Verhuizen in tijden van Corona

Vorige week ben ik verhuisd. Een verhuis om nooit te vergeten. Het heeft me heel veel stress bezorgd want het aantal patiënten bleef (en blijft) stijgen en de maatregelen werden (en worden) steeds strenger. Ik zag de zondag voor mijn verhuis de bui al hangen en belde mijn verhuizer of hij vroeger kon, want ik had echt schrik dat ik niet zou kunnen verhuizen. Er gingen normaal 4 mensen helpen, maar enkel mijn collega is komen helpen. Want we mocht niet meer samen scholen. Maar het is vlotjes en snel verlopen en ik ben op de valreep kunnen verhuizen. Het scheelde ook dat ik het weekend er voor al veel ingepakt had samen met mijn moeder en een vriendin en dat we toen ook onze auto’s vol geladen hadden om het al naar het nieuwe huis te voeren.

Bij een verhuis moet ook heel veel geregeld worden. Maar het meest dringende was natuurlijk internet. Helaas zit ik nog steeds zonder internet, maar heb ik de code van de buurvrouw mogen lenen. Maar het is beperkt internet en durf toch geen filmpjes kijken op het net.

Internet is nochtans (en zeker in deze tijden) een noodzakelijk goed, zeker als je moet telewerken. En voor een verhuis komt de technieker toch nog langs. Maar ik ben bij een provider die de lijnen huurt van een andere provider en dat wil die provider niet doen voor klanten van mijn provider, wel voor eigen klanten. #eigenklanteneerst Ik heb mijn abonnement opgezegd, want ik ga niet betalen voor iets dat ik niet heb.

Morgen moet ik sowieso met de trein naar het werk maar zie dat eerlijk gezegd niet zo zitten. Maar bon. Hopen op niet te veel mensen en voldoende mijn handen wassen.

Een voordeel van de quarantaine is dat ik heel snel mijn dozen uitgepakt heb. Wat uitgepakt kon worden. Want ik heb nog een aantal kasten nodig om alles te kunnen opbergen. Wel grappig, tijd hebben om alles te doen, maar geen kasten en verf kunnen bestellen om het allemaal te kunnen doen. Maar bon, dat is het minste van mijn zorgen.

Hoe stellen jullie het?

19 gedachten over “Verhuizen in tijden van Corona

 1. Kathleen

  Blij te horen dat je toch nog bent kunnen verhuizen -op de valreep wellicht. Wat een stress moet dat gegeven hebben, want verhuizen is op zich al zo stresserend!
  Ik kreeg hier een mailtje van de Spaanse Ikea dat ze nog steeds aan huis leveren -ik weet natuurlijk niet of je wel Ikea-meubelen wilt, maar ik verondertsel dat andere firma´s dan ook nog wel aan huis komen leveren?

  Hou moed en veel liefs!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Zeker en vast!! Maar zo groeit mijn zelfvertrouwen ook weer, dat ik zelfs in moeilijke tijden mijn plan kan trekken alleen 🙂

   De Ikea webshop is dicht bij ons, enkel voor kleine dingen wel nog. Dacht ik.

   Geliked door 1 persoon

 2. Anja Roeygens

  Vervelende tijd om nu te verhuizen. Hier bij ons alles goed. Het is vreemd om thuis te zitten en niet te moeten werken. Ben al een week bezig met allerhande klusjes in huis, lezen, blog, wandelen, fotograferen, … ik verveel me nog niet. 😁

  Geliked door 1 persoon

 3. josiesstories

  Wat fijn van de buurvrouw, dat is dan toch iets. Maar daarop telewerken lukt niet? Mss kan zij tijdelijk een straffer internet pakken en de kosten delen? Langs de andere kant ben je pas verhuisd en is dat mss wat veel gevraagd van mensen die je nog maar pas kennen. Maar wat een rotstreek zeg van dat internet. Bah!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ja hoor, ik heb kunnen telewerken 🙂 Gelukkig, want anders moest ik recup nemen voor niks. En met trein werken die dag kon niet, want ik had afspraak om 10u bij de bank én de laatste trein ’s ochtends is om 10u11.

   Geliked door 1 persoon

 4. Saskia

  Lijkt me inderdaad een rare tijd om te verhuizen. Mijn schoonouders krijgen volgende week de sleutel. Het is allemaal afwachten. Stay safe ❤ Ik blijf, naast mijn werk zoveel mogelijk binnen en op afstand.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Hopelijk kunnen zij ook vlot verhuizen. Hier mag het nog maar met slechts één iemand buiten het gezin. Als alleenstaande is dat wel moeilijk. Ofwel met een verhuisfirma maar dan mag er niemand helpen, wat financieel dan weer moeilijk is als alleenstaande. Maar goed, ik ben verhuisd zonder problemen! 🙂

   Like

 5. Pingback: Blijf-in-uw-kot-week 2 | Loesje Zaakjes

 6. goannelies

  Mijn lief ging ook op 1 april verhuizen naar een nieuw appartement. Uiteindelijk heeft hij zijn huidig appartement nog tot 5 mei dus hij is uiteindelijk nog niet verhuisd en de datum is nu 1 mei. Maar ook dan is het nog koffiedik kijken of het gaat lukken…. Spannend allemaal! Fijn voor je dat het toch gelukt is!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Verhuizen mag nog altijd, dat las ik op de site van de coronalijn. Maar je moet ofwel enkel met verhuizers werken ofwel je gezin plus één persoon. Ik hoop dat hij met geen dubbele huur/afbetaling zit…

   Like

 7. Pingback: Uitgelezen in Maart 2020 | Loesje Zaakjes

 8. Pingback: Zin in boeken #10 februari en maart | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s