Ik eet weer veganistisch

Lize van de blog Made by Lilo wilde graag meer weten over mijn vegetarisch/veganistisch dieet, bovendien eet ik ook suikervrij. Ik heb lange tijd thuis veganistisch gegeten en buitenshuis gewoon vegetarisch. Omdat ik nogal moeite heb met het sociale aspect en als vegetariër ben je vaak de moeilijke. Ik was in het verleden al eens veganist en heb dat toen een jaar of 2 à 3 volgehouden. Ik weet de reden niet goed meer waarom ik er toen mee gestopt was. Maar ik weet nog dat het vreselijk irritant was dat je toch kaas geserveerd kreeg terwijl je heel duidelijk uitgelegd had wat wel en wat niet.

Maar ergens wrong het toch wat omdat het niet duidelijk was voor mezelf. Ik at dan buitenshuis vaak kaas op mijn spaghetti of at ik toch een gebakje. Terwijl dat dingen zijn waar je dan makkelijk nee tegen kunt zeggen. Want als er een vegan optie was, dan koos ik altijd voor de vegan optie maar at dan wel kaas op de spaghetti.

Sinds eind februari heb ik besloten om weer volledig veganistisch te eten en ik voel me er duidelijk beter door. Ik geniet er zo van als er een vegan alternatief is en ik vind het eigenlijk veel lekkerder. Voor mij is het dan heel eenvoudig vol te houden want ik lust geen melk, eieren, room, boter en vele kazen. En geef me een vegan-burger met kaassmaak en ik ben er verzot op. Terwijl ik kaaskroketten vies smaken vind. Het zal wel aan mij liggen 😀

Het enige moeilijke zijn feestjes of etentjes met het werk. Maar ook daar zou ik graag vegan gaan eten. En ik probeer dan altijd al op voorhand iets te eten of iets mee te nemen zodat ik niet verhonger.

Het enige waar mijn geweten mee speelt, is dat er op het werk vaak broodjes met kaas van een externe organisatie blijven liggen… Wij mogen die dan opeten en ergens vind ik het dan zonde dat ik die broodjes dan moet weggooien omdat ik vegan wil eten. Maar aan de andere kant ga ik ook de broodjes met vlees niet gaan opeten… Ondertussen eet ik al 21 jaar vegetarisch. De broodjes met vlees neem ik dan soms mee voor de hondjes, dus de kaas zullen ze nu ook krijgen 🙂

Volgen jullie een bepaald dieet? Of hebben jullie specifieke vragen over suikervrij veganistisch eten? 

15 gedachten over “Ik eet weer veganistisch

 1. Evi

  Ik at al heel vaak vegetarisch en neem sinds begin april deel aan Try Vegan. Het is zeker buitenshuis vaak zoeken, dus ben er nog niet helemaal uit wat het nadien gaat worden.

  Geliked door 1 persoon

 2. Mel

  Wat goed dat je jezelf beter voelt en zo meer duidelijkheid schept voor jezelf. Ik wil wel graag weten of je bepaalde stappen onderneemt om tekorten te vermijden? B12 is een evidente, maar ook jodium, ijzer, enz. Ik vraag het maar omdat ik zelf die tekorten vrij snel opliep toen ik veganistisch begon te eten… Heb er beetje schrik door opgedaan moet ik zeggen…

  Geliked door 1 persoon

 3. Silke

  Wat fantastisch dat je al zo lang vegetarisch eet! Ik kan mij best voorstellen dat je niet de lastige wilt zijn, maar een mooi besluit om er toch weer voor volledig veganistisch te gaan. Zelf eet ik enerzijds gebaseerd op Paleo, wat ik meer als een levensstijl zie dan een dieet. Ik at nooit heel veel vlees en sinds een maand of negen ben ik 99% vegetarisch 🙂 Ik ben benieuwd hoe jij je suikervrije leefstijl vormgeeft!

  Geliked door 1 persoon

   1. Silke

    Die vraag snap ik goed, het klopt namelijk dat in Paleo juist wel vlees wordt gegeten. Al zou het volgens Paleo dan wel ‘goed vlees’ moeten zijn, wild vlees. Verder is het vooral gebaseerd op eten zoals mensen vermoedelijk heel lang geleden al aten, zo natuurlijk mogelijk. Groenten, fruit, noten, zaden etc. Ik slik vitamine pillen erbij om het niet eten van vlees te compenseren.

    Geliked door 1 persoon

 4. LeenVdb

  Ik ben nog maar net vegetariër en probeer zoveel mogelijk vegan te eten, maar het is buitenshuis inderdaad niet simpel. En ik eet wel graag (bepaalde) kazen en die loslaten daar heb ik wel wat moeite mee 🙂 Maar Rome wasn’t built in a day dus ik zie nog wel hoe ver ik erin ga.
  Ben trouwens ook een tijdje paleo’er geweest, paar jaar geleden, en dat heeft me indertijd echt aangezet meer groenten (en meer verschillende groenten op één bord) te gaan eten, maar vegetarisch gaat daarmee niet want als vegetariër en zeker vegan heb je echt je granen nodig (want granen, zuivel en suiker mogen bij paleo niet).

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Naar het schijnt zou kaas een verslaving zijn, nu ik heb makkelijk praten want ik lust het niet zo. En alle beetjes helpen, je doet al heel goed!!
   Paleo lijkt me niet haalbaar als vegetariër of vegan. Want je mag ook geen peulvruchten, kan dat?

   Like

   1. LeenVdb

    Klopt, sommige paleo’ers drijven het nog verder door en doen ook geen nachtschadedinges (aubergine bv) en peulvruchten. Ja dan blijft er als veggie zeker niet genoeg over om al uw vitamines binnen te krijgen.
    Ik lust gelukkig veel kazen niet (in die zin dat mijn spijsvertering er niet goed tegen kan) maar zo ne smeuïge Chaumes damn dat zou nu wel smaken 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s