Blijf-in-uw-kot week 5

We zitten al aan de helft van hoelang de lock-down in China duurde. Gek eigenlijk dat ik in het begin dacht dat het maar een paar weken zou duren. 10 weken leek zo heel erg lang. En nu vind ik het absurd dat ik dacht dat het na een paar weken weer zijn normale gang zou gaan.

Mijn week was enorm druk. Het gevoel van een lang weekend vorige week lijkt precies eeuwen geleden. En ik heb precies alweer nood aan een lang weekend. Of aan vakantie zelfs. Maar ik ben oh zo blij dat ik toch nog altijd kan werken. Dus ik klaag er zeker niet over. Het lukte me al beter om wat meer routine in te bouwen. En op donderdag hebben we een video-chat met de collega’s, eentje om gewoon wat bij te kletsen.

Ik doe naast het werk ook wat corona-vrijwilligerswerk. Ik deelde folders uit in twee straten om vrijwilligers op te roepen om te helpen en aan de keerzijde staan er contactgegevens voor als je zelf hulp nodig zou hebben. Ook schreef ik een brief die voorgelezen werd in de woonzorgcentra. Ik deed ook mijn kaartjes op de post die ik verstuurde voor de knuffelpost-actie van Zwartraafje. En ik kreeg al één kaartje met een zakje thee terug. Ook kreeg ik een foto-kaart van een vriendin, die kaartjes zijn nu extra leuk in deze tijden.

Vrijdag ging ik een volledige dag werken in Gent en tijdens de middagpauze ging ik nog eens naar mijn favoriete biowinkels om lekkere dingen te kopen die ik al weken moest missen. Op mijn nieuwe woonplek is het maar een mini-biowinkeltje met een heel beperkt aanbod. ’s Avonds werkte ik nog twee uur door omdat video’s uploaden soms heeeel traag gaan.

Zaterdag was het boodschappen-dag, de handzeep in delhaize was uitverkocht. Ik hoopte dat ze daar ecover-handzeep zouden hebben maar ze hadden helemaal niks meer. Ik plaatste een bestelling bij Kudzu en kocht zo mijn vegan/dierproefvrije en ecologische spullen die ik nodig heb. Daarna was het boeken-meet-up met een aantal Goodreads-leesclub-vriendinnen, het was heel gezellig om bij te kletsen. Een kopje thee en koffie erbij en een stukje chocolade. ’s Avonds keek ik naar de laatste twee afleveringen van la casa de papel. Amai mijn hart met momenten.

Zondag moest ik om vlees naar Wetteren voor de honden. Ik hoorde al van verschillende mensen dat dit niet mocht. Dat je in je eigen gemeente of stad om dierenvoeding moet gaan. De politie had zelfs al tegen mensen gezegd dat hun honden dan maar brokken moeten eten. Ik had voor de zekerheid een attest gevraagd aan mijn dierenarts en die ook gekregen. Het is ook zo dat mijn ene hond gal overgeeft als ze brokken eet. Ik ben ook een leeslamp en tv gaan oppikken bij een vriendin die daar niet zo ver af woonde. Ze had de spullen buiten gezet  en we hebben op meer dan anderhalve meter wat staan kletsen. Ik zie niet in wat daar fout aan zou zijn, maar op zich mag dit ook niet.

Hoe was jullie 5e quarantaine-week?

15 gedachten over “Blijf-in-uw-kot week 5

 1. fieke

  Ja het is gek hé hoe snel de tijd aan de ene kant gaat, maar hoe lang alles nog kan duren… Veel mensen gaan er nu van uit dat alles op 4 mei hervat kan worden, maar zo’n vaart zal het niet lopen denk ik… Wij gaan ervan uit dat de kleuters pas in september terug naar school zullen mogen, en dat zal nog zwaar worden.
  Gelukkig kon je het eten voor je honden halen, en die post is ook een klein gelukje hé :-). In het weekend heb ik ook mijn knuffelpost verstuurd, zelf heb ik er twee ontvangen. Hopelijk kan iedereen na dit alles tijd blijven maken voor echte post!

  Geliked door 1 persoon

 2. Tamara

  Klinkt inderdaad wel als een drukke week. Ik heb net hetzelfde gevoel, dat verlengd weekend van vorige week is precies al mijlenver weg. Gelukkig komen er binnenkort in mei weer wat verlengde weekends aan! 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. josiesstories

  Nu je blijkbaar 65km mag rijden als je naar een tuincentrum wil gaan, zal om hondeneten rijden wellicht ook geen probleem zijn, gewoon zeggen dat je plantjes gaat kopen 😉 Triest wel dat die regels zo vaak compleet niet te begrijpen zijn he… In de supermarkten zie je dus nog altijd koppels rondlopen, omdat ze zich anders vervelen, ook al mag het niet, dan nemen ze maar elk een kar en staan de werkende mensen zonder tijd nog wat langer in de rij. Dat mag dan. En de tuincentra zijn open. Want oh wee dat de mensen met een grote tuin zich zouden vervelen. En andere dingen mogen dan niet…Zoals even spelen in het park of op een bank zitten. Enfin, ik wil niet zagen en ik hou me braaf aan de regels, maar soms lijken ze niet geheel logisch…
  En volgende week is er alweer een lang weekend trouwens 😀

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ah ik wist niet dat er een aantal km op zat. Ik hoorde enkel dat je wel verder mag dan je eigen stad/gemeente maar niet naar de andere kant van het land.
   Ik vind die maatregelen soms ook helemaal niet logisch en al zeker niet als er dan mensen zijn die het gaan omzeilen… maar ja dat is altijd zo zeker?

   Like

   1. josiesstories

    Er zit inderdaad geen maximum op. Dus op het nieuws interviewden ze mensen die 65km reden terwijl er in elke gemeente toch tuincentra zijn… wat toch absurd ver is lijkt me en niet echt meer lockdown…

    Geliked door 1 persoon

   2. loesjezaakjes Berichtauteur

    Dat vind ik zot… maar dan 10km rijden om met vriendin of familie te gaan wandelen mag dan niet. Als ze in eigen stad/gemeente wonen, mag dat weer wel… Dat vind ik wel jammer dat dat niet mag…

    Like

 4. Rachel Kromdijk

  Nee, maar op een gegeven moment ontloop je het ook niet meer hoor.. aks je het strak wilt doen dan moet iedereen zichzelf thuis opsluiten en de boodschappen aan de deur laten bezorgen. Maar dat gaat niet en als we willen dat de economie blijft draaien dan kunnen we ook niet allemaal thuis blijven. Ik werk momenteel ook nog steeds op kantoor dus ik merk alleen iets van het virus als ik boodschappen ga doen

  Geliked door 1 persoon

 5. Samaja

  Ik ben ook even langs mijn ouders geweest om daar op veilige afstand aan de voordeur even te babbelen. Ik kan dat gelukkig doen op weg naar mijn werk, maar ik vind sowieso ook niet dat zoiets kwaad kan. Dat er een heleboel kinderen op straat aan het spelen waren en hun moeders allemaal vrolijk bij elkaar zaten, was volgens mij al veel minder oké. Social distancing? Nog nooit van gehoord blijkbaar.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Dat vind ik dan al veel erger dan iets gaan oppikken bij iemand waarbij je afstand houdt. Ik zag gisteren ook 5 mensen samen zitten in de voortuin, maar ze zaten allemaal ver van elkaar. Wat ik dan minder erg of storend vind dan mensen die feestjes geven.

   Like

 6. zwartraafje

  Super dat de dierenarts je van een attest had voorzien. Je hondjes kunnen er immers niet aan doen dat ze specifieke voeding nodig hebben hé. Het is natuurlijk doordat andere mensen er misbruik van maken dat mensen/dieren die echt iets nodig hebben naar hun voeten zouden krijgen bij een eventuele controle. Ik vind die kaartjes en brieven nu zelfs nog fijner dan voordien en toen was ik er al zo’n fan van. Eigenlijk hoop ik dus ook een beetje dat mensen dat ook na Corona meer gaan blijven doen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s