Castreren

Daarnet ging ik wandelen en er begon een man met zijn zoontje te babbelen tegen mij over de hondjes. Hij zei dat hij binnenkort eens gaat kweken met zijn hond. Want ja een hond castreren dat is maar zielig.

Veel mensen (lees: vooral mannen) hebben het blijkbaar heel erg moeilijk om hun hond te laten castreren. Maar ik zie eigenlijk alleen maar voordelen aan een hond die gecastreerd is. Het is gezonder voor uw hond want er is veel minder risico op allerhande kankers zoals prostaatkanker. Maar ook wordt de hond aangenamer in de omgang en zijn ze minder dominant naar mens en naar andere honden toe. Ze hebben ook de neiging om minder weg te lopen. Want een ongecastreerde reu kan een loopse teef van ver ruiken.

Persoonlijk vind ik het een gemak dat mijn teefjes gesteriliseerd zijn en mijn reu gecastreerd. Dat zou schoon zijn met twee teefjes en een reu in huis. Bovendien zijn er al honden genoeg die geen thuis vinden dus waarom nog meer honden op de wereld zetten. Al heb ik niks tegen verantwoord fokken waar honden in huiselijk kring opgroeien.

Ik snap eigenlijk niet goed waarom mensen het daar zo moeilijk mee hebben… want wees nu eerlijk wat zou jij het ergste vinden? Altijd goesting hebben en (bijna) nooit eens mogen of gewoon nooit goesting hebben.

Hoe denken jullie over castratie en sterilisatie bij huisdieren?

 

8 gedachten over “Castreren

 1. Kris10

  Al onze huisdieren werden gecastreerd of gesteriliseerd. Ik zie ook alleen maar voordelen. We lieten zelfs ooit een schaap castreren :p Dat had de dierenarts nog nooit gezien … maar zo kon hij zonder problemen bij zijn mama blijven wonen. ๐Ÿ˜€

  Geliked door 1 persoon

 2. Lize_madebylilo

  Ik heb er geen probleem mee dat dieren gesteriliseerd of gecastreerd worden. Over honden weet ik nu niet zo veel maar als je ziet hoeveel katten er al zijn, die dan vaak ook geen thuis vinden, vind ik het wel goed dat het gebeurt.

  Geliked door 1 persoon

 3. Le petit requin

  Onze hond was indertijd niet gecastreerd; ik zou eens aan mijn ouders moeten vragen waarom niet eigenlijk. Vraag mij af of dat de reden is dat hij soms door het hekje wegglipte (al kan het natuurlijk ook zijn wat we toen dachten, zijnde dat hij als jachthond gewoon zijn neus volgt ๐Ÿ™‚ ). Pas later heb ik mij dat van die goesting ook zitten bedenken. Die verhoogde kans op prostaatkanker daarentegen, dat wist ik niet en lijkt mij op zich al reden genoeg om het te doen! (hij is daar nu wel niet aan gestorven, maar toch)

  Geliked door 1 persoon

 4. LeenVdb

  Onze hond was gesteriliseerd, maar pas na een paar jaar. Geen idee wat de reden juist was, maar ik denk vooral omdat het toch makkelijker is, want een hond met maandstonden is ook gewoon ongemakkelijk. Het veranderde alleszins niets aan haar karakter ๐Ÿ™‚ Verder heb ik er nog niet bij stilgestaan maar nu jij het zo schrijft, denk ik dat mijn huisdier ook wel zou laten castreren/steriliseren als ik er een had.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s