Waarom ik stop met mijn BuJo

Ik gebruik nu twee jaar een BuJo, een Bullet Journal waarin je alles noteert wat je niet mag vergeten. Het is een handig systeem, waarin je écht alles kunt bijhouden.

Als het dan toch zo handig is, waarom stop ik er dan mee?

Het vergt veel te veel tijd, vind ik persoonlijk. In het begin van het jaar, maak je je jaaroverzicht met kalender en allerlei lijstjes. Maandelijks maak je ‘monthly’s’ waarin je alles noteert wat je die maand niet wil vergeten. En dan maak je wekelijks ook nog eens je ‘weekly’s’. Sommige mensen maken daar écht kunstwerkjes van of vinden het ontspannend om te doen. Maar zelf vind ik het meer en meer een opgave om alles klaar te zetten. En ik ben niet creatief genoeg om er iets moois van te maken. Niet dat dat hoeft, maar ik zou het leuker vinden moest het iets mooi zijn.

Ik ga terug voor een gewone agenda… Maar ik ga wel een notitieboekje bijhouden waarin ik mijn uitgaven, meterstanden en andere cijfertjes noteer. Want dat zijn zaken die ik handig vind om maandelijks te vergelijken.

Misschien mis ik het toch en begin ik toch weer opnieuw, dat is het handige aan het systeem. Maar voorlopig hou ik het voor bekeken.

Houden jullie een BuJo bij?

Advertenties

34 gedachten over “Waarom ik stop met mijn BuJo

 1. Mel

  Kocht gisteren net een schriftje om het eens te proberen. Het idee om alles in één geheel te bundelen spreekt me wel aan. Het wordt zeker niet instagramwaardig, louter functioneel. Kijk er wel naar uit 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Lize

  Dit jaar mijn eerste echte BuJo gebruikt, daarvoor in van die kladschriftjes. Ik vind het echt een handig systeem en ga het blijven gebruiken maar ik begrijp je wel en vind het soms ook wel wat tijdrovend.

  Liked by 1 persoon

 3. Flavie

  Ik ben er nooit aan begonnen omdat ik niet creatief genoeg ben, ook weet ik dat ik het toch niet zou volhouden om het bij te houden. Het is al moeilijk om een papieren agenda bij te houden.
  Zoetie en ik hebben samen een agenda op de gsm en dat werkt wel.

  Liked by 1 persoon

 4. zwartraafje

  Ik hou nu voor het tweede jaar een BuJo bij en vind het nog steeds heel handig. Nu heb ik er wel van in het begin voor gekozen om hem heel eenvoudig te houden waardoor het grotendeels lijstjes zijn van zaken die ik wil onthouden. Hierdoor is het voor mij een soort herinneringsdagboek. Ik vul hem af en toe aan maar het kost me weinig tijd en mijn rampzalige geheugen heeft nu een geweldig geheugensteuntje om op terug te vallen. Daarnaast vind ik het ook heel handig dat ik nu niet langer 5 verschillende notitieboekjes moet bijhouden maar slechts één boekje waarin alles gebundeld is.

  Liked by 1 persoon

 5. goannelies

  Ik gebruik mijn bujo ook al lang niet meer als agenda. Dat werkte niet. Ik heb mijn google calendar waar werk en privé in samenkomen en das ok. Ik gebruik mijn bujo vooral ad hoc. Als ik zaken ergens wil noteren (al dan niet in lijstjes). Vooral om een vakantie te plannen merk ik (inpaklijst, planning en achter noteren waar we gegeten hebben). Als mijn hoofd vol zit zal ik er ook naar grijpen om to do’s enzo te noteren. Ik vind het wel handig dat alles samenstaat, behalve dan die agenda, dat werkte dus niet.

  Liked by 2 people

 6. samanthasboekenhoekje

  Een tip: ik gebruik de agenda van Dapnes Diary! Daarin heb je een standaard agenda voor het hele jaar, maar je heb ook een soort tussenpagina’s waar je plaats hebt om je eigen ding te doen. Ik hou daarin ook mijn financiën en blogspreiding bij bijvoorbeeld. Superhandig, echt een aanrader!

  Liked by 2 people

 7. Anneke

  Ik deed het ook ooit. Maar gaf het na een tijdje toch ook op, ze. Al die effort om deftige kottekes te tekenen en al, ik kon al die tijd beter steken in de to do’s die ik in die bullet journal schreef 😀
  Ik begrijp je dus volledig 😉

  Liked by 1 persoon

 8. fiekefatjerietjes

  Ik ben er nu mee begonnen, omdat ik in een gewone agenda te weinig plaats vind voor lijstjes, en voor vb. mijn blogplanning. Het leuke aan een bujo is dat alles in één boekje staat, en ik ben benieuwd of het voor mij zal werken. Vorig jaar had ik een Flow agenda, dit jaar eigenlijk geen, maar dat werkte ook niet echt (overal losse lijstjes)…

  Liked by 1 persoon

 9. pizzapartyfridaynight

  Ik hou een bujo bij, maar hou het redelijk simpel en basic. Ik maak enkel een weekagenda en één voorpagina voor elke maand… voor de rest af en toe een lijstje van wat ik niet mag vergeten ofzo… maar meer niet. ik vind het nog wel ontspannend om erin te werken, maar als het een opgave wordt, zoals bij jou… dan heeft het inderdaad geen nut om er één bij te houden 🙂 het moet vooral leuk blijven hé 🙂 x

  Liked by 1 persoon

 10. Le petit requin

  Vooral doen waar je je goed bij voelt! En als dat geen “hip” BuJo meer is, dan is dat ook ok 🙂
  Ik heb ondertussen al een paar jaar een soortement “agenda meets BuJo”, in die zin dat ik een écht agendagedeelte heb, dat ik tegelijk ook gebruik voor de zogenaamde “daily’s” (al is het dan wel telkens in een weekoverzicht), en dat combineer met een gedeelte met trackers, lijstjes e.d. Werkt goed voor mij, dus houd ik het zo 🙂

  Liked by 1 persoon

 11. Hilde

  Toen ik begon met m’n BuJo, vergeleek ik ook eerst met hoe ’n prachtige kunstwerkjes anderen daarvan maakten. Nadat ik er veel rond gelezen had, en besefte dat het net uniek is om er m’n eigen ding van te maken, ben ik gestopt met dat vergelijken. Intussen is m’n BuJo ook een soort dagboek voor me geworden, het heeft me al in vele opzichten vooruit geholpen. Dus neen, ik ga er niet mee stoppen al ben ik er de ene periode minder mee bezig dan de andere. En ook dat vind ik helemaal niet erg (meer).

  Liked by 1 persoon

  1. loesjezaakjes Berichtauteur

   Het is ook een lesje in loslaten eigenlijk 🙂 Ik ga er eentje bijhouden voor lijstjes en cijfertjes met daarnaast een gewone agenda voor afspraken en todo’s. Ik heb wel nog een selfcare dagboek met allerhande tips én daar staan dan ook mijn trackers en dankbaarheid in.

   Liked by 1 persoon

 12. Mei Qi

  Dit is ook de reden waarom ik niet wil beginnen aan een bullet journal! Ik vind het altijd zo knap hoe mensen het vol kunnen houden. Daarnaast ben ik er (denk ik) vrij perfectionistisch in en zou ik me irriteren als de pagina’s er niet mooi genoeg uit zien.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s