Corona-logica

Dat er maatregelen moeten genomen worden, daar ben ik volledig mee eens. Het is nodig want anders zou het een nog grotere ravage zijn. Maar sommige maatregelen daar is de logica soms ver te zoeken… Er is nog steeds een grijze zone en er zijn er nog steeds die er misbruik van maken. Waardoor de goeie het moeten bekomen voor de slechte. Helaas.

Hier een aantal dingen die ik van horen vertellen of mee te maken, echt niet goed snap…

– Vriendin en medeblogster zei dat haar kinderen niet mogen skaten, maar wel mogen wandelen of fietsen. Dat snap ik dus niet, waarom mogen ze niet skaten. Daarmee besmetten ze toch niemand meer of minder dan met wandelen of fietsen. Evenmin is de kans groter of kleiner dat ze zelf besmet worden daardoor.

– Collega vertelde dat zijn dochter onderweg naar de bakker een vriendinnetje tegen kwam en er even van op afstand mee stond te kletsen. De politie dreigde met een boete als ze hen nog één keer samen zagen. Ik dacht dat je wel mocht babbelen met iemand als je voldoende afstand houdt. Want als je als gezin mag wandelen plus één, dan is dit toch hetzelfde qua besmettingsgevaar.

– Ik hoorde van mailvriendin en medeblogster dat er mensen een boete kregen omdat ze Halal-vlees gingen halen in een ander dorp. Ik vraag me dan af of ik het vers vlees voor de windhonden nog mag gaan kopen in Wetteren? Mijn windhondje is allergisch aan brokjes en kan alleen maar dat eten. Moet ik nu een attest vragen aan mijn dierenarts? Ik snap het niet zo goed, want als ik ALLEEN in mijn auto zit en naar Tom&Co hier in de buurt rij of als ik ALLEEN in mijn auto naar Wetteren rij. Dan is het besmettingsrisico voor mij en mijn medemens toch even groot?

– Deze middag was mijn brood niet meegeleverd in de biowinkel. Ik moest dus noodgedwongen een brood kopen in Dehlaize (ik kon ook naar de bakker maar ik vermijd liever veel winkels na elkaar), deze week zat het brood al in een zak. Wat ik goed vond, want voorheen lagen de broden gewoon los bij elkaar en wie weet wie er allemaal aan gepoteld had. Ik kom aan de kassa, blijkbaar moest er nog een sticker op. Ik kom thuis en het brood was niet gesneden. Dus hier snap ik ook niet goed, als je brood dan toch al verpakt zit, waarom laten ze dan nog iedereen zelf hun brood snijden? Dan vind ik het besmettingsrisico even groot als iedereen zijn brood en die snijmachine nog eens moet vastnemen. En dan terug zijn brood moet nemen om de zak te steken. Dan kan er ook een virus aan het brood hangen. En brood kunnen moeilijk afspoelen.

Hebben jullie ook voorbeelden waarbij de logica soms ver te zoeken is?

22 gedachten over “Corona-logica

 1. Tamara

  Van dat skaten snap ik nu wel nog, want als die kinderen even handig zijn als ik, zullen ze ook waarschijnlijk minder controle hebben over hun bewegingen en dus misschien wel tegen mensen aanbotsen. Bij de rest is inderdaad logica ver te zoeken,… jammer genoeg. Jammer van dat brood ook zeg, dat zou ik echt frustrerend vinden, mocht ik zo thuiskomen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Kathleen

  Dat is inderdaad niet erg logisch allemaal. In die zin vind ik het eigenlijk niet zo erg dat ze hier in Spanje de boel gewoon volledig hebben dichtgegooid. Op die manier weet je tenminste min of meer waar je aan toe bent.

  Geliked door 1 persoon

   1. Kathleen

    Hier staat er wel geen restrictie op hoe ver je mag rijden om voedsel te halen, denk ik. Mijn man gaat nog gewoon naar een supermarkt drie dorpen verderop, terwijl er in ons dorp ook een supermarkt is (maar van een andere keten). Dus ik denk niet dat ze hier zo´n spel zouden maken van iemand die drie dorpen verder halalvlees gaat halen.

    Maar hoe het zit met het repareren van toestellen in huis en verstopte wc´s.. geen idee. Als het echt nodig is, zal het wel kunnen, denk ik. De opticien is bijvoorbeeld dicht, maar je kan hem wel bellen voor noodgevallen en dan komt hij daarvoor speciaal naar zijn zaak, als je een afspraak maakt. Ik vermoed dat het voor andere dingen op dezelfde manier werkt.

    Geliked door 1 persoon

 3. fiekefatjerietjes

  Zo vreemd van dat brood!
  Wij zien hier vaak grote groepen wandelen en fietsen, en ik vraag me dan altijd af of dat allemaal gezinnen zijn… Gisteren was er een vriendje uit J. haar klas op straat, en ik deed even de voordeur open om een babbeltje te doen. Er was zeker 6 meter tussen, maar dus dat zou ook al niet meer mogen?

  Geliked door 1 persoon

 4. Lize_madebylilo

  Sommige regels zijn inderdaad echt niet duidelijk of onlogisch. Ik werk in een huisartsenpraktijk maar momenteel niet gaan werken. Eén van de huisartsen heeft een zoontje van 8 maand. Haar man werkt zoveel mogelijk thuis maar moet soms wel naar zijn werk. De crèche is gesloten. Ik heb voorgesteld dat ik wel wil babysitten als het echt nodig is maar blijkbaar mag je alleen gaan babysitten als je die afspraak al voor 13 maart gemaakt hebt.

  Geliked door 1 persoon

 5. Irene

  Dat laatste had ik ook eens voor bij ons in de supermarkt maar dat was een kortingsbrood dus stopten ze al die broden al in een zak met een prijs er op zodat het duidelijk was dat dat het kortingsbrood was. Denk dat het dan te lang duurt als ze het in de winkel ook zelf nog moeten snijden. Dus dat snapte ik wel maar het is wel héél frustrerend als je met een ongesneden brood thuis komt. En wij hebben niet eens een deftig groot scherp mes om het mee te snijden :p

  Geliked door 1 persoon

 6. josiesstories

  Ik hou me braaf aan alle essentiële regels, maar soms word ik er ook een beetje zot van. Ik hoor dat ze in Antwerpen wel nog op bankjes mogen zitten en mogen voetballen. Dat ze daar wat flexibeler omgaan met regels. Hier is het allemaal nogal letterlijk. En als dat dan geen echte steek houdt, vind ik dat wel spijtig. Langs de andere kant word ik echt ZOT van mensen die de regels aan hun laars lappen en die geen afstand houden, groenten bepotelen in de winkel, in grote groepen op stap zijn,…

  Geliked door 1 persoon

 7. Flavie

  Ik vind het raar dat je mag gaan wandelen met een gezinslid of met een vriend/vriendin. Ik ga liever gaan wandelen met mijn gezin en niet met een vriend/vriendin. Je weet nooit dat je die besmet of zelf besmet geraakt.

  Geliked door 1 persoon

 8. zwartraafje

  Dat van het brood had mijn man vorige week ook voor. Hij dacht net als jij dat het op zich wel goed was vermits dan niet iedereen mijn zijn handen aan het brood moet zitten maar toen hij thuis kwam merkte ik wel dat het nog niet gesneden was. Dat is natuurlijk niet zo handig. Sommige andere voor je voorbeelden snap ik zelf ook niet hoor. Zouden die twee vriendinnen dan wel mogen bijpraten wanneer ze aan het fietsen of wandelen zijn. Want dat mocht je – als ik me niet vergis – wel met twee doen. Het verschil tussen fietsen en skaten snap ik ook niet. Je doet beide sporten buiten, gaat even snel, komt evenveel of weinig in contact met anderen, …

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik ben dus niet de enige die met een ongesneden brood thuis kwam 😀
   Ik vermoed dat ze gewoon streng waren omdat het pubers waren.
   Blijkbaar is het omdat je door te skaten sneller valt en ze de spoeddiensten zoveel mogelijk willen ontlasten.

   Geliked door 1 persoon

 9. Le petit requin

  Amai, dit nu lezen, een paar maanden later, maakt het echt des te zotter dat er nog steeds zodanig gecommuniceerd wordt dat regels dubbelzinnig opgevat kunnen worden. De regering in België moet toch echt wel eens een paar lessen communicatie volgen. En de politie een paar lessen logisch nadenken… 😉 Dat skaten of fietsen herinner ik mij nog hoe belachelijk ik dat vond… ja, je kan met een skatebord vallen, maar met een fiets toch ook?

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ja, maar via skateboard zal de kans groter zijn, maar meestal ben je ook wel beter beschermd!
   En alles verandert om de vijf voeten én dan zegen ze ‘we kunnen het niet controleren en rekenen op het gezond verstand’… tja!

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s