Quotes Januari

 • De mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest. – Montaigne – Herkenbaar, ik ben de queen in het bedenken van doemscenario’s en daar dan enorm over stressen.
 • Vergelijken is de dief van de vreugde – F. Roosevelt – Ik durf mezelf nog al eens vergelijken met anderen, vooral met mensen die fulltime werken, carrière maken, een gezin runnen, een druk sociaal leven hebben,… en dan voel ik me zo’n leegganger, terwijl ik eigenlijk vooral moet doen waar ik me goed bij voel. En als ik tevreden ben met een rustig leven, dan hoef ik me niet minder te voelen dan mijn hardwerkende medemensen.
 • Fout is gewoon één van de manieren waarop je iets kunt doen – Katherine Graham – Dit vond ik een mooitje, omdat ik nogal schrik heb om fouten te maken en ik flip als iemand commentaar heeft als ik fout maak.
 • Wees niet bang om fouten te maken. Evolutie is het gevolg van fouten. – Matt Haig – Fan van deze man! Hij kan het zo mooi verwoorden. 
 • Als je op zoek bent naar perfectie, zul je nooit tevreden zijn – L. Tolstoj – Ik wil dat alles perfect verloopt en deze quote klopt als een bus. Want perfectie nastreven is bijna niet mogelijk, zeker niet als je op alle vlakken perfect wil zijn.
 • Niemand kan er voor zorgen dat je je minderwaardig voelt zonder jouw instemming – E. Roosevelt – Ik laat me nogal snel onderuit halen door opmerkingen, ik voel me nogal snel minderwaardig. Maar dat ligt vooral aan de manier waarop ik daarmee om ga.
 • Je moet jezelf verzorgen om aan anderen te kunnen geven. – Vladimir Jankélévitch – Vroeger vond ik mezelf egoïstisch en wou ik iedereen helpen maar nu besef ik meer en meer dat ik eerst mezelf goed moet voelen vooral ik anderen kan helpen.

Welke quote is jullie favoriet?

9 gedachten over “Quotes Januari

 1. Silke

  Oohh allemaal heel mooi en waar! De allerlaatste ben ik veel mee bezig geweest. Ik voelde me ook egoïstisch als ik bepaalde keuzes voor mezelf maakte. Gelukkig kan ik nu extra goed er voor anderen zijn omdat ik goed voor mezelf zorg. Win win 🙂

  Geliked door 1 persoon

 2. zwartraafje

  Zo’n mooie quotes over herkenbare situaties en twijfels. Ik moet mezelf er regelmatig aan herinneren dat ik me niet met anderen moet vergelijken. Het lijkt een zwak punt van me te zijn waardoor ik dan meteen het idee krijg dat ik veel te weinig doe terwijl ik me veel beter kan focussen op wat ik wel heb kunnen doen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s