Week 45: herfstweer

Gelukskaartje
Maak deze week een nauwkeurig lijstje van zaken waar je veel tijd aan verliest. Werk die tijdvreters stap voor stap weg. Er is niet echt een lijstje nodig, dit weet ik zo. Ik ben en blij te veel bezig met mijn smartphone én ’s avonds is dat mijn laptop. Ik ga duust keer van facebook naar instagram en weer terug. Tijdens werkdagen valt dit veel meer mee. Maar op vrije dagen, ben ik te lang daar mee bezig. Ik heb een timer op mijn gsm en ik probeer onder het uur te blijven. Maar op vrije dagen slaag ik daar vaak niet in. En eigenlijk valt dit reuze mee als je het gemiddeld gebruik van de bevolking bekijkt. Ik heb al van alle soorten truukjes geprobeerd maar ik herval altijd. De ultieme tip is welkom!

Kleine gelukjes
knuffelen – frietjes met veggie stoverij – een kattentruitje krijgen van een vriendin – me buitensluiten maar toch nog op deftig uur aankomen – veel lezen – collega tegenkomen terwijl ik rotje schuif in de bank – pakjes ontvangen – schoenen passen – complimenten krijgen op het werk – sociale media inperken (soms lukt het wel) – ontroerd door mijn boek – collega die zegt dat ik mooi gekleed ben – douchen – doorwerken – net op de tram kunnen springen voor hij vertrekt – nieuwe schoenen dragen – een proper huisje – regenwandeling – suikervrije snoepjes – bijkletsen met een vriendin – in velden wandelen – luie voormiddag

Weekfoto
Tijdens het wandelen kwam ik een mooie boom tegen die zo typisch is voor de herfst. Die kleuren vond ik zo prachtig.

Hoe gaan jullie om met sociale media-verslaving?

11 gedachten over “Week 45: herfstweer

 1. Le petit requin

  Oh, dat is inderdaad een mooie boom!
  En ja, die social media… Instagram en facebook gebruik ik zeer zelden (ik heb wel een tijdje geleden een nieuwe FB-profiel aangemaakt om lid te worden van één groep hier in Zürich waarmee we onderling contact houden, al heb ik iedereen ook meteen gezegd dat ik lid ging worden van die groep, maar géén aparte vriendschapsverzoeken ging accepteren, want dat ik eigenlijk niet eens terug op facebook wilde 🙂 ). “Probleem” bij mij zijn vooral blogs: eigenlijk ben ik in mijn feed vrij streng, dus die hoeveelheid valt mee, maar dan begin ik toch van de ene naar de andere blog door te klikken… Ik hoop dus mee op die ultieme tip 😉

  Geliked door 1 persoon

 2. Mel

  Oh die herfstkleuren, ik krijg er ook niet genoeg van ❤ Ik probeerde 2 maanden zonder social media (ik had enkel FB) en dat beviel me zo dat ik nog voor die 2 maanden om waren mijn profiel verwijderd heb 🙂 Sindsdien heb ik me eens opnieuw aangemeld, om na enkele maanden tot de constatatie te komen dat het mij niets constructief bijbrengt. Dus ben ik er weer af. Intussen toch al verschillende jaren en niet van plan om terug te gaan.

  Geliked door 1 persoon

 3. zwartraafje

  Als we elkaar ooit ontmoeten ga ik je toch eens een dikke knuffel geven hoor. Blijkbaar houden we daar allebei van. Goh, de tijd vliegt echt bizar snel voorbij wanneer je online bezig bent hé. Buiten Instagram en WhatsApp heb ik geen social media op mijn gsm staan. Facebook en Twitter check ik dus via de laptop en als ik alles optel wat ik achter die laptop doe (bloggen, blogposts lezen, mails versturen, social media checken, …) dan kom ik veel te snel op een confronterend tijdsbestek uit. Ik heb die tijd wel doordat ik niet kan gaan werken maar het brengt me geen rust dus minderen zou zeker een goed idee zijn.

  Geliked door 1 persoon

 4. Hilde

  Sinds ik heel wat minder actief ben op sociale media (al is dat al heel beperkt bij me), voel ik me stukken en stukken beter. Ik blog nu ook enkel nog zoals het me uitkomt. Soms duurt het weken vooraleer ik iets post of andere blogs lees. Ik merk echter wel dat het me alleen maar ten goede komt en vooral dat m’n sociale leven er veel leuker uitziet.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s