Blijf-in-uw-kot-week 3

Er is weer een week voorbij. Het was mijn eerste volledige werkweek, daarvoor had ik verlof en de laatste week werkte ik halve dagen om de honden te laten wennen aan het alleen zijn. Dat was al zo gepland van voor de Corona-uitbraak, veel hebben ze niet alleen moeten zijn want ik werk meestal thuis.

Vorige week werkte ik één halve dag in Gent en de rest van de dagen werkte ik thuis. Het vreemd maar ik ben productiever als ik thuis werk. Misschien ook omdat er minder rondgelopen wordt en ik geen collega bij me heb om te kletsen. Voorlopig heb ik werk genoeg. Maar ik werk in de culturele sector en we organiseren vaak evenementen. Dus als die nog lang stil liggen, vrees ik wat voor mijn job. Het is een oefening om in het nu te leven en niet te ver vooruit te denken.

Op donderdag hadden we e-peritief met de collega’s. Het was fijn om hen online toch eens te kunnen zien en te kunnen praten zonder dat het werkgerelateerd was. Maar er zat helaas ook een doemdenker bij die me angstig maakte en die er voor zorgde dat ik een hele avond liep te piekeren. Maar nu kijk ik er positief op terug dat ik mijn collega’s toch eens ‘gezien’ en gesproken heb.

Mijn toilet zat verstopt deze week én er bleef ook constant water lopen in het toilet. Ik was al 3 kubiek water kwijt sinds ik hier woon, dus het was vrij dringend. Gelukkig mogen loodgieters en ontstoppers nog werken want anders had ik een probleem. Ik hoorde van de ontstopper dat hij een oudere dame haar wc niet wilde ontstoppen omdat haar man corona gehad heeft. Het is volledig te begrijpen, maar ook triest want een verstopte wc is geen pretje en daar kun je geen maanden mee wachten.

Op zaterdag zou postNL langskomen tussen 9u45 en 13u45. Ik had geen brood meer in huis en moest dringend boodschappen doen. Aangezien ik aan intermittent fasten doe, kan ik gerust wat langer zonder eten. Om 13u50 kreeg ik een mailtje dat ze zouden langskomen tussen 9u45 en 13u45. Ze werken dus met terugwerkende kracht :-p Om 15u45 besloot ik toch naar de winkel te gaan omdat ik vermoedde dat ze niet meer langs zouden komen. In de biowinkel bleek mijn brood niet bij de bestelling te zitten, extra balen als je net zo’n grote honger hebt.

Tijdens het winkelen in de supermarkt bleek ik mijn bankkaart kwijt te zijn, ik had die mijn broekzak gestopt (dacht ik) en vond ze niet meer. Ik neem geen handtas mee omdat ik liefst zo weinig mogelijk aan raak dat ik vaak moet vastnemen. Het liefst ben ik zo snel mogelijk weg uit de winkel en nu moest ik alles nog opzij zetten, de winkel weer uit om mijn kaart in de auto te gaan zoeken. Daar lag ze gelukkig! Terug de winkel in en met mijn kar naar de kassa.

Thuisgekomen heb ik mijn boodschappen weggelegd en om 17u geluncht. Toen ik drie kwartier later een grote wandeling wilde doen, stond plots postNL aan de deur met mijn pakje. Ik had enorm veel geluk dat ze er net waren en het was een hele vriendelijke kerel die me bovendien waarschuwde voor het gewicht. Dat deed de ergernis van het wachten weer verdwijnen. Ook al wist ik dat ze het immens druk hebben, ik liep toch beetje ambetant om een hele dag te wachten en niet om boodschappen te durven.

Op zondag was ik het quarantaine-gedoe wat beu. En dan mag ik nog van geluk spreken dat ik heel goed alleen kan zijn en me niet snel verveel. Gelukkig kon ik mijn gedachtegang snel onderbreken.

Hoe stellen jullie het in jullie kot?

 

18 gedachten over “Blijf-in-uw-kot-week 3

 1. Organica

  Zo leuk, een e-peretief 🙂 Geluk dat je snel een loodgieter vond. Ik snap zijn redenering, maar wel zielig voor die andere mensen met een verstopt toilet hoor.
  Deze week ging wat vlotter. Waar ik vorige week moedeloos werd van het vooruitzicht nog vele weken zo te leven, leef ik nu meer in ’t moment en probeer ik niet te ver in de toekomst te kijken. We hebben ook beslist om taken die hier al lang liggen eindelijk onder handen te nemen (zover we kunnen met het materiaal dat we hebben), en ik moet zeggen dat dat wel deugd doet én moed geeft omdat we toch tijd hebben de komende weken om er rustig aan verder te doen 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. Tamara

  Wat een geluk dat je je pakje toch kon onderscheppen! Bij ons is het altijd dezelfde van PostNl die komt en die is ook altijd heel erg vriendelijk. Hier zetten ze in deze Coronatijden gewoon pakjes voor de deur, vind ik niet erg want hier passeert toch niet zo veel volk.

  Geliked door 1 persoon

 3. lesleydewilde

  Haha, ik kreeg vorige week ook nét mijn pakketje tijdens mijn middagwandeling. Gelukkig hebben ze het bij de buurvrouw gedropt. En ja, wat een raar weekend hé. Aan de ene kant was blij met het mooie weer en kon ik wat op mijn terras liggen en gaan fietsen, en aan de andere kant benadrukte dat nog maar eens hoe absurd de hele situatie eigenlijk is.

  Geliked door 1 persoon

 4. Flavie

  Ook al zijn alle dagen hetzelfde… het lukt wel. En toch met het mooie weer wil ik eens een ijsje gaan eten, wandelen waar we nog niet gewandeld hebben… ik mis de bib toch wel een beetje.

  Geliked door 1 persoon

 5. Lize_madebylilo

  Met mij gaat het gelukkig beter dan in het begin. Vandaag voor de eerste keer grote boodschappen gaan doen sinds de Coronacrisis en dat was toch echt even schrikken. Ik wou ook zo snel mogelijk buiten zijn maar moest altijd wachten tot ik voorbij babbelende mensen kon, vragen aan mensen om hun kar aan de kant te zetten… Ik vond het echt stresserend terwijl ik normaal gezien wel graag boodschappen doe.

  Geliked door 1 persoon

 6. zwartraafje

  Die koeriers draaien volgens mij enorm lange dagen momenteel. Zeker nu er meer zaken zijn die we enkel online kunnen bestellen. We hebben het zelf ook al gehad hoor. Dat ze een tijdstip opgaven maar uiteindelijk pas vele uren later aanbelden. Al een geluk dat ik meestal gewoon thuis ben maar als je daar heel je planning voor moet aanpassen is het natuurlijk wel extra vervelend. Hier gaat het nog steeds rustig aan. Het thuis blijven op zich vind ik niet erg. Ik weet mezelf wel bezig te houden. Maar ik mis het wel om tussendoor even naar buiten te gaan. Al is het maar om even een brief te gaan posten, een klein stukje te fietsen of wandelen, …

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Absoluut! Het verwonderde me zelfs dat ik het pakje de zaterdag al ging ontvangen terwijl ik het de donderdag besteld had. En het pakje kwam rond Utrecht.
   Ik had gewoon honger en ik dacht tot 13u45 red ik het wel 😀

   Geliked door 1 persoon

 7. Le petit requin

  Je hebt er ondertussen misschien al wel over geschreven (ik sta serieus achter 🙂 ), maar hoe gaat het ondertussen bij jou op het werk? Want de berichten die in het nieuws komen over de culturele sector zijn echt schrikwekkend. Heel frustrerend dat daar politiek zo weinig rekening mee gehouden wordt!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s