Voornemens 2019

Omdat het altijd leuk is om wat doelen en uitdagingen voor op te stellen, maak ik graag eens wat voornemens bij het nieuwe jaar.

Oefeningen voor rug en spieren
Omdat ik nogal snel last heb van mijn rug, wil ik weer wat oefeningen gaan doen. Ik wil geen geld uitgeven aan de fitness dus doe ik wat oefeningen thuis. Uiteraard vroeg ik wel raad aan een vriend en tot nu toe doe ik ze regelmatig. Hopelijk houd ik het vol, want als je merkt dat je sterker wordt, word je ook weer nonchalanter. Ik toch πŸ™‚

Meer initiatief nemen om af te spreken
Als introvert vind ik dat een moeilijke, ik spreek heel graag af maar ik zal zelden of nooit het initiatief nemen. Nochtans geniet ik van regelmatige dates met vrienden. Maar ik hou niet van overvolle agenda’s, één iets per weekend is meer dan voldoende. Ook hou ik er niet van om een hele dag af te spreken en geniet ik meer van een namiddag of een avond.

Minder avondeten opscheppen
Het is niet omdat ik vind dat ik te dik ben maar wel omdat ik soms gewoon te vee eet. Dus anderhalf bord leegeten is meer dan voldoende.

Meer offline zijn
Ik ga proberen om mijn social media verslaving aan te pakken. Ik wil namelijk niet meer op facebook of instagram zitten na 22h. Ook zet ik mijn telefoon geregeld een half uur of een uur op vliegtuigstand zodat ik rustig kan lezen zonder toeters en bellen. Ik kan me sowieso moeilijk concentreren en al zeker niet als mijn smartphone om de haverklap oplicht of geluid maakt.

Meer mezelf zijn/selflove en minder people pleasen
Ik doe veel te veel zodat mensen me leuk zouden vinden. En ik moet leren dat niet iedereen me leuk vindt. Ik heb heel duidelijke grenzen en die moet ik sneller aangeven en niks tegen mijn zin doen. Soms ben ik snel boos, vooral als ik kritiek krijg. En dat is ok, ik heb het recht om boos te zijn en dat ook te zeggen. Maar ik ga ook leren omgaan met het krijgen van kritiek en dat minder persoonlijk te nemen.

Wat zijn jullie voornemens?

 

20 gedachten over “Voornemens 2019

 1. Mel

  Dat zijn mooie zaken om naar te streven πŸ™‚ Ik hou niet zo van de term voornemens, dus heb ik doelen voor 2019: 1. focus op het bewust verwerken van emoties, met als gevolg dat ik beter voor mezelf kan zorgen omdat ik weet wat er in me omgaat. 2. vrijstaande kop- en handenstand kunnen. De haalbaarheid van dat laatste weet ik niet, maar ik ga het proberen πŸ™‚ Ik ben nu bezig met mijn armen en schouders te versterken, want ik kan momenteel niet één push up!

  Geliked door 1 persoon

 2. fiekefatjerietjes

  Minder mensen pleasen, dat zou ik ook willen doen maar het is sterker dan mezelf… Ik wil graag ook meer focussen op Γ©chte afspraakjes in plaats van whatsapp of messenger. In deze digitale tijden vergeten we dat vaak, en mensen Γ©cht zien geeft me vaak een heel fijn gevoel en nieuwe inspiratie!

  Geliked door 2 people

 3. Samaja

  De helft van wat je zeg, waarschijnlijk zelfs meer, kan ik meteen op mijn lijstje zetten. Ik was ook van plan om mijn rugoefeningen minstens vier keer per week te doen. Tot dusver… niet goed bezig πŸ˜‰

  Geliked door 1 persoon

 4. Le petit requin

  Mooi lijstje!
  Dat nonchalanter worden met die spieroefeningen, oh zo herkenbaar! Terwijl we goed genoeg weten dat het goed is voor ons he en toch… soms (ale, regelmatig πŸ˜‰ ) snap ik mijn hoofd toch niet helemaal.
  En als dat laatste je lukt, tips zijn altijd welkom πŸ™‚ Dat blijft ook hier een enorme struggle!

  Geliked door 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Ik zal je op de hoogte houden πŸ™‚ Vandaag weer lopen denken en ik heb het vooral ook moeilijk als er eens spanningen geweest zijn tussen mij en iemand die ik graag heb… dan blijft dat steeds in mijn hoofd hangen wat gaan die nu niet van mij denken en blijft die spanning zowat hangen. Snap je? πŸ™‚

   Like

   1. Le petit requin

    Oh absoluut! Ik heb de afgelopen week met een paar mensen ruzie gehad, omdat ik – door de afbouw van medicatie – op de toppen van mijn tenen liep. Nu voel ik mij op zich wel wat beter omdat die effecten aan het verdwijnen zijn, maar zit ik met ambetantigheid over de spanning die er was / is / zal zijn… En daardoor constant twijfelen of ze mij dan nog wel graag gaan hebben. Stom hoofd πŸ™‚

    Geliked door 1 persoon

 5. Hilde

  Voornemens stel ik bewust niet vast. Heb intussen geleerd (vooral ondervonden) dat het leven soms plotse, onverwachte wendingen – zowel positieve als andere – kan hebben. Blij en dankbaar zijn voor het hier en nu, ik oefen er nog elke dag in. Hoe meer ik me daarvoor openstelt, hoe vaker het op m’n pad komt. Of zoals onlangs (09/01) op de Flow kalender te lezen stond ‘er is altijd een ‘nog niet of ‘niet meer. Pas als je dat accepteert, kan je ermee omgaan.’

  Geliked door 2 people

 6. zwartraafje

  Ik werk eigenlijk niet met jaarlijkse voornemens maar probeer gewoon steeds op dezelfde punten te letten. De ene keer met succes, een andere keer totaal niet. Social Media zijn heel tijdrovend hΓ© dus wat vaker offline zijn blijft ook bij mij een werkpunt. Mezelf wat liever zijn en me minder zorgen maken over wat anderen denken is dat ook. Ik moet mezelf echt voorhouden dat je onmogelijk iedereen gelukkig kan maken en dat ik dat dus ook niet moet proberen.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s