Corona-geluk of toch niet…

Deze week werd er stap voor stap vanalles geannuleerd of uitgesteld. In het begin deed ik er wat lacherig over maar toch vind ik het niet zo fijn om veel en dichtbij andere mensen te zijn. En al zeker niet als er eentje loopt te kuchen en te niezen.

Het was wel grappig dat ik deze week telkens de dag er voor iets gepland heb en het pas de dag nadien verboden werd.

Dinsdag stond ik op het punt om naar de AB te vertrekken toen ik op het nieuws hoorde dat optredens met meer dan 1.000 mensen afgeschaft zouden worden. Ik twijfelde om te vertrekken maar ik had nu toch een treinticket gekocht, dus ik kon zowel nog aanzetten en dan wel zien wat het ter plekke zou zijn. Daar aangekomen bleek de zaal gewoon open. Het was in het salon te doen, dus een pak minder volk. Maar toch maakte ik daar al de bedenking dat er maar één zieke moet zijn die iedereen kan besmetten. Ik stond er op dat moment nog niet teveel bij stil en heb ik genoten van het optreden.
De dag er na… alle optredens afgelast tot eind maart. Eerst was er sprake om optredens onder de 1.000 te laten doorgaan maar ook dat heeft niet lang geduurd.

img_3397

Donderdag had ik een ticket voor het museum met de Van Eyck-tentoonstelling. Ik heb heel hard getwijfeld om te gaan omdat je daar ook tussen de mensen staat. Ik ben toch vertrokken omdat ik gelezen had op de website dat alles goed ontsmet wordt. En ik besloot ook daar ter plekke wel te zien. Er was niet zo heel veel volk maar ook niet te weinig. Voldoende afstand houden was zeker niet altijd mogelijk. Aan de vestiaire moest er een man achter mij niezen. Iedereen keek zijn richting uit en er werd wat lacherig mee om gegaan. Van de tentoonstelling had ik meer verwacht. Uiteraard is het fantastisch knap werk van Van Eyck maar niet alles was te zien van het Lam Gods (tenzij ik delen gemist heb) en bovendien was er ook veel ander werk van andere schilders, alsook van Van Eyck. Leerrijk was het zeker en vast.
De dag er na… alle musea dicht.

Donderdag komt mijn collega op mijn bureau wat babbelen en zegt dat hij naar de bib moest. Ik vroeg hem om mijn boeken mee te nemen, dan moest ik de vrijdag niet meer tot daar stappen tijdens de middagpauze.
De dag er na… alle bibliotheken dicht.

Ik heb telkens op de valreep mijn geplande dingen kunnen doen en regelen. Maar misschien heb ik daardoor wel Corona opgelopen natuurlijk, door mij nog net even tussen het volk te begeven. Ook op de trein vond ik het niet zo tof als er mensen bij mij zaten en al zeker niet als ze zitten te kuchen en te niezen. Volgende week zal ik waarschijnlijk thuiswerken.

Hoe gaan jullie om met de corona-heisa?

 

24 gedachten over “Corona-geluk of toch niet…

 1. Samaja

  Ik werk volgende week thuis want ik ben licht verkouden en alhoewel ik er gerust in ben, wil ik niemand ongerust maken. Op het werk was het wel niet evident om dit te bekomen. Mijn man mag thuiswerken zoveel hij wil, maar moet wel naar de geplande vergaderingen en verplaatsingen. Ik ben nu strijd met hem aan het voeren dat hij apart moet rijden ipv met alle collega’s samen in een auto… Tot nu toe heb ik hem nog niet kunnen overtuigen…

  Geliked door 1 persoon

 2. Kathleen

  BInnenblijven en wachten tot de boel overwaait, zou ik zeggen. De incubatieperiode kan een dag of tien zijn. Het is niet alleen een kwestie van jezelf beschermen maar ook anderen door hen niet te besmetten. We komen hier vast wel door, maar we moeten echt super voorzichtig zijn. Better safe than sorry!

  Geliked door 1 persoon

 3. Organica

  Ik maak me niet echt zorgen, maar houd me wel aan de voorschriften. Man werkt van thuis, en verder komen we zo weinig mogelijk onder ’t volk. Als introvert/HSP is dat voor mij zo geen probleem, ik vermijd sowieso liever mensenmassa’s. We hebben afgesproken om wel dagelijks een wandeling doen, anders krijgen we wel “cabin fever” zo opgesloten in ons huisje 🙂

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Inderdaad, als introvert is dat minder lastig 🙂 Al zie ik die 4 dagen thuiswerken ook niet zo hard zitten omdat ik dan echt niemand zie op die dagen.
   Wandelen ga ik zeker ook nog doen. Het is ook goed om te bewegen en wat frisse lucht op te snuiven.

   Like

   1. Organica

    Kan je Skypen? Dat is mijn contact met de buitenwereld, ook wanneer ik thuiszit zonder auto als de man gaan werken is… Ik Skype regelmatig met vrienden en familie die verder weg wonen. Als je nood hebt aan een babbel, roep dan gerust 🙂

    Geliked door 1 persoon

 4. Lize_madebylilo

  Ik zit sinds donderdag 7 dagen in quarantaine omdat ik een loopneus heb en af en toe moet niezen. Ergens begrijp ik dat ze zo strenge maatregelen nemen maar mij doet/deed dat toch panikeren. Ik zou normaal gezien nooit iets nemen als ik verkouden ben en zeker nooit thuis blijven. Nu direct begonnen met 3 x per dag neusdruppen en Strepsils (heb ik nu wel keelpijn of niet?) en 2 x per dag koorts meten. Echt dingen die ik anders nooit zou doen want ik weet wel dat een verkoudheid zo voorbij gaat.

  Geliked door 1 persoon

 5. iliveformydreams.com

  Ik probeer me zoveel mogelijk aan de tips te houden, vooral ivm mijn werk en ons kleintje thuis. Verder maak ik me meer druk om wat het met mensen doet dan het virus zelf. hele winkels worden ‘geplunderd’ en mensen maken er echt een massa hysterie van.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik hou me ook zoveel mogelijk aan de tips, meer kunnen we niet doen. Ik word ergens ook wat bang maar dat geplunder getuigt van weinig solidariteit. De overheid zal ons niet laten verhongeren…

   Like

 6. Lesley

  Ik was de unlucky bastard die woensdag naar de AB ging, haha. Rare tijden! Ik werk alvast tot woensdag thuis, daarna evalueren ze de situatie opnieuw. Ik werk sowieso al één dag per week thuis en dat vind ik altijd superleuk, maar als dit echt drie weken gaat duren vind ik het vast saai. Afwachten!

  Geliked door 1 persoon

 7. lesleydewilde

  Haha, ik was een van die unluncky bastards die woensdag naar AB ging. Rare tijden! Ik werk alvast tot woensdag thuis, daarna gingen ze de situatie nog eens evalueren. Ik werk sowieso al één dag per week thuis en dat vind ik altijd superleuk, maar als dit echt drie weken gaat duren verveel ik me vast steendood haha. Afwachten!

  Geliked door 1 persoon

 8. fiekefatjerietjes

  Wij mogen allebei thuis werken, maar het zal een uitdaging worden met een kleuter in huis. We houden haar thuis, en proberen zelf zo veel mogelijk contact met anderen te vermijden. Maar af en toe moeten we toch naar het werk, dus het blijft verder gewoon gezond verstand gebruiken…
  Ik vind het wel beangstigend hoe lacherig sommige mensen ermee blijven omgaan. Al die maatregelen zijn niet voor niks opgelegd…

  Geliked door 1 persoon

 9. Flavie

  Wij werken thuis… en hebben sinds vandaag vernomen dat we niet meer naar het werk mogen gaan tot nader bericht.
  En wat de bib betreft… net te laat gezien, anders was ik vorige week nog vlug eens geweest 😉

  Like

 10. zwartraafje

  Oh, dat is ook toevallig. Dat het echt telkens op nieuw de dag nadien werd stopgezet. Als je je tot nu toe nog steeds goed voelt heb je gelukkig niets opgelopen tijdens het optreden en het museumbezoek. Met China in het achterhoofd wist ik al dat het een serieuze zaak was maar ik vind het gek dat er zelfs nu nog steeds mensen zijn die de ernst niet willen inzien. Niet alleen nemen ze onnodige risico’s voor zichzelf maar ze brengen daarnaast ook nog eens anderen in gevaar. Natuurlijk is het niet fijn om binnen te moeten blijven maar een beetje solidariteit tonen en het opvolgen van de maatregelen zijn nu eenmaal de enige zaken die we momenteel kunnen doen om elkaar te helpen.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Het optreden en het museum is nu 14 dagen geleden dus ik zou save moeten zijn en ik las vandaag dat de incubatietijd toch korter is dus eerder 5 à 7 dagen. Ik moest vandaag wel met de trein gaan werken… Maar er zat quasi geen volk op en extra wagons.
   Ik snap het ook niet dat er nog steeds mensen alle regels aan hun laars lappen.

   Geliked door 1 persoon

 11. Pingback: Tiny pleasures en quotes maart 2020 | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s