Hoe het nu gaat met Mati

Anderhalve maand geleden was Mati wat ziek geworden. Ze had last van haar darmen en een baarmoederontsteking. Ze kreeg wat extra medicatie en sindsdien is ze heel wat beter.

Ze is zelfs weer helemaal de oude. Ze huppelt rond als een dartel veulen en dat voor haar bijna 14 jaar.  Ze is weer helemaal enthousiast als we gaan wandelen. Ze trekt en ze springt weer rond. Op het einde sleept ze wel met haar achterpoot, ik moet nu ook geen wonderen verwachten van een oudje met duidelijke artrose.

Ik vroeg aan de dierenarts-assistente of er iets bestaat om haar artrose wat te verlichten. Ze raden me een soort snoepje aan waar onder andere glucosamine en duivelsklauw in zit. Het zijn smaakvolle beentjes. Maar aangezien het nogal een viesneus is, besloot ik een klein zakje te kopen. En wat blijkt… na 3 beentjes lust ze ze al niet meer.

Als ik iets anders wil voor haar artrose dan is het iets van medicatie en daarvoor moet ze op consultatie. Ze schijnt er voorlopig niet veel last van te hebben maar ze is dan ook een krak in het wegsteken van haar pijn.

Iemand aanraders tegen artrose?

11 gedachten over “Hoe het nu gaat met Mati

  1. goannelies

    Klinkt alsof ze toch nog steeds zich goed voelt. Artrose is een rare ziekte, heb ook een kat gehad mee en die heeft toch nog altijd een hele mooie oude dag gehad ondanks. Zolang ze speelt kan je er denk ik vanuit gaan dat ze niet veel pijn heeft. Het is als je merkt dat ze bepaalde gewrichten begint te sparen of veel minder opstaat enzo.

    Geliked door 1 persoon

  2. zwartraafje

    Zo fijn om te lezen dat het ondertussen weer wat beter gaat met Mati. Jammer dat ze zo selectief is in wat ze wel/niet wil eten. Zou een kersenpitkussen eigenlijk gewrichtspijn kunnen verlichten bij honden? Misschien een gek idee maar ik vroeg het me net af toen ik je blogpost las.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s