My guilty pleasures

In Flow 6 2018 stond een artikel over Guilty Pleasures, dat tegenwoordig iedereen er heeft én dat het niet altijd van hoogstaande kwaltiteit moet zijn om te genieten, integendeel. Een guilty pleasure is volgens het Algemeen Nederlands Woordenboek: iets waaraan men stiekem genoegen beleeft hoewel men weet dat het eigenlijk niet hoort; stiekeme geneugte; heimelijk pleziertje. Voor mij zijn dat vaak dingen waar ik me over schaam.

 • ‘Thuis’ stond op mijn nummer één van Guilty Pleasures. De verhaallijnen zijn uitgemolken en het is eigenlijk slecht geacteerd, maar toch bleef ik kijken en genoot ik er ook van. Ergens in oktober ben ik gestopt met kijken, het werd te langdradig en ik had er helemaal geen zin meer in. Dit was lang mijn Guilty Pleasure. Hoogstaande televisie is het niet.
 • Harry Potter, in de literaire sector schaam ik me wel eens dat ik die boeken goed vind. En al zeker de films. Bovendien heb ik ook een aantal kledingstukken, toverstaven, verschillende versies van de boeken en van die pop!-ventjes. Maar ik geniet er ook van.

x_fk12884

 • Fandoms in het algemeen.
 • Disney, ik kan enorm genieten van een Disney-film, vooral de klassiekers zoals de kleine zeemeermin, pocahontas, the lion king,.. En ik heb een t-shirt van de Aristocats, vooral omdat de slogan zo tof is: Everybody wants to be a cat
 • Snailmail, maar ook dit hoort een beetje tot het verleden tijd, ik kom er niet meer aan toe om te schrijven.
 • Bloggen, ik durf niet aan iedereen zeggen dat ik blog.

Het is eigenlijk niet om je over te schamen, want het zou zelfs goed voor je zijn om niet altijd aan hoge verwachtingen te voldoen. Het laatste zinnetje in het artikel vond ik dan ook mooi gezegd: We moeten al voldoen aan zo veel verwachtingen en regels, soms is het goed om je eigen plan te trekken.

Wat zijn jullie Guilty Pleasures?

19 gedachten over “My guilty pleasures

 1. josiesstories

  Ik vind Harry Potter niet echt ‘guilty’, ik ken niemand die de boeken niet gelezen heeft en al zeker niemand die de films niet leuk vindt 🙂
  Hmmm wat zijn de mijne. Voor het moment Gilmore Girls op Netflix. En Boer zoekt vrouw. En meezingen met Queen.

  Geliked door 1 persoon

 2. Samaja

  Net als jij hou ik van Disney en Harry Potter. Mijn soap is trouwens Home & Away :-). En ik hou van zingen en doe dat ook bij momenten heel ongegeneerd onder de douche en in de auto, precies alsof ik Celine Dion ben 😉

  Geliked door 1 persoon

 3. Le petit requin

  Och, van jouw lijstje vind ik eigenlijk enkel “Thuis” een guilty pleasure eigenlijk 🙂
  Het mijne is ook zoiets: Thuis heb ik nooit bekeken, maar naar Grey’s Anatomy of dergelijke kijk ik stiekem al wel eens graag, terwijl ik eigenlijk ook wel weet dat dat niets speciaals is (ik bedoel maar, hoeveel drama kan er zo in één mensenleven gebeuren 😉 ).

  Geliked door 1 persoon

 4. goannelies

  Mijn guilthy pleasures zijn ook voornamelijk tv-programma’s die ik kijk (momenteel Expeditie Robinson & sterren op de dansvloer) en heel veel muziek zoals foute 90ties boysbands, k3, spring en jawel crossmuziek of bij velen ook bekend als carnavalsmuziek. Oeps.

  Geliked door 1 persoon

 5. zwartraafje

  Ik vind het eigenlijk heel jammer dat mensen zo snel veroordelend zijn voor anderen waardoor een term als Guilty Pleasure steeds vaker gebruikt wordt. Nu ja, eigenlijk heb ik zelfs een lichte hekel aan die term. Het kan toch niet de bedoeling zijn dat mensen zich schuldig gaan voelen over iets wat hen gelukkig maakt. Laat iedereen maar gewoon datgene kijken/dragen/lezen… wat hij/zij fijn vindt.

  Geliked door 1 persoon

   1. LeenVdb

    Ik dacht dat vroeger ook! Maar af en toe krijg ik ‘in real life’ echt fijne reacties van mensen, en dan denk ik: ja waarom zou ik mij moeten schamen voor wie ik ben??

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s