Uitgelezen in mei 2019

Het ziet er zo naar uit dat het niet mijn beste leesjaar ooit zal worden. Ik heb er minder tijd en minder goesting voor. Maar ik probeer toch elke dag te lezen. Ook loop ik weer hopeloos achterop met mijn flows. Maar goed, in mei toch één boek gelezen. Er is nog een reden waarom het niet zo goed opschiet, ik ben/was namelijk bezig in vier boeken tegelijk. Dan is het vreemd dat ik precies geen boeken uitlees.

Aantal gelezen bladzijden: 738

Asem – Leen Dendievel
Je hart gaat als een razende tekeer, zweetparels op je voorhoofd, een ijzeren gordijn blokkeert je borstkas en je longen zijn te klein om te ademen. Ga je dood? Ben je ziek? Of gewoon gek?
Neen, je gaat niet dood, toch nu nog niet. Je bent bang, in paniek. Je lijf wil je iets vertellen.
Naar schatting heeft de helft van de bevolking last van een of meerdere angsten. Ook Leens getikte hart ging haar levensritme verstoren. In ASEM gaat ze op zoek naar de oorzaak van haar paniekaanvallen. Wat gebeurt er in je hoofd tijdens zo’n aanval? En kan je er iets aan doen om ze te voorkomen?

Ik vond dit boek een beetje te oppervlakkig. Er was weinig diepgang en er zijn zo al tig boeken geschreven. Ik heb bitterweinig bij geleerd. Op goodreads heb ik toch 2 sterren gegeven omdat het mogelijks interessant is voor mensen die er nog niks van kennen. Bovendien vond ik de quotes/citaten van bekende Vlamingen die er bij staan troostend om te weten dat ook bekende mensen last hebben van angsten en depressies.
Goodreads: 2 sterren
VBC-puntje: geen

Hoe verloopt jullie leesjaar?

7 gedachten over “Uitgelezen in mei 2019

  1. LeenVdb

    Ik lees meestal twee boeken tegelijk. En als dat twee dikkere zijn ja dan gaan er soms ook weken voorbij zonder dat ik een boek uitlees, en dan ineens zijn er twee tegelijk uit, moet ge maar denken!

    Geliked door 1 persoon

  2. zwartraafje

    Hier gaat het lezen ook minder vlot. Zeker wanneer ik het vergelijk met enkele jaren geleden. De laatste jaren lukt het me echter moeilijker om me op het lezen te focussen, het lijkt soms om energie te vragen die ik niet heb waardoor ik in een trager tempo en met meer onderbrekingen lees en dus veel langer doe over een boek. Maar ik probeer het me niet aan te trekken en vooral volop te genieten van de momenten waarom ik wel volledig kan wegduiken in een verhaal. Die apprecieer ik nu immers nog meer als vroeger.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s