Overslapen

Deze week heb ik me overslapen. Op zich kan ik daar mee lachen en vind ik dat grappig maar toch baal ik als een stekker. Ik hou er niet van dat niet alles loopt zoals ik gepland heb en het voelt als falen omdat ik dan naar mijn werk moet bellen dat ik me overslapen heb. Ze maken daar gelukkig geen probleem van en kunnen er ook mee lachen. Maar toch vind ik dat ergens ambetant omdat ik iets niet goed deed.

Het gebeurt eigenlijk heel zelden maar nu ben ik toch onzeker dat het opnieuw gaat gebeuren en zal ik mijn wekker driedubbel checken. Ik ben zelfs van plan om een wekkerradio bij te kopen als back-up ofwel mijn gsm als tweede wekker gebruiken.

Hoe is dat nu kunnen gebeuren? Ik zet gisterenavond mijn gsm, ik had nog 60% batterij en dacht dat haal ik wel. Zeker in vliegtuigmodus verbruikt dat heel erg weinig. In de ochtend werd ik een paar keer wakker en dacht, het is al licht buiten maar het zal pas 5 of 6 uur zijn, dus ik draai me en slaap nog wat verder. Tot ik op een gegeven moment nog eens wakker word en op mijn stappenteller kijk hoe laat het is… 9 uur!! Ik wilde het onmiddellijk vergelijken met mijn gsm maar die was helemaal plat gevallen. Stomverbaasd laadde ik mijn gsm op om het werk te verwittigen.

Ik vreesde voor een kapotte batterij want het is niet normaal dat hij met 60% helemaal uitgevallen was. Ik snapte er niks van. Tot ik op het werk plots zag dat mijn schermtijd 5 uur bedroeg, dat klopte niet want ik zit maximum één uur op mijn gsm per dag. Daarmee kon ik mijn app-gebruik bekijken en zag ik dat mijn camera een hele nacht heeft opgestaan. En wanneer de camera aanstaat, valt die niet terug ‘uit’… daar was de schuldige!

Hebben jullie je wel al eens overslapen? En hoe is dat bij jullie gebeurd?

13 gedachten over “Overslapen

 1. Evi

  Overslapen zoals bij jou niet, maar wel dat de wekker niet afging en ik een half uur later dan gewoonlijk uit mezelf wakker werd. Bij kwam het toen doordat mijn gsm om onbekende redenen ’s nachts was uitgevallen. En sindsdien zetten we hier toch ook wel twee wekkers, kwestie van zeker te zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. zwartraafje

  Waarschijnlijk wel. Dat kan haast niet anders maar ik kan het me niet meteen herinneren. Het zal dus sowieso al een hele tijd geleden zijn. De laatste jaren lijk ik echt een inwendige klok te hebben en word ik zelfs zonder werk steeds rond hetzelfde uur wakker.

  Like

 3. Hilde

  Zeker weten, dat me dat ook al eens is overkomen. Reden was dan wel, dat ik m’n alarm vergeten te activeren had (op m’n klokradio). Herinner me vooral dat ik me toen heel erg diende te haasten en laat dat nu net iets zijn wat ik echt niet fijn vind, om zo de dag beginnen. Ik sta gewoonlijk ruim op tijd op (zo’n anderhalf uur voor ik vertrek) om rustig op ’t gemakje en vooral thuis te kunnen ontbijten etc. Zonder ontbijt de deur uit, is voor mij een no go.

  Geliked door 1 persoon

 4. LeenVdb

  Ik zou er goud voor geven om me een keer te overslapen πŸ™‚ πŸ™‚ ik word altijd wakker tussen 5am en 6am, door het licht… Het is maanden geleden dat ik nog eens tot 9am sliep!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s