Favoriete muziek

Ik vroeg in mijn blogpost over 40 dagen bloggen wat jullie wilden weten van mij. Samaja vroeg naar welke muziek ik vaak luister, wat mijn favoriete genre, band en nummers zijn.

Op het werk luister ik vaak naar mijn Spotify-lijstje dat ik zelf heb samengesteld met nummers die ik graag hoor. Gelukkig deel ik een bureau met een collega waarbij ik de muziek mag kiezen. Ik heb al paar keer gezegd dat hij gerust mag zeggen als hij iets anders wil horen. Omdat ik mijn lijstje niet tot vervelends toe wil afspelen, luister ik soms ook naar de radio of een ander lijstje.

Thuis leg ik meestal een CD van the Cranberries op, afgewisseld met Placebo, Garbage, K’s Choice, dEUS, Moby,… Onlangs kwam mijn ex op bezoek en hij had mijn CD’s die nog op Fuerteventura lagen meegebracht. Ik ben helemaal blij dat ik mijn collectie terug heb, ook al zijn er dat niet zo heel veel.

Een favoriet genre heb ik niet echt, ik hou van klassieke muziek en van grunge, rock,… Metal en hardrock/core kan ik niet echt naar luisteren.

Mijn favoriete bands zijn the Cranberries en Vive la fête. Al ben ik de laatste tijd ook helemaal weg van Whispering Sons en van Moby.

Favoriete nummers vind ik zoooo moeilijk, er zijn zoveel goeie en prachtige nummers. Danse Macabre van Camille Saint-Saëns vind ik heel prachtig.
Alone – Whispering Sons
Daffodil Lament – the Cranberries
Bohemian Rhapsody – Queen
Why – The Cranberries
Feeling Good – Nina Simone
Norwegian Wood – the Beatles
Working Class Hero – John Lennon
Rock is Dead – Marilyn Manson
What’s this – Danny Elfman

Van welke band zijn jullie fan?

18 gedachten over “Favoriete muziek

  1. Le petit requin

    Ik ken een deel van de nummers die je opnoemt, maar van Camille Saint-Saëns en Danny Elfman heb ik dan weer nog nooit gehoord, dus die ga ik eens opzoeken (al kan het evengoed zijn dat ik het wel herken wanneer ik het opzet, ik ben echt niet meer goed in het onthouden van namen van muzikanten, woeps).

    Geliked door 1 persoon

  2. Villasappho

    Ik ken een paar van jouw lijstje en ben benieuwd naar de rest die ik zo op ga zoeken. Echt favoriet vind ik lastig maar Queen Sabaton Lindsey Stirling piano guys toto abba en Händel das toch wel fijne muziek.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s