten want ik moet soms een toertje wandelen met de honden en als ze dan net tijdens dat kwartier komen. De meubels werden in mijn gang gedeponeerd, hij moest er foto van nemen en zelf aftekenen. Hij zei ook nog dat ze normaal met twee leveren maar dat dit nu niet mag. Daarom zijn ook niet alle meubels leverbaar, enkel de meubels die de chauffeur alleen kan dragen.

Vrijdag werkte ik opnieuw in Gent. Ik stapte naar de bib om mijn boeken terug in te leveren. Dit kan nu enkel met de terug-breng-bus. Om 16u kwam er een vriendin tot aan het werk om dan te voet naar de Dampoort te stappen. Die kleine momentjes met vrienden vind ik altijd fijn.

Zaterdag deed ik de wekelijkse boodschappen. En in de namiddag puzzelde ik wat meubels in elkaar. Wat een werkje! Ik heb vier stuks maar na een paar uren was de goesting over en had ik slechts 2 kasten in elkaar gestoken, een tv-meubel en een secretaire. Nu nog een boekenkast en buffetkast maar dat is voor later.

Zondag hield ik een relax-dagje. Ik las in de voormiddag in mijn boek in het zonnetje. In de namiddag stapte ik tot aan mijn tante om een babbeltje te gaan doen. Op zich mag dit blijkbaar ook niet, want je mag nergens stoppen. Samen verder wandelen zou dan wel mogen. Maar dat beetje sociaal contact moeten ze ons nu toch gunnen. Ik had vrijdag gehoopt dat we toch één of twee (dezelfde) mensen zouden mogen zien. Maar het lijkt er op dat ze vooral de economie willen doen draaien (wat begrijpbaar is), maar dat kleine beetje sociaal contact mocht er toch ook wel bij. De reden er  achter is dat ze dat niet kunnen controleren. Maar het volledig verbieden en het in het geniep doen, kunnen ze ook niet controleren.

Hoe is het daar in jullie kot?

5 gedachten over “Blijf-in-uw-kot week 6

  1. lesleydewilde

    Wij zijn zaterdag ook naar Brussel gefietst en hebben even dag gezegd tegen twee vriendinnen die daar wonen. Het wordt gewoon zo moeilijk om alles ontzettend strikt op te volgen omdat je weet dat dit nog heel lang gaat duren. En zolang je afstand houdt doe je er natuurlijk ook niet echt iemand kwaad mee.

    Geliked door 1 persoon

  2. Organica

    Jouw week klinkt leuk en gevarieerd moet ik zeggen. Hier is het nogal eentonig. Ik SNAK er naar om eens elders te komen. Gewoon naar een bos rijden en daar wandelen zou zoveel deugd doen. Of een wandeling tussen de velden en de voorjaarskruiden ontdekken. Of met de trein in een stad gaan ronddolen. Maar als je niet werkt heb je écht geen excuus om je kot uit te komen 😦

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s