Doelen voor 2020

Eerdere jaren maakte voornemens, maar het nadeel van voornemens is dat het vaak te abstract is en daardoor word ik er nonchalanter in. Daarom wil ik mezelf een paar doelen vooropstellen dat is concreter en dan weet ik waar ik naar streef.

3.000 km stappen
Vorig jaar haalde ik net geen 3.000 km dat ik wandelde. Daarom wil ik die lat een klein beetje hoger leggen en wil ik 3.000 km wandelen. Dit zou moeten lukken, denk ik dan.

300 dagen minimum 10.000 stappen per dag
Op een werkdag haal ik makkelijk 12.000 stappen, maar tijdens weekend-dagen en vakantiedagen moet ik daar echt wel moeite voor doen om toch 10.000 te behalen. Dus op die dagen wil ik graag een extra effort doen. Toch wil ik me 66 dagen vrij geven voor de dagen dat ik me minder goed voel.

12.500 blz lezen
Omdat ik het aantal boeken geen eerlijke referentie vind, wil ik me focussen op het aantal bladzijden. Want anders kun je 100 nijntjes lezen en zeggen dat je 100 boeken gelezen hebt. Terwijl iemand die 20 boeken van 500 bladzijden toch meer gelezen heeft dan iemand die nijntjes gelezen heeft. Vorig jaar behaalde ik net geen 12.000 bladzijden dus die 500 moet haalbaar zijn.

Elke maand minstens 1.000 bladzijden lezen
In 2019 las ik de eerste helft van het jaar rond de 800 blz en de helft rond de 1.000 blz omdat ik mijn doelen nog wilde halen. Dit wil ik nu meer gaan spreiden door elke maand 1.000 bladzijden te lezen.

De Verbeelding Bookchallenge 2020
Vorig jaar deed ik zo half en half mee en kon ik 19 à 20 puntjes afstrepen. Binnenkort deel ik hier het definitieve resultaat. Dit jaar wil ik opnieuw meedoen door alle puntjes af te strepen zonder te combineren. Dus ieder puntje heeft zijn eigen boek. Omdat er ook veel andere boeken zijn die niet altijd passen, ga ik voor minstens de helft gewone boeken lezen. En voor de andere helft (of minder) graphic novels en jeugd/kinderboeken lezen. Omdat die iets vlotter lezen en er zo meer ruimte is voor boeken die niet altijd passen.

Maak jij voornemens of stel jij ook doelen?

16 gedachten over “Doelen voor 2020

 1. zwartraafje

  Steeds minder eigenlijk. Vroeger deed ik dat wel maar ik wil dat dan te goed doen en leg mezelf doorgaans te onrealistische zaken op waardoor ik er uiteindelijk enkel stress van krijg. Dus probeer ik me gewoon te focussen op een aantal zaken die er misschien voor kunnen zorgen dat ik wat meer rust in mijn hoofd krijg. Tai Chi, af en toe een wandeling, minder tijd doorbrengen achter een scherm, … en voor het lichaam voldoende water drinken en proberen om mezelf niet te vaak te troosten met lekker eten wanneer de pijn te erg overheerst. Want die slechte gewoonte zorgt er natuurlijk voor dat ik niet snel kan afvallen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Flavie

  Mooie doelen!
  Ik doe mee met elke 10 000 stappen per dag… wat mij de afgelopen dagen niet echt gelukt is door de drukte op het werk en door ziekte… vanaf het komend weekend ga ik er volledig voor!

  Geliked door 1 persoon

 3. Leen

  Ik kijk ook liever naar het aantal bladzijden dan het aantal boeken, dat zegt natuurlijk veel meer. (Want inderdaad, veel mensen die comics of kinderboeken ook meetellen, ja dan kom je snel aan 100 ofzo 🙂 )
  Mooie, concrete doelen!

  Like

 4. Le petit requin

  Mooie doelen! En inderdaad, hier werken concrete doelen ook veel beter dan “meer dit” of “minder dat”.
  Goed dat je jezelf ook “rustdagen” gegeven hebt bij dat stappen zetten; heb net anderhalve week met griep in bed gelegen en zelf mijn nochtans niet eens zo ambitieuze doel van 5000 stappen was toen totaal onhaalbaar. Ook al hoop ik natuurlijk dat je niet ziek wordt dit jaar, het is gewoon realistischer om er rekening mee te houden dat het niet alle dagen top gaat.

  Geliked door 1 persoon

 5. Pingback: Hoe ver staat het met mijn doelen 2020 | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s