December Quotes

Januari is bijna om en ik kom hier nog af met quotes die ik december noteerde. Sorry not sorry! Het zijn geen kerst-quotes dus het mag.

 • Je moet juist geconfronteerd worden met je angsten om ze te overwinnen. True maar toch een moeilijk om er tegen in te gaan, maar het moet want anders leer je er niet uit.
 • Beauty begins the moment you decide to be yourself – Coco Chanel – Mooie, want ik hou niet van fake mensen of na-apers.
 • De eenvoud van alles zien, dat is belangrijk – David Szalay – Deze kwam ik tegen in een roman en vond ik leuk aangezien ik zelf eenvoudig leef en daar van hou.
 • When you slow down, magic happens. Inderdaad, want als het leven een rush is dan mis je zoveel kleine mooie dingen die je anders niet opmerkt.
 • De mooiste foto’s van de wereld maak je in je hoofd. – Vincent Mentzel – Soms vind ik dat ik meer foto’s moet nemen, maar als ik dit dan lees dan is het eigenlijk helemaal niet nodig en kun je beter gewoon van het moment genieten dan dat je dat moment door je schermpje ziet om foto’s te nemen.

Wat vinden jullie het mooiste citaat?

 

8 gedachten over “December Quotes

 1. Le petit requin

  Dat van die eenvoud vind ik de mooiste! Niet dat ik noodzakelijk eenvoudig leef, maar ik probeer wel om geluk en tevredenheid niet enkel te halen uit de “grote” dingen, maar ook uit de eenvoudige.
  Die laatste is wat dubbel: enerzijds neem ik heel graag foto’s, vind ik het gewoon heel fijn om daarmee bezig te zijn en zo dingen vast te leggen; anderzijds ga ik helemaal akkoord, omdat fotograferen alleen maar zin heeft als je Γ³Γ³k echt kijkt. In IJsland heb ik eerst een hele tijd gewoon staan kijken naar die geiser, gewoon om het rustig zelf gezien te hebben i.p.v. van achter mijn schermpje. Al ben ik er dan nadien wel achter gekropen, omdat het licht zo mooi zat en ik het graag wilde fotograferen πŸ™‚ Vind dat ook zo bizar om te zien soms: mensen die ergens toekomen, vijf keer klikken, waarvan bij voorkeur 4x als selfie, en zich daarna meteen weer omdraaien en naar het volgende vertrekken. Dan heb je toch niets gezien?

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ja, zoals jij het doet, is het wel ok. Ik neem ook soms mooie foto’s van de natuur maar ik blijf dan ook nog een tijdje kijken. Er zijn ook veel mensen die op optredens constant foto’s trekken ipv te genieten πŸ™‚

   Like

   1. Le petit requin

    Ja, dat is ook zo’n voorbeeld. Luister toch gewoon! En als je het toch op foto wilt, vind je online achteraf wel honderden foto’s van veel betere kwaliteit dan die wazige foto’s die je zelf kunt trekken op zo’n moment. Ach ja, leven en laten leven zeker? πŸ˜‰

    Geliked door 1 persoon

   2. loesjezaakjes Berichtauteur

    Ook waar, je vindt inderdaad veel betere foto’s en je kan eens een foto maken of filmpje voor op IG of FB maar toch geen heel concert πŸ™‚ Inderdaad, zij moeten het weten hΓ© πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

 2. Hilde

  Dat van die foto’s. Foto’s die in m’n hoofd zitten zijn idd vaak de mooiste, van momenten waarop ik vooral wil genieten van…het moment zelf. Anderzijds toch ook blij dat ik al zovele foto’s heb. Die verwerk ik dan in een fotoboek en ik vind het wel fijn om die terug te zien en erdoor te bladeren. Dan is het alsof ik dat Γ©ne wel vastgelegde moment herbeleef wat toch ook heel fijn is, ook voor diegenen na ons.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s