Trots op Loesje

Loesje wordt volgend jaar 14 jaar en aangezien ze ook een beetje te dik is, vond ik het tijd om eens een check-up te laten doen bij de dierenarts. Loesje is een heel bange kat, met het grote voordeel dat ze bevriest als ze bang is. Dus Loesje gaat makkelijk in haar draagmand én Loesje is heel erg flink bij de dierenarts.

Eerst werd er geluisterd naar haar hartje en longen. En ook werden haar oortjes, oogjes en tandjes onderzocht. Alles was prima in orde én de dierenarts vond dat ze heel mooie en goede tandjes had gezien haar leeftijd. *trots*

Daarna werd haar bloed gecontroleerd. Ik wil er graag vroeg bij zijn, moest haar suiker niet ok zijn. Want dat betekent dagelijks twee maal spuitjes geven op dezelfde tijdstippen en dat zie ik niet zo zitten. Maar haar suiker was in orde. Het was een klein beetje te hoor maar dat kwam door de stress. Ook haar nierwaarden waren ietsje te hoog. Dat moet wel in de gaten gehouden worden. Binnen drie maand moet ze nog eens een tweede keer bloed getrokken worden om te zien hoe haar nierwaarden dan zijn.

Indien de nierwaarden gestegen zijn, zal ze aangepaste voeding moeten krijgen. Ik geef ze brokjes die graanvrij zijn. Ik dacht dat ik goed bezig was omdat ik dacht dat graan suikerziekte veroorzaakte. Maar het is eigenlijk beter om toch voer met graag te geven omdat dat zorgt voor meer verzadiging. En voer zonder graan bevat vaak te veel eiwitten wat dan weer niet zo goed is voor de niertjes. Dus ondertussen maar weer overschakelen naar kwalitatief kattenvoer mét graan.

Al bij al was ik toch trots dat ze gezien haar bijna 14 jaar, dat ze toch heel gezond is. En er ook nog heel gezond uitziet.

15 gedachten over “Trots op Loesje

 1. Mrs. Brubeck

  Die voeding is zo ontzettend belangrijk bij oudere dieren. Wij moesten met vorige hond ook dieetvoeding starten na slechte nierwaarden, het heeft haar leven toch 2 jaar lang kwalitatief gehouden.
  Hoop dat je nog lang kan genieten van je poes!

  Geliked door 1 persoon

 2. Organica

  Wat fijn dat ze nog zo gezond is 🙂 Ik heb hier ook een aantal jaar graanvrije voeding gegeven tot de dierenarts mij hetzelfde vertelde als wat jij te horen kreeg. Mag ik vragen welke kwaliteitsvoeding jij geeft? Ik vind het moeilijk in te schatten welke voeding dan wel kwalitatief is… Ik hoorde dat tricolor zeker niet goed is, dus dat heb ik achterwege gelaten nu.

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Het zijn dus verkoopstrucen dat graanvrij gezonder zou zijn… Ik geef nu taste of the wild. En heb er even van de Aldi gekocht (ooit was daar eens op getest en bleek dat die nog vrij kwalitattief waren), maar ik denk dat ik terug Yarrah ga geven. Of iets anders biologisch.
   Oh dat wist ik niet van die tricolor.

   Like

   1. Organica

    Ik heb ook lang Yarrah gegeven, maar de graanvrije variant. Ik keek net op hun website en zag dat ze ook brokken mét granen hebben, da’s zeker een optie 🙂 Ik wissel sowieso graag eens af van eten, het lijkt me anders maar saai voor hen…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s