Quotes Maart 2019

 • Hoe je over jezelf denkt, is veel belangrijker dan hoe anderen over je denken – Seneca – Dit is een belangrijke voor mezelf want ik laat mijn zelfwaarde nogal vaak afhangen van wat anderen denken. En dat is eigenlijk absurd want je kunt nooit weten wat mensen echt van je denken of vinden. Zelfs als zeggen ze dit of dat, je weet nooit of het echt zo is.
 • Worrying is like walking around with an umbrella waiting for it to rain. Deze kreeg ik doorgestuurd door een goeie vriendin toen ik vertelde dat ik me zorgen maakte. Ik vond dit zo’n mooie quote met veel waarheid in.
 • Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it. – Eckhart Tolle –
 • Wealth consists not in having great possessions, but in having few wants – Epictetus – Straf dat een oude Griek toen al zoiets bedacht. Bezit is iets uit alle tijden zo blijkt, dus niet alleen van belang in deze consumptiemaatschappij. Ik ben zelf nogal minimalistisch van nature, ik heb nooit veel belang gehecht aan materialistische dingen. Al zijn er wel een paar zaken die ik graag koop en koester.
 • Begrenzingen beperken ons niet alleen, maar ze beschermen ons ook. – Tony Crabbe –  Regeltjes zijn soms nodig om onszelf niet te verlezen, ik leg me soms wat teveel regels op. Maar ik geniet er dan ook des te meer van.
 • Je hebt het druk omdat je niet de juiste keuzes maakt. – Tony Crabbe – Een waarheid als een koe en het heeft allemaal te maken met prioriteiten stellen. Wanneer mensen zeggen jij leest zoveel, daar heb ik geen tijd voor… maar dan wel een hele avond naar series kijken. Of ik heb geen tijd voor een hond maar dan elke avond gaan sporten. Het heeft niet met tijd te maken maar met keuzes die je maakt en daar is niks mis mee.

Wat vinden jullie de mooiste quote?

10 gedachten over “Quotes Maart 2019

 1. Le petit requin

  Oh, die van Seneca is een mooitje! Daar heb ik het ook zo moeilijk mee: enerzijds is het bijvoorbeeld wel tof om complimenten te krijgen over wat je doet, maar anderzijds mag het feit of je content bent over wat je gedaan hebt, niet afhangen van of en wat voor complimenten je er over krijgt. Terwijl ik bij mijzelf merk dat ik pas echt content ben als anderen er ook content mee zijn.

  Geliked door 1 persoon

 2. zwartraafje

  Die over je zorgen maken deed me meteen denken aan de uitspraak van Newt Scamander. Die zegt in de eerste Fantastic Beasts namelijk “My philosophy is that worrying means you suffer twice.” en dat vond ik echt heel mooi gezegd. Van dit lijstje herken ik me echter het meeste in de eerste quote. Dat is immers nog steeds een werkpunt voor me.

  Geliked door 1 persoon

 3. Sheila @ beineffable.com

  De eerste is zeker waar. Er zijn zoveel mensen die teveel waarde hechten aan wat anderen over de denken en dat is ontzettend zonde. Know your worth, sluit daar ook mooi bij aan.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s