Uitgelezen in maart en april 2019

Ik loop duidelijk een beetje achterop met mijn blog. Er zijn/waren wat twijfels of ik al dan niet zou stoppen met bloggen. De goesting en de tijd ontbreken soms, idem voor het lezen van andere blogs. Maar goed, ik had toch zin om mijn boeken te delen, dus wie komt de goesting dan ook terug.

Gelezen pagina’s
Maart: 796
April: 859

Erotische intelligentie – Esther Perel
Een vaste relatie geeft zekerheid, maar hoe houd je het spannend? De meeste mensen zoeken zekerheid in hun relatie. Ze willen een betrouwbare, monogame partner die ze door en door kennen. Maar een intieme en gelijkwaardige relatie leidt niet noodzakelijk tot een goed seksleven.

Wat een interessant boek! Esther is relatietherapeute en weet enorm veel. Ze bekijkt alles met een nuchtere en rationele kijk en daar hou ik van. Ik dacht vroeger altijd dat het aan mij lag dat ik geen zin had. Maar door dit boek te lezen voel ik me minder abnormaal.
Goodreads: 4 sterren
VBC-puntje: geen

Mazzel Tov – Margot Vanderstraeten
‘Mazzel tov’ biedt een indringend, uniek inkijkje in de onbekende wereld van een gesloten orthodox-joods gezin in Antwerpen. Zes jaar lang begeleidt auteur Margot Vanderstraeten de kinderen van de familie Schneider bij hun huiswerk. Via dochter Elzira en zoon Jakov krijgt ze geleidelijk aan toegang tot hun wereld. Hier heersen religieuze wetten en eeuwenoude tradities die de Vlaamse studente maar moeilijk kan rijmen met de tijd: de jaren negentig. Maar ook de joodse familie wordt beproefd door de open, maar kritische werkstudente. Dat zij ongehuwd samenwoont met haar Iraanse vriend Nima wekt achterdocht. Gaandeweg winnen – aan beide zijden – respect, nieuwsgierigheid en humor het van verontwaardiging en verwerping. Als de kinderen afgestudeerd zijn zal Vanderstraeten ze jaren later in Israël en New York opzoeken.

Heel graag gelezen dit. Het las heel vlot, het was goed geschreven en een boeiend onderwerp. Het heeft me geen seconde verveeld. Een aanrader voor wie geïnteresseerd is in andere culturen en religies. Het doet je stilstaan bij verschillende thema’s.
Goodreads: 4 sterren
VBC-puntje: geen

Patricia – Peter Terrin
Astrid is een succesvolle eventmanager van negenendertig. Juist op het moment dat haar baan en het moederschap haar even te veel worden, valt haar iPhone in het bad van haar zoontje. Voor de buitenwereld, die haar voortdurend opeist, is ze plots onbereikbaar, als van de aardbol verdwenen. Ze doet het ondenkbare: ze loopt het huis uit, start haar auto en rijdt weg uit de villawijk. Op de snelweg komt ze bij haar positieven en wordt ze bevangen door paniek. Ze haast zich terug, voordat haar vijfjarige zoontje Louis iets overkomt. Maar wanneer de auto van haar man David onverwacht voor het huis blijkt te staan, durft ze zich niet te vertonen. Vanaf dat moment zoekt ze angstvallig een weg terug naar haar eigen leven. ‘Patricia’ is een fascinerende roman die de lezer van begin tot eind in spanning houdt. Met grote beheersing vertelt Peter Terrin over een vrouw in crisis, die alles wat ze over zichzelf meende te weten in twijfel moet trekken.

Het begon spannend en het was zeer goed geschreven. Een stijl die me ligt maar na een tijdje begon het boek me te vervelen. Ik moest me door de pagina’s slepen en het ging niet meer vooruit. Maar ik was toch nieuwsgierig naar de ontknoping en dat was de reden dat ik verder gelezen heb. Bovendien was het wel goed geschreven.
Goodreads: 3 sterren
VBC-puntje: 10. een boek met een voornaam in de titel.

Wat hebben jullie gelezen de afgelopen maanden?

 

 

9 gedachten over “Uitgelezen in maart en april 2019

  1. goannelies

    Ik zou het heel jammer vinden mocht je ermee stoppen! Je moet dat schrijven inderdaad niet forceren. Er zijn nog andere dingen in het leven en dan komt die inspiratie zo wel weer terug. Van deze boeken las ik er zelf nog geen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Organica

    Oh dat zou ik spijtig vinden, ik kom graag lezen 🙂 Maar je moet doen waar je je goed bij voelt… Zelf neem ik lange blogpauzes als ik geen zin heb -soms enkele maanden- tot de goesting terug komt. Het moet plezant blijven hé 🙂

    Geliked door 1 persoon

  3. Le petit requin

    Vooral doen waar je zin in hebt! Ik zou het jammer vinden je niet meer te lezen, maar het moet plezant blijven natuurlijk. Enkel schrijven wanneer je zin hebt dus; of dat dan veel of weinig is, wij vinden de weg altijd wel 🙂

    Geliked door 1 persoon

  4. zwartraafje

    Ik zou het jammer vinden mochten hier geen posts meer verschijnen maar vind het nog belangrijker dat je voor datgene kiest dat jou gelukkig(er) maakt. Zelf probeer ik mezelf niet meer te forceren wat het bijhouden van blogposts betreft. Het bloggen zelf blijf ik heel graag doen maar het bijhouden van alle blogposts die verschijnen en social media voelt met momenten gewoon te overdonderend aan. Het wordt gewoon zoveel op de duur. Dus nu laat ik het wat aanslepen en lees ik enkel de dingen die me meteen aanspreken. Soms (zoals nu) met veel vertraging. 🙂

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie