Hoe ik makkelijk aan 12.000 stappen per dag kom

Op werkdagen moet ik weinig moeite doen om aan 10.000 stappen te komen, ik heb er zelfs dagelijks makkelijk 12.000. Dit komt omdat ik met het openbaar vervoer ga werken, in tegenstelling tot mensen die in hun auto die voor de deur geparkeerd staat stappen. Bovendien ga ik dagelijks twee keer wandelen met mijn windhonden.

Vooraleer ik naar het werk vertrek, ga ik eerst een 20-tal minuten wandelen met mijn honden. Daarna vertrek ik te voet naar het station, wat zo’n 8 à 10 minuutjes stappen is. Wanneer mijn trein toekomt aan het station, moet ik naar de tram stappen. Dat is geen grote afstand maar iedere stap telt. Vanaf de tramhalte in het centrum moet ik nog zo’n 5 à 6 minuten naar het werk wandelen. Soms stap ik een halte vroeger af omdat ik nog even langs de biowinkel moet, dat zijn ook extra stapjes. Bij aankomst op mijn werk heb ik reeds 5.000 stappen gezet.

Op het werk zelf ga ik altijd met de trap naar het eerste verdiep om thee te halen. Ook de printer staat boven, dus ook dan ga ik met de trap in plaats van met de lift. Ik werk in een groot gebouw dus op het werk zelf zet ik ook nog eens een 2.000-tal stappen.

Daarna moet ik het aantal stappen nog eens opnieuw doen richting huiswaarts. Ik stap altijd een tramhalte eerder af richting station, dus de afstand is iets groter dan tijdens de heenweg. ’s Avonds wandel ik een half uur met de honden en tijdens die wandeling krijg ik een melding dat ik 10.000 stappen behaald heb. Wanneer ik thuis kom en na het koken en de afwas heb ik 12.000 stappen.

Sinds ik een stappenteller van Fitbit heb aangeschaft, heb ik veel meer stappen. Niet omdat ik er persé meer wil doen maar vooral omdat ik mijn stapteller constant om heb. Terwijl ik vroeger mijn iPhone overal meesleurde, maar dan niet om een glas water te halen of om even naar het toilet te gaan. Dat zijn allemaal stappen die nu mee geteld worden.

De Fitbit heb ik vooral aangeschaft omdat ik dan hoop mijn gsm niet overal mee te sleuren en dus minder te laten vallen. Hij blijft mooi op de tafel liggen als ik rond loop, hij zit in mijn rugzak als ik naar het werk ga en ik laat hem thuis als ik ga wandelen. Dat vind ik een verademing omdat ik niet meer geneigd ben om toch te kijken of ik een melding heb. Heerlijk!

Hoeveel stappen zetten jullie per dag?

17 gedachten over “Hoe ik makkelijk aan 12.000 stappen per dag kom

 1. Le petit requin

  Waw, dat is echt veel! Ik merk wel een verschil tussen vroeger, toen ik met de trein naar het werk ging en te voet van en naar het station ging (2x, zowel van thuis naar het station als van het station naar het werk), en nu, nu ik met de fiets van voordeur naar voordeur rijd. Nu ja, zo erg vind ik dat niet, want ik fiets dan nu wel. Maar ik haal zelden 10.000 stappen; regelmatig zelfs nog geen 5000… Sjiek dus, ook al heb je dan wel redenen, dat je het toch haalt!

  Geliked door 1 persoon

 2. Flavie

  Ik zet veel te weinig stappen per dag! Als het goed weer is, stap ik ook een halte vroeger af om dan een iets langere wandeling te maken naar huis. Misschien moet ik dit aan het werk ook eens doen.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lize_madebylilo

  Ik zet tussen de 8.000 en 10.000 stappen per dag. Net zoals jij heb ik geen auto en doe ik dus alles met openbaar, fiets en te voet wat er inderdaad al voor zorgt dat je sneller meer stappen hebt. Ik heb lang het gevoel gehad dat ik verplicht was om elke dag 10.000 stappen te halen en deed dat dan ook 7/7 maar gelukkig nu geleerd dat één of twee rustdagen per week ook mogen 😉

  Geliked door 1 persoon

 4. Wendy Longueville

  Haha, wat grappig, ik heb de mijne vandaag ook weer omgedaan om me te stimuleren wat meer te bewegen. Op werkdagen is dat een ramp! Dan ben ik al blij met 3.000 stappen!
  Nu vandaag (het is 13u) heb ik er … 3192. Morgen haal ik er zeker en vast 10.000 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. fiekefatjerietjes

  Toen ik mijn vorige job nog had, raakte ik ook makkelijk aan 10.000 stappen (gek, maar fietsen telde mijn fitbit op één of andere manier voor een deeltje ook mee). Nu ga ik met de auto werken, en ik merk dat mijn stappen een pak lager liggen. Ik heb mijn ‘doel’ van 10.000 naar 7.000 per dag gebracht, en soms kom ik daar zelfs niet aan, ook al heb ik me in een ‘verre’ kantoorruimte gezet, zodat ik wel trappen moet doen en moet stappen om vb. thee te halen. Op woensdag en in het weekend probeer ik dan wel mijn schade een beetje in te halen, en dan ga ik wel vlot over de 10.000 stappen!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Zonder mijn windhondjes en zonder het openbaar vervoer zou ik ook echt moeite moeten doen. Ik merk dat ik in het weekend veel meer moeite moet doen om er te komen. Misschien ook omdat ik in een klein huis woon en dus niet ver moet stappen naar keuken, badkamer en kamer 🙂

   Geliked door 1 persoon

 6. Samaja

  Ik kom niet aan dat aantal, ook al ga ik nu elke middagpauze een toertje wandelen. Jij trekt dan toch gemakkelijke schoenen aan naar je werk? Want op pumps zie ik me het openbaar vervoer niet nemen 😉

  Geliked door 1 persoon

 7. Evi

  Wauw, knap! Ik ben op de dagen dat ik niet ga sporten al blij als ik aan 5000 stappen kom. En dan probeer ik er heel wat op te letten: wagen verder parkeren, naar het toilet een verdiep lager gaan, printen op een hoger of lager verdiep, etc.

  Geliked door 1 persoon

 8. LeenVdb

  Ik zet er belachelijk weinig! Ik ga met de fiets naar het werk en die kilometers worden helaas niet omgezet in stappen – ik heb nog geeneens 1000 stappen wanneer ik na 5km fietsen aankom, waardoor het op sommige dagen lijkt dat ik niet van mijn lui gat gekomen ben terwijl ik echt wel wat bewogen heb. Bij mijn vorige Fitbit werden er op de fiets wel meer stapjes geteld, maar kom, het zij zo. Als ik met de bus ga, kom ik er dikwijls wel in combinatie met een middagwandeling. Ik denk wel dat een huisdier enorm helpt om aan je stappen te komen, want ik ben absoluut niet geneigd om ’s morgens voor ik naar mijn werk vertrek nog in mijn eentje te gaan wandelen. ’s Avonds probeer ik nog wel eens, zeker als het lang genoeg licht is.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s