Blijf-in-uw-kot-week 2

Corona is er natuurlijk al veel langer, maar het is al twee weken geleden dat alles dicht ging en verboden werd. Dat we dus in ons kot moesten blijven. Ik wilde de eerste week al bloggen over de blijf-in-uw-kot-week, maar zoals jullie hier al konden lezen ben ik verhuisd en zat ik zonder internet. Dus ik kon er niet over bloggen, maar had ook te weinig te tijd want er moest zoveel gebeuren en geregeld worden.

Ondertussen heb ik terug internet van mezelf. Onbeperkt internet en dat zonder een technieker. Via een kameraad leerde ik Tadaam van Telenet kennen. Het is misschien wat prijzig (40 euro per maand) omdat ik geen tv heb en dus enkel van het internet gebruik maak. Maar ik vind het een ideale oplossing in deze tijden. Door de corona-tijden werd de box een dag later geleverd dan beloofd maar ik ben al blij dat ik het voor het weekend heb. Want mijn buurvrouw heeft beperkt internet. Daardoor voelde ik me wat geremd om veel te surfen en het ging te traag naar mijn goesting. Via de Tadaam-box hoefde ik enkel het wifi-ding in het stopcontact te steken, mijn code invoeren op pc en laptop en ik kon surfen. Tot nu toe content van en ik ben uit de nood geholpen.

Ik kan best zonder internet maar als je hele dagen in uw kot moet blijven, is internet wel handig om in contact te blijven met familie en vrienden. Het is ook fijn om mensen te volgen op instagram en blogs te kunnen lezen. En eens te Netflixen. Bovendien heb ik internet ook nodig om te kunnen telewerken. Anders moest ik elke dag met de trein naar het werk. En in deze tijden ben ik niet zo op mijn gemak op de trein of op het werk.

Gisteren ging ik een dag naar het werk omdat ik zaken moest printen om te versturen en te kijken of er dringende post bij zat. Ik zag enorm op tegen de treinrit, maar het viel reuze mee. Er waren zes wagons en er zaten misschien 10 mensen op de trein. Ik had een wagon helemaal voor mezelf. Dat vond ik een groot voordeel om in alle stilte te kunnen lezen. En ik zat op mijn gemak zonder smetvrees 🙂

De eerste dagen quarantaine had ik het wat lastig. Ik liep ambetant van de internetloze dagen en geen oplossing vinden of hebben. Onvriendelijke mensen aan de telefoon die vonden dat ik maar psychische hulp moest zoeken omdat ik uit frustratie begon te wenen. Ik had misschien ook wat te veel tijd om te piekeren en slechtgezind te zijn.

Sinds ik terug onbeperkt internet heb én uit verlof ben, voel ik me ook weer beter. Tijdens de week kan ik mijn dagen vullen met werken en daardoor heb ik minder nood aan sociaal contact. En heb ik zelfs het gevoel tijd te kort te hebben om te lezen en thuis leuke dingen te doen.

Het enige wat ik mis zijn mijn collega’s. Gisteren zag ik één collega en het deed me deugd eens iemand van het werk te zien. En wat ik ook mis is om eens op verplaatsing te gaan wandelen met mijn windhonden. Ik woon nu niet zo ver van zee en we mogen niet naar zee gaan of naar het bos.

Wie het moeilijk heeft in deze periode, kan mee doen aan de leuke knuffelpost-actie van Zwartraafje.

Wat missen jullie het meest?

20 gedachten over “Blijf-in-uw-kot-week 2

 1. Kathleen

  Fijn te lezen dat je wat op je plooi bent gevallen na die stresserende weken!
  En internet helpt zeker, he.
  Ik mis eigenlijk minder dan ik dacht, maar dat heeft er misschien mee te maken dat ik het al wel gewend ben mijn vrienden en familie te missen omdat ik in het buitenland woon? Maar samen muzeik maken, dat mis ik wel. Want da´s toch anders wanneer je alleen bent.

  Geliked door 1 persoon

 2. goannelies

  Klinkt idd alsof het allemaal een beetje beter gaat. En ik ben blij voor je dat het internet in orde is, ik zou nu ook niet zonder kunnen. En focussen op het werk helpt ook afleiden. Grappig van die coupé voor je alleen, in normale tijden is dat iets waar we allemaal van dromen 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Organica

  Oh wat goed dat je een oplossing vond! Merken de honden iets van het ‘in uw kot blijven’, of gaan ze nog evenveel op wandel als voorheen?
  Ik mis vooral om met vrienden een koffie te drinken of bij familie op bezoek te gaan. Mijn dagen als huisvrouw zijn sowieso vrij gelijkaardig -en dat heb ik ook graag- maar normaal wordt dat wel onderbroken door wat ‘levendigheid’ in het weekend, en dat mis ik nu… Maar ik probeer me vooral te focussen op wat ik in ruil krijg: héél veel leestijd, ik behaalde intussen al mijn leesdoel voor 2020!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   We gaan eigenlijk meer wandelen nu. Maar dat komt ook omdat ik volop de buurt aan het verkennen ben. Vanaf morgen werk ik terug mijn volle uren dus dan zal het wandelen wat minder zijn. Ik hoop alleen dat ze het niet té gewoon worden dat ik zo goed als altijd thuis ben.

   Kun je in het weekend geen leuke thuisdingen doen met je man? Want op weekdagen werkt hij toch hé?

   Like

   1. Organica

    Week- en weekenddagen lijken wat in elkaar te lopen hier. Natuurlijk werkt hij ’s weekends niet, maar dan doen we zowat dezelfde dingen als op weekavonden: tuinwerk, lezen, pc spelletje spelen…
    Ja, die beestjes wennen snel aan een nieuwe situatie! Hopelijk wennen ze even snel weer als je terug gaat werken.

    Geliked door 1 persoon

 4. Flavie

  Het is allemaal toch even wennen he… ik mis meer en meer onze lange wandelingen. We kunnen hier ook lange wandelingen maken, maar wandelingen op afstand is toch leuker… vooral nieuwe plekken leren kennen.

  Geliked door 1 persoon

 5. zwartraafje

  Zo lief dat je de een Knuffel per post – actie deelt. Ik ben blij voor jou dat Tadaam het internet-probleem kon verhelpen en je nu weer wat extra afleiding hebt. In deze periode geen afleiding hebben zorgt er voor dat onze gedachten al snel over van alles en nog wat gaan piekeren hé. Daar moet ik nu ook meer op letten dan anders. Mensen zijn nu steeds vaker bezig over wat ze als eerste willen gaan doen wanneer deze periode achter de rug is en ik kan eigenlijk niets groots bedenken. Ik kijk er gewoon naar uit om terug spontaan dingen te kunnen doen. Even bij mijn schoonzusje langs en mijn metekindje gaan knuffelen, gaan wandelen of fietsen (niet ver, maar toch even uit huis om een frisse neus te halen), bij mijn ouders op bezoek, gaan rondsnuisteren in de bibliotheek, naar de markt gaan, … Gisteren heb ik trouwens van mijn nichtje gehoord dat we normaal het volledige bedrag van onze hotelverblijf in Londen zouden terugkrijgen. Van de treintickets zijn we het bedrag waarschijnlijk sowieso kwijt maar het hotel was de grootste kost dus ik ben heel blij dat we dat kunnen recupereren.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Graag gedaan! Ik hoop dat er toch wat mensen meedoen.
   Inderdaad het scheelt een pak nu ik terug onbeperkt internet heb. ❤ Ik heb ook de neiging om nu meer te gaan piekeren.
   Wat goed dat je het hotel toch al terug krijgt, beter iets dan niets!

   Geliked door 1 persoon

   1. zwartraafje

    Ja, er hebben toch een aantal mensen ingeschreven. Ietsje meer dan met de Kerst-actie. Ik heb gisteren de mailtjes verstuurd. Moest wel goed opletten bij het puzzelen vermits er 2x 2 naamgenoten meedoen.

    Geliked door 1 persoon

 6. Irene

  Bij mij valt het wel mee qua dingen missen, ik kan me prima vermaken thuis en we hebben hier nog best een mooie omgeving om eens te wandelen of fietsen (en ik zit ook héél graag thuis, inderdaad wel met internet :D). Ik betrapte mezelf er deze week wel op dat ik zin had om eens naar de Ikea te gaan en een taartje te eten en wat babyspul voor het kamertje van de kleine te zoeken. Maar dat zal dus nog eventjes moeten wachten 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s