Telefoonconsultatie

Sinds zondag had ik wat last van diarree. Zondagnacht zelfs wakker geworden met lichte buikpijn, alsof ze met een resem fijne naaldjes in mijn maag/darm-zone prikten. Ik had zaterdag en zondag iets gegeten dat over tijd was, dus ik dacht dat het daaraan lag.

Maar donderdag had ik nog steeds diarree en besloot ik een afspraak bij de huisarts te maken. Ze hadden al eens gemaild dat de consultaties nu telefonisch zijn. Ik maakte dus zo’n afspraak en om 17u zouden ze me opbellen. Aangezien het een groepspraktijk is, belde mijn vaste huisarts me pas om 19u op. Ik vermoed dat ze de afspraken doorgeven aan de arts met hun vaste patiënten en zij werkt de donderdagavond pas. Helemaal niet erg, want ik heb liever dat zij mij belt dan iemand die ik iets minder ken.

Het is toch maar vreemd om uit te leggen wat je mankeert. Ze vroeg dan ook of mijn buik hard aan voelde. Ik had eigenlijk geen flauw idee, dus zei dan maar van niet 🙂 Ze vroeg ook of ik koorts had en moest hoesten. Daarbij vroeg ik me af of ze nu standaard ook naar symptomen van Covid-19 vragen. Bovendien vroeg ze ook af ik voldoende mijn handen was. Ze zei dat er buikgriep de ronde doet dus dat de kans groot is dat het een buikgriepje is en niet van iets verkeerd te eten. Ze zei dan ook wat ik kon halen in de apotheek, maar een kwartier later moest ik haar al mailen omdat ik de naam van het medicijn vergeten was. Toch niet zo handig, zo’n consultatie.

Nu vraag ik me ook af hoe ik een buikgriep opgelopen kan hebben? Want als je voldoende voorzorgmaatregelen neemt tegen corona, dan ben je toch ook beschermd tegen andere virussen die buikgriep, verkoudheid en griep veroorzaken. Ik was regelmatig mijn handen, meer dan als er griep in het land is. Ik hou afstand, ik ga enkel naar de winkel als het nodig is, op de trein zit geen kat en op het werk zie ik maar één collega die op een ander verdieping zit en we gebruiken beiden een andere wc. Begrijpe wie begrijpen kan. Nuja, niet te veel bij stil staan zeker.

Hebben jullie al een dokter moeten raadplegen?

 

21 gedachten over “Telefoonconsultatie

 1. Tamara

  Awel, ik had onlangs net hetzelfde, ik schreef er ook even over (hoe ik me voel tijdens quarantaine) want ik had echt stress dat ik Corona had ofzoiets! Maar het was ook gewoon misselijkheid en diarree, lichthoofdigheid. De volgende dag had ik er nog een beetje last van maar kon ik wel werken dus ik heb niet gebeld naar de dokter. Maar ik vermoed ook dat het een mini buikgriepje was, maar ook geen idee hoe ik die opgevangen zou kunnen hebben, raar is het zeker.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck

  Ik ging gisteren nog naar de huisarts omdat ik afgelopen maandag wss mijn grote teen gebroken heb, er moest dringend bloed onder de nagel uit gehaald worden. Onze huisdr houdt normale consultaties, “coronaverdachten” in een aparte ruimte, hij vindt het belangrijk dat mensen met andere klachten geholpen worden en zoals jij, dat vindt hij niet kunnen. Ik ook niet trouwens, alsof er niks anders meer telt dan Corona…
  Veel beterschap!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Dat is wel waar… maar ik ben niet zo happig om nu een dokter te zien eerlijk gezegd omdat dokters ook vaak besmet zijn. Mijn consultatie voor mijn knie en tandarts zijn beiden uitgesteld… Ik vraag me af hoe ze al die afspraken ooit gaan bij werken.

   Geliked door 1 persoon

 3. Irene

  Ik had op dinsdag ook een telefonische consultatie voor mijn blaasontsteking, wat er gewoon op neer kwam dat ik zei dat ik een blaasontsteking had en m’n dokter mij een voorschrift mailde zodat ik het medicijn kon halen :p
  Ben je er nu van af dan?

  Geliked door 1 persoon

 4. josiesstories

  Raar! Voelde me vorige week ook twee dagen heel misselijk en vroeg me toen net hetzelfde af; hoe kan je nu toch nog zo’n virus opdoen. Heb mijn klachten toen maar op stress gestoken, was ook niet zo erg dat ik naar de dokter moest. Hopelijk voelde je je snel weer beter!

  Geliked door 1 persoon

 5. zwartraafje

  Ik heb wel een keer met de huisarts gebeld omdat ik van enkele zaken last had die ik anders niet had. Ze kon toen niet veel meer doen dan me aanraden om het goed in de gaten te houden en contact op te nemen indien het erger werd. Gelukkig verdwenen die problemen na enkele dagen. Dit weekend heb ik dan weer een mailtje naar de Diabetes-specialiste gestuurd omdat ik graag wilde weten wat hun advies omtrend fietsen/wandelen was voor diabeten die een vrijwel onbestaande immuniteit hebben. Daar kreeg ik gelukkig heel snel reactie op dus daar ben ik heel blij om. Ik probeer bezoekjes aan de huisarts nu ook uit te stellen. Binnenkort heb ik nieuwe voorschriften nodig en ik vrees dat de kans bestaat dat ik terug een blaasontsteking heb. Maar ik hoop dat ik de voorschriften per telefoon kan aanvragen en dat mijn man ze daar dan mag gaan ophalen. Misschien mag je ook wel een urinestaal binnen laten brengen zonder er zelf naar toe te gaan. Ik ben benieuwd. Ik ben alleszins heel blij dat de darmspecialist het geplande onderzoek voor eind deze maand zelf heeft afgebeld want anders had ik daar deze week zelf voor gebeld.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik begrijp volledig waarom je nu liever niet naar de dokter gaat. Ik ben er zelf ook niet happig op nu. Ik wist niet dat diabeten een slechtere immuniteit hebben. Wel fijn dat je toch een eindje kan en mag gaan fietsen of wandelen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s