Het nieuwe jaar werd niet zo goed gestart…

Toen ik deze morgen opstond en naar de badkamer ging, hoorde ik mijn kat klagend miauwen. Ze zat onderaan de trap en was slechts twee treden naar boven kunnen gaan. Toen ik haar naar boven bracht, zag ik dat ze sleepte met haar achterpoot.

Ik belde de dierenarts van wacht om ik niet wilde dat Pebbles pijn had. Ze heeft een paar foto’s genomen om te zien wat er aan de hand is. Op de foto’s was niet duidelijk te zien dat er geen zenuw gekneld zit, maar wel dat ze heel veel artrose heeft. Ze zei dat het hoogstwaarschijnlijk een embolie is.

De prognose is heel erg klein, nog geen 10% van de katten komt er door. Ze stelde voor dat Pebbles daar zou blijven en haar dan aan een infuus zou leggen zodat haar bloed daar weer beter zou gaan stromen. Omdat de prognose zo klein is, wil ik morgen naar mijn eigen dierenarts gaan om te zien hoe het verder moet. Pebbles heeft een soort morfine gekregen en iets sederends, zodat ze wat kan slapen zonder al teveel pijn.

Ook Mati moet morgen ook naar de dierenarts want zij verliest constant druppeltjes vocht uit haar plasbuis of vagina. Daardoor is ze constant aan het likken. Ze is er duidelijk ambetant van en ligt te hijgen.

Wordt vervolgd…

14 gedachten over “Het nieuwe jaar werd niet zo goed gestart…

Plaats een reactie