Ik volgde een cursus zelfvertrouwen

Normaal gezien vertrouw ik online cursussen niet echt. Maar ik volg al jaren de blog van Jelle Hermus van SoChicken, dat ik in januari besloot om de cursus zelfvertrouwen te gaan volgen. En de cursus kost niet zo heel veel, dus het is niet zo erg, moest het maar niks zijn.

Ik wist heel wat dingen al door zelfhulpboeken te lezen, zijn blogs te lezen, naar de psycholoog te gaan. Maar ik heb toch ook wat nieuwe inzichten opgedaan en de cursus is goed opgebouwd en zit logisch in elkaar. Het is geschreven in de typische Jelle-stijl. Het leest heel vlot. Op het einde van elk lesje krijg je een aantal vragen die je kan/moet invullen. Zo moet je ook actief gaan nadenken over je zelfvertrouwen. Hier en daar zijn er ook opdrachten die je kunt uitproberen om je zelfvertrouwen te versterken.

Soms moet je wachten om het volgende lesje te kunnen doen omdat Jelle het zo geregeld heeft dat je niet alle lessen vlug vlug na elkaar kan doen. Je moet het wat laten bezinken om de cursus beter te verwerken. Voor mij was dit niet zo nodig, omdat ik elk lesje overschreef. Niet woord voor woord, maar ik maakte een soort samenvatting. Zo kan ik de cursus eens nalezen zonder online te moeten gaan. Zo was ik er ook intensiever mee bezig en stak ik er meer van op. En blijft het hopelijk langer hangen.

Algemene beoordeling: Ik ben blij dat ik de cursus gevolgd heb en ik heb er zeker wat van opgestoken. Tijdens de cursus had mijn zelfvertrouwen een paar keer een deuk gekregen maar ik was er misschien sneller weer over heen dan anders. Dat kan ik niet met zekerheid zeggen. En een belangrijke les was sowieso dat zelfvertrouwen ups en downs heeft, zoals alles in het leven ๐Ÿ™‚

Dit is geen gesponsord bericht. Ik ben gewoon fan van SoChicken omwille van de nuchtere en luchtige schrijfstijl.

8 gedachten over “Ik volgde een cursus zelfvertrouwen

 1. Organica

  Wat goed dat je er iets voor jezelf uit gehaald heb! Die ups en downs zijn wel heel herkenbaar hier ๐Ÿ™‚ Ik ben fan van online cursussen, ik heb er eigenlijk nog nooit slecht mee gevaren. Dat in tegenstelling tot avondlessen (die vaak een pak meer kosten) waar de leraar soms met ferme tegenzin les stond te geven.

  Geliked door 1 persoon

   1. Organica

    Oh al veel hoor: je eigen therapeut worden, ondersteunende cursus als zelfstandig grafisch ontwerper, professioneel organiseercoach, communicatie in relaties, digital nomad en nog een pak andere waar ik niet direct op kom. Ik leer wel makkelijk online, ook via websites als YT (haken, breien en naaien) en Skillshare (tekenen). Maar ik weet dat dat niet voor iedereen even goed werkt, sommige mensen pikken beter op in ‘levensechte’ lessen.

    Geliked door 1 persoon

 2. Silke

  Wat leuk dat je de cursus gedaan hebt en er ook wat aan hebt gehad! ๐Ÿ™‚ Ik moet zeggen dat ik ’t ook herken hoor, dat m’n zelfvertrouwen met ups & downs gaat.

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: 2019 was een jaar waarin ik… | Loesje Zaakjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s