Moedervlekje

Een tweetal weken geleden had ik een afspraak bij de dermatoloog voor een volledige check-up. Ik had eigenlijk een afspraak de dag dat Pebbles ingeslapen moest worden, maar ik wou haar niet langer laten lijden en heb toen die afspraak verzet. Waardoor ik ruim twee maand moest wachten.

Op mijn rug had ik een moedervlek met een rare vorm en met verschillende kleuren. Het was niet zo groot en ze raadde me aan om die te laten verwijderen. Omdat niemand gaat zien als die van vorm verandert. Het was gelukkig niet zo’n grote. In afwachting tot mijn afspraak had ik totaal geen zenuwen. Ik had namelijk al eens mijn knie moeten laten naaien én ik heb tattoos (en ja, ik vind dat dat pijn doet).

Maar deze morgen had ik serieus wat zenuwen daarvoor. Ik was een half uur vroeger ter plaatse, ik ging nog even naar de boekenwinkel. Maar ik moest dringend plassen dus besloot om toch al te gaan. Hierdoor mocht ik een 20-tal minuten vroeger binnen en was ik ook vroeger klaar.

Het prikje was even vervelend maar het tweede voelde ik al niet meer. Het snijden heb ik totaal niet gevoeld en was heel snel voorbij. Het naaien vond ik veel vervelender. Het was precies of hij er het groene doek dat op mij lag er bij aan het hechten was.

Nu kan het genezen en binnen 2 weken mogen de draadjes er uit en zal ik ook meer informatie krijgen van het labo. Het is op een vervelende plaats, namelijk op mijn rug aan mijn schouderblad. Een plaats die het langzaamste geneest, zei de verpleegster. Ik mag twee tot drie weken niet sporten en niks heffen.

Lieten jullie al eens een moedervlek verwijderen?

25 gedachten over “Moedervlekje

 1. josiesstories

  Jep, een kleintje op mijn arm dat heel erg jeukte. Je ziet het litteken nog goed, een goeie cm ongeveer. Zwaar pijnlijk was het idd niet. Ik moest het nadien ook een jaar uit de zon houden, had speciale sunblock daarvoor. Dat naaien is idd een raar gevoel he!

  Geliked door 1 persoon

 2. Mrs. Brubeck

  Goed dat dat je dat tijdig laat nakijken! Mr B liet er vorig jaar eentje weghalen waarvan we zelf dachten dat het er goed uit zag, niks was minder waar! Veel te weinig mensen laten dit screenen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Silke

  Wel verstandig dat je het gedaan hebt denk ik, maar klinkt niet prettig. Ik wilde schrijven dat ik het nog nooit gedaan heb maar bedenk me nu dat dat niet waar is haha! Ik had op hele jonge leeftijd een grote moedervlek op mijn wang. De doktoren hebben toen geadviseerd om deze weg te halen. Ik moest hiervoor onder narcose, maar dit is zo lang geleden, ik was een jaar of 5. Ik heb ook weleens overwogen om naar een kleine moedervlek te laten kijken die net wat anders is dan de ‘normale’.. Het idee van pijn houd mij een beetje tegen haha..

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik denk dat ze op zo’n jonge leeftijd narcose opteren omdat het toch moeilijk is voor kindje om zo iets te laten doen.
   Zolang ze niet groeit. De dermatoloog zei dat je dat op een rug nooit gaat zien of ze verandert en daarom raadde ze aan om het te laten verwijderen

   Like

 4. Le petit requin

  Veel beterschap! Inderdaad, op je rug kan je het zelf niet zien en als ze al twee kenmerken van mogelijk “gevaar” vertonen, is het effectief beter ze te laten weghalen. Al zeggen die kenmerken ook niet altijd alles: mijn moeder had een moedervlek die er helemaal niet raar uitzag of dergelijke en die bleek kwaadaardig. Die hebben ze zelfs zodanig diep moeten weghalen dat ze nu een soort “putje” in haar bovenarm heeft. Sindsdien moet ik ook jaarlijks op controle, maar er is gelukkig nog nooit eentje moeten weggehaald worden (de enige rare van vorm die ik heb, is zichtbaar en kan ik dus zelf controleren of ze verandert of niet).

  Geliked door 1 persoon

 5. zwartraafje

  Dat heb ik tot nu toe nog nooit laten doen maar ik denk dat ik wel eens bij de dermatologe langsmoet vermits ik er de laatste tijd steeds meer bij krijg. Ik moet eigenlijk ook eens een afspraak maken bij de oogarts om van die kleine bolletjes naast mijn oog te laten verwijderen. Die zouden gewoon weggeknipt worden als ik het goed begrepen heb.

  Geliked door 1 persoon

 6. Mrs. Curly

  Yep, op mijn decolleté. Pal in het midden. Waar ge het litteken mega goed ziet *eyeroll* Maar kijk, het ding is weg, het bleek uiteindelijk niks te zijn en da’s dan weer goed natuurlijk. Want je weet nooit naar wat het kan evolueren natuurlijk…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s