De 7 boeken die in 2018 vijf sterren verdienden

Ik hou er van om op Goodreads de boeken die ik lees of wil lezen, bij te houden. Het is leuk om de vorderingen aan te geven én om nadien aan te duiden wat je van een boek vond. Van de tot nu toe 32 gelezen boeken, zijn er 7 die vijf sterren gekregen hebben. Ik schrok er van dat ik toch zo snel een 5 geef. Waar ik belang aan hecht, is vooral de schrijfstijl en de sfeer van een boek. Hier kun je mij volgen op Goodreads. (Het zijn boeken die ik in 2018 las, niet persé boeken die in 2018 verschenen zijn.)

Norwegian Wood – Haruki Murakami
In dit boek vond ik de sfeer zo mooi. Als ik er nu op terug kijk, vind ik het nog steeds een prachtig boek. Dit was het tweede boek dat ik van hem las en heb er echt van genoten. Als ik het liedje Norwegian Wood van the Beatles hoor, moet ik er meteen weer aan terug denken. Het nummer past dan ook zo goed bij het boek.

Liefde in verhouding – Esther Perel
Ik weet niet of het al duidelijk is, maar ik ben fan van haar! Ze schrijft heel nuchter over de relatie tussen man en vrouw. In het boek gaat het vooral over vreemdgaan en waarom er zoveel vooroordelen rond bestaan. Het is allemaal niet zwart-wit en dit boek doet je blik verruimen. Aanrader voor wie er onrechtstreeks of rechtstreeks mee te maken heeft, maar ook voor degene wie het onderwerp interessant vindt.

De edele kunst van not giving a f*ck – Mark Manson
Nog zo’n down-to-earth boek, ik heb er heel veel uitgehaald. En dus ook heel veel van genoteerd. Ik vond zijn schrijfstijl goed en er zaten veel voorbeelden in verwerkt.

Het monster van Essex – Sarah Perry
Dit boek gaf ik een vijf omdat het zo mooi geschreven is maar ook omdat het zich afspeelt in een heel interessante periode, namelijk het Victorianse Tijdperk, waarin de geneeskunde en wetenschap verder ontwikkeld wordt. Heel interessant. Toen ik het boek las, was ik pas geopereerd en was ik nieuwsgierig hoe ze in die tijd operaties uitvoerden.

Hoe alles moest beginnen – Thomas Verbogt
Nog zo’n mooi boek! Het was zeer aangrijpend en zeer mooi geschreven. Het was het eerste boek dat ik van hem las en heeft me meteen geraakt.

Noord – Sien Volders
Nog zo’n pareltje! En dat voor een debuut. Ik vond de sfeer meteen goed en wou dan ook verder lezen. Heel graag gelezen dit. Normaal sta ik wat argwanend tegenover populaire boeken, al weet ik niet of dit echt een populair boek is/was.

Nacht – Elie Wiesel
Tranen met tuiten heb ik gehuild bij dit boek! Ik heb nog nooit zo moeten wenen bij een boek. En dat wil al veel zeggen want bij een boek moet ik niet zo vaak huilen als bij een film of serie. Het was zo aangrijpend. Zo gevoelig geschreven. Het heeft er misschien ook mee te maken dat ik Auschwitz bezocht heb (in putje winter) en mij het allemaal beter kon voorstellen hoe verschrikkelijk het geweest moet zijn.

Als ik een top drie moet kiezen dan is het:
1. Nacht – Elie Wiesel
2. Noord – Sien Volders
3. Norwegian Wood – Haruki Murakami

Wat zijn jullie favoriete boeken die je in 2018 gelezen hebt?

 

14 gedachten over “De 7 boeken die in 2018 vijf sterren verdienden

    1. loesjezaakjes Berichtauteur

      Ja, echt wel! Maar toch prachtig geschreven. Andere boeken over Auschwitz vind ik ook erg maar dit was echt goed geschreven.
      Oh leuk dat je het boek gaat lezen, ik ben benieuwd wat je van haar boek vindt 🙂

      Like

  1. zwartraafje

    Ik loop dus weer wat achter, maar nu begrijp ik waarom je bij mijn lijstje schreef dat ik er meer had als jou. Ondertussen heb ik alweer mijn eerste vijf sterren boek van het nieuwe jaar gelezen en ik hoop dat ik nog een paar van die overtuigende exemplaren zal tegenkomen gedurende de komende maanden.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie